Reklama

Reklama

Yul a Melissa se právě vzali. Během své svatební cesty se rozhodnou navštívit rodinu Yula, která bydlí v jedné čínské vesnici. Když dorazí na místo, ukáže se, že obyvatelé vesnice očekávají bestii, která jednou v roce navštíví náš svět. Na Zemi hledá oběti, aby tak zahnala svůj hlad. (LIVINGDEAD)

Recenze (116)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Měsíc v úplňku... u nás na západě děsíme se představou vlkodlaků, v Číně mají mrtvolně bledé měsíční démony. Bytosti, které se vydávají každý sedmý lunární měsíc, o půlnoci v úplňku, pro oběti (zpravidla) z řad nebohých šikmookých vesničanů. SEVENTH MOON je kvalitním hororem, jedním z mála takových, které si umí udržet opravdu napínavou atmosféru, aniž by si musely přehnaně často pomáhat metodou šoku. Dost také přispívá 'zmatená' kamera, mnou považovaná za něco jako prokletí dnešní kinematografie, ale v tomto případě uznávám její výhody a potenciál. No a dalším kladem je nevšední, nevyzpytatelné prostředí. Jedinou spojkou s USA za celý film je tak neiritující Amy Smart. Přílišnou pozornost na sebe ale nestrhne, tahle noc patří zlým duchům. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Teď budu chválit. A to hodně. Seventh Moon je nejstrašidelnějším novým hororem, který jsem zatím letošního roku viděl. Mám slabost pro pěkné sympatické hrdinky, humanoidní příšery a toulky neosvětlenými jeskyněmi a pustými vesnicemi - tohle všechno jsem zde dostal, plus ještě k tomu velikou porci napětí (několikrát stupňované takovým způsobem, že jsem se na židli fakt až kroutil) a "doku"kameru, která jednak perfektně vtahuje do děje, druhak jsem si kvůli ní připadal mírně přiopilý. Jednou z předností filmu je i to, že úvod je zkrácený asi na 10 minut a hned po něm se to parádně rozjede a až do konce nemá divák šanci vydechnout si. Perfektní strašidelná jízda čínským venkovem. PS: Nutno vidět a procítit v noci! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Silně Nepovedlo! Celý film se odehrává V Noci... Hned to zníží zážitek z Filmu, Jelikož pořádně nic nevidíme! Jednu hvězdičku za Originální Měsíční mutanty, ale to je vše.. Napětí tam sice bylo, ale vůbec mě nezajímalo, nelákalo, nebavilo mě to, Nudil jsem se Pfuj Tajble! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemné prekvapenie a poctivý, dobrý horror. Sympatický párik, pôsobivé pozadie príbehu (mystický "festival duchov") a strašidelné zlo (nechcem spoilerovať) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První polovina tohohle celkem solidního hororu se drží zaběhnutých kolejí, využívá tradiční hororový zbraně v podobě odlehlýho nočního místa kdesi v číně, rychlých zmutovaných a žravých parchantů a sice čekaných, ale minimálně z poloviny fungujících lekaček, jenomže tohle je jen v první půlce, pak se to pokusí o nějaký rádoby nečekaný odhalení a celý to jde do prdele a už se to jen dovleče do konce. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Možno raz, ak sa Eduardo Sánchez naučí narábať so steadycamom, zaostrí poriadne kameru a na scenár mu dozrie niekto s väčšou fantáziou, o do mňa dostane aj lepšie hodnotenie. Inak film pôsobí celkom kvalitne. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Obsah filmu se tvářil zajímavě a hodnocení nevypadalo zle, tak jsem si říkal že bych to mohl zkusit. Bohužel se překvapení nekonalo. Scény moc nevyděsí a Měsíční démoni vypadají spíše jako tchýně když si zapomene pleťovou masku. Největší překvapení pro mě znamenalo zjištění že tohle natočil tvůrce Blair Witch. Roztřesená kamera tomu odpovídala, stejně jako fakt že toho nebylo moc vidět. ()

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Kameramanovi bych vzal kameru a omlátil mu ji o hlavu. Po půl hodině se mi oči rozjely tak, že jsem film vypnul. Ani Chytilová ve svých vrcholných experimentech nemrská kamerou od začátku do konce. Možná, že jde o slušnou duchařinu, atmosféra vypadala dobře, zvuky a hudební podkres taky, jen obraz je totálně v háji. Sledovat to epileptik, dostane poslední záchvat v životě. Díky, ale raději klasický horror, třeba od Hammeru... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jestli teda někomu ta kamera přišla skvělá, tak mně teda rozhodně ne. Bylo to docela hrozný, navíc tma a rozkvedlaná kamera, to je vážně dvojka k pohledání. Dost často bylo vidět úplný kulový, v některých filmech to funguje skvěle, ale tady mě to časem začalo dost otravovat a začal jsem se díky tomu i nudit. K filmu samotnému, nebylo to ale nějaké hrozné, začátek vypadal nadějně, ale pak se objevila bledá "monstra" a k tomu ještě nějací zhulení Číňani a atmosféra šla do háje. Chvílemi bylo napětí velice slušné a zabijáci byly tajemní (Descent copyright), ale postupem času jsem se chtě nechtě začal nudit a závěrečné jeskynní rozuzlení, které mělo působit nejsilněji, jsem už skoro nevnímal. 45% ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Jeden ze strůjců (odmítám napsat autorů) Blair Witch Eduardo Sanchéz natočil pravděpodobně nejtemnější horor všech dob. Těšíte se? Tak se zas tak moc netěšte. Ten horor je totiž natočenej v totální tmě a tak trochu se bojím že to, že dost často nic není vidět není účel, ale prostej amatérismus filmaře. Ano, brightness na 100 procent a stejně budete mžourat. A o co jde? První půlhodina je naprosto fantastická. Nevím přesně jak tenhle hororovej subžánr popsat, tak raději začnu u příběhu. Amy Smart se zabouchla do Číňana. Odjela za ním do Číny a tam si ho vzala. Prvních pár minut je jejich procházka městem a ožírání se. Následně nasednou se svým průvodcem do auta a odjíždí na venkov. A setmí se. A... a dál už to musíte vidět sami. První půlhodina je podle mě naprosto fantastická. Nechci vám moc spoilerovat co přesně se posere, ale něco se posere, je tma a chvíli se fakt bát budete. Po té půlhodině se bohužel něco brutálně zlomí, přehodíme žánry, děsivé už to není, pointa je debilní a víte jak. Ale za tu první půlhodinu tu sedmičku dám... 7/10 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nepříjemné prostředí, dobrá atmosféra i příšery byly slibné. Napětí nechybí a doprovázelo mě podobu celého snímku. Tak proč mám smíšené pocity? Je to jednoduché, poněvadž celou tu dobu ze všeho nejvíce vadí chaotická kamera, která dává hororu nepřehlednost, místy otravuje a divák má chuť Seventh Moon vypnout. Jako další klad jsou sympatické postavy hlavně Amy Smart, která se jako herečka ukázala ve starších filmech. Nebýt kamery hodnocení bude vyšší, ale ta nepřehlednost se nedá vydržet... 6/10 = 65% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mno.....těch 50% je adekvátních. Ze začátku to jde, hned při první lekačce jsem poskočil, ale postupem času tomu vlhne prach. Je to v Číně, což teda aspoň mně ubralo na důvěryhodnosti - podle hesla "Dyť ti tam mají všecko". Je to v noci, tudiž je třeba se na to dívat v noci. Hlavní role hrají Američanka a Číňan, takže je to dvojjazyčný - otázka "What's he/she saying?" stokrát za film už pak taky pěkně srala. A na konec....jak to vlastně skončilo? No nic moc....Pád do tmy, Pandorum, to je holt jiná liga. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

V podstatě opět souhlasím s uživatelem J*A*S*M.A jen bych se opakoval.Jen bych dodal že hutné atmosféru dodává i nervydrásající hudba.Začátek za 5 hvězd,potom to sice konec srazí na 3,ale i tak je to pro mě jedno z největších hororových překvapení.Možná je to umocněno tím,že tenhle film jsem měl stáhlej tak dlouho a pořád se mi do něho nechtělo.A navíc z mé vygumované palice se úplně vytratilo jako vo čem že to má bejt.A právě proto mě to tak odrovnalo.Navíc že v tom hraje má oblíbená Amy Smart (nezapomenutelná ze scén v Cranku kde ji klatí Statham) bylo pro pro mě další milé překvapení.A navíc mě tento film poučil.Nasrat na vlkodlaky.Tohle je kurevsky větší zábava ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Pár komparzistov z The Descent sa stratilo po natáčaní v číne, išli ich hľadať, a ked ich našli, tak si uvedomili, že im je ľúto tých peňazí za cestu, tak tam hned natočili toto. Úplne najlepšie akcie sú v jaskyni na záver filmu, ked hovno vidieť a pomaly sa z toho stáva lovestory filmík.Tomuto nezmaru nepomohlo ani moje úsilie vedúce ma k vytvoreniu si atmosféry, ked som to pozeral o desiatej večer a cez slúchatka KOSS ! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vydarená záležitosť, hlavne atmosfericky. Už tie scény na dedinu a malé čínske domčeky, z ktorých sa ozýva stále to isté, sú natoľko znepokojujúce, že by to milovníkom podobných filmov rozhodne malo stačiť. Dokonca mi to trochu pripomenulo záver Noroi. Navyše mimo prvých zhruba päť minút sa tu svetlo vôbec neobjavuje, príšery sú super spravené a Amy Smart je každou scénou viac sexi, takže ja som jednoznačne spokojný. A tá záverečná scéna (vrátane titulkov) je ako z iného sveta. Niečo podobné by hodne potrebovala väčšina súčasných upírskych hororov. A to medzi ne Seventh Moon ani nepatrí. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

O něco lepší, než extrémně přeceňovaná sračka jménem "Záhada Blair Witch", ale ani tak není příliš o co stát... Atmosféra je více než slušná, ale co z toho, když si režisér myslí, že ji ještě podpoří roztřepanou kamerou, která má asi vyvolat pocit jakéhosi FF, ale protože se celý film prakticky odehrává v naprosté tmě, dostane se divákovi jen mnoha roztřepaných scén, ve kterých se rozpačitě snaží rozpoznat, na co se to vlastně dívá a nedostat přitom epileptický záchvat... Kameranovi a střihači by měl někdo useknout ruce a doživotně jim zakázat i jen se přiblížit k natáčení jakéhokoliv filmu... Z mého pohledu jde o promarněnou šanci na dobrou hororovou podívanou, protože bílí měsíční démoni potenciál vyvolat minimálně mrazení v zádech měli... A to je škoda... ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Výtečný horor, jenž ale dokáže zklamat, pokud od něj čekáte něco jiného, než co vám nabídne. Režisér Sánchez všechny síly vrhl do snové atmosféry. V tomto směru uspěl na výbornou - film je skutečně jak noční můra přecházející postupně z otupělé insomnie (roztáhlý střed filmu) do očisťujícího rána. Tohle není druhá Blair Witch a nikdy ani být neměla. Naopak exotické prostředí a útok na hlubší strachy ze Sedmého měsíce dělají sofistikovanější horor, který milovníkům omaskovaných řezníků nutně musí přinést zklamání. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

I navzdory té všudypřítomné tmě (s minimem světla), mizivě nízké průměrné délce záběru (většinou close-upy), naprosto nepřehledné akci a roztřesené (rozostřené) kamery doporučuju. Je to výrazně osobité, dobře zahrané a vůbec ne hloupé. 3,5*. P.S.: roste to. ()

Reklama

Reklama