Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (267)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé... kupodivu vlastně první film s B.L. v mém životě, shlédnutý v pětatřiceti - nu a - větší pitomost už jsem opravdu dlouho neviděl - příběh, herecké výkony, vedení herců, dialogy - totální marast - jediné kvůli čemu má smysl vidět jsou bitky - jenže to je bohužel i na akční film trochu málo... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jeden z Leeho vrcholov. Nezabudnuteľný súboj s nesmrteľným Chuckom Norrisom, ktorý musel nechať Leeho vyhrať, aby nepokazil film, keďže hral záporáka, to len podtrhuje :) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl vůbec svůj první film s Brucem Leem - Drak přichází, protože se mi vcelku líbil, zkusil jsem i další snímek – Cestu draka. Bohužel to tentokrát nebylo nic moc. Mimo závěrečný souboj s Chuckem Norrisem jsem se nudil. Bruce Lee byl beze sporu vynikající bojovník, ale o poznání horší herec, režisér a scénárista. První polovina filmu byla k uzoufání nudná a rádoby vtipné momenty byly založeny jen na tom, že má hlavní hrdina hlad, poté se nají a pak stále hledá záchod. Na první souboj dojde až kolem poloviny filmu a na samotný vrchol, Lee vs. Norris, pak až v úplném závěru. Pro každého jedna hvězda a dál už raději filmový svět Bruce Leeho opustím. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Filmy Brucea Leeho asi nebudú nič pre mňa... Bruce Lee bol evidentne výnimočný majster bojových umení, rýchlosť niektorých jeho úderov a kopov ktoré predviedol je až zarážajúca. Zároveň však nie je dobrým hercom, režisérom ani scenáristom. Cesta draka má čudnú atmosféru typickú pre staršie ázijské akčné filmy. Kdežto Jackie Chan priniesol pozoruhodnú akrobaciu a humor, Bruce Lee dodal obstojne len akciu (humor absentuje). Dej je primitívny, dialógy pôsobia improvizovane a práve dialógová "vata" keď sa nebojuje (väčšina filmu) je pekelná nuda, a to aj kvôli čudesnej mimike hercov a ich tragickému herectvu, ktoré však možno takto pôsobí aj vďaka našim kultúrnym odlišnostiam s Áziou. No a na záver ešte Chuck Norris. Ten tu má minimum priestoru a aj keď záverečný legendárny súboj s Bruceom Leem sa zapísal do histórie akčného filmu ako kultový, tak viditeľne zostarol, pôsobí veľmi nekontaktne a príliš ma neoslnil. Prečo ho však stojí zato vidieť i dnes je jasné: vidieť Chucka Norrisa prehrať bitku posúva Cestu draka do žánru science fiction. Pretože Chuck Norris vždy vyhráva, aj keď hrá kameň papier nožnice proti zrkadlu. 2* za tento okamih a ukážku majstrovstva Brucea Leeho v bitkách, ktorú by som však prežil aj bez jeho podporných, teatrálnych (a dnes smiešne pôsobiacich) výkrikov. 35% ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Aj ako retro už je to skôr komédia, než akčný film. Bruce Lee sa síce snaží, ale bohužiaľ to už nestačí. Scénar je jednoduchučký, akcie poskromne, Chuck Norris chlpatý ako opica. Na pobavenie možno áno, ale skutočne len pre hard core. ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Vysněný projekt Bruce Lee, který vyšel na jedničku! Do tohoto filmu dal Bruce všechno, byl režisér, hlavní hrdina, scénárista, producent (společně s Raymodem Chow)... vybíral obsazení, domlouval lokace, sháněl rozpočet, dohlížel na hudbu a dokonce si ho sám sestříhal, ale hlavně opět nejvíc zazářil skvělou choreografiíí! A právě proto je to jeho nejlepší film, i když všechny jsou skvělé, takže je to vlastně jedno. Úžasný výběr prostředí, první hongkongský film točený v Evropě a rovnou v Římě. Navíc chytré obsazení dlouholetých kamarádů Chucka Norrise a Boba Walla a k tomu ještě krásná Nora Miao. Některé scény byly dokonce spíše komediální, v první půlce filmu. Prý se natáčelo až 18 hodin denně a Bruce sehnal rozpočet 250 tisíc dolarů, takže při natáčení v cizině si musel dávat velký pozor, aby mu vystačil. Další skvělá ukázka perfektního kung-fu. Perfektní scéna, kdy používá dvoje nunčaky, ale hlavně závěrečná bitva s Chuckem stojí za to! Ještě musím doporučit bonusy na DVD, ať už rozhovory s Bobem Wallem nebo Bruceovým bratrem Robertem, ale také ukázky a kamerové zkoušky Bruce v Americe. Krásná podívaná! Bruce bude navždy nepřekonán! [90%] ()

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Kvalita filmu pochopitelně mizerná, ale za 70. léta:) a především za legendární soubor Bruce Lee – Chuck Norris dvě hvězdy nad rámec, než by si film býval zasloužil. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Kdysi se mi to teda líbilo o dost víc. Jenže Bruce Lee je fakt mizerný herec a ty pokusy o vtip hodně špatné (o to víc si teď vážím Jackieho Chana), naštěstí to trochu zachraňují ty bitky. Závěrečná s Chuckem v koloseu, to je prostě klasika. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Kultovní film s Brucem Leem,který on rovněž režíruje...Taky zde hrál Chuck Noris.Dávám 75 procent.Tento snímek je výborný.Tento snímek však není čistě akční...To mi však tolik nevadí.Jeden z nejlepších filmů s Brucem Leem!Hlavně se mi líbí souboj Leeho s Chuckem Norrisem! ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že je tento film veľmi dobrý, má ešte čo vylepšiť; Má to trochu neúplný argument a (okrem B. Leeho) bol casting trochu zlý. Ale okrem toho sa mi film zdal veľmi dobrý, so skvelými akčnými a dobrodružnými scénami. ()

FiliPP 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tu měl daný 4*, avšak po nynějším zhlédnutí musim říct, že to byla chyba. Minimalne pro mě. Je to prvni kung-fu film co jsem videl a od te doby se na nej kdykoliv rad podivam. A teď, když jsem ho znovu viděl, jsem si uvědomil jedinou věc. Je to obrovská škoda, že legenda jménem Bruce Lee zemřela v tak mladém věku a nemohla nás tak obohatit x dalšími filmy, kde by nam jen a pouze ukazoval, že Bruce Lee je absolutní kung-fu master. A ja ho miluju. Jak Bruce tak Cestu draka. ps: Jedná se o jediný film, ve kterém umře druhá legenda Chuck Norris ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Sledovat tuto "komedii" je jako inkasovat facany od mistra Bruslího. Bruslí se zřejmě inspiroval Passolinim (výběr zjevů, zejména růžového gej poslíčka) a Chaplinem (jeho vlastní stylizace do kung-fu tuláka). Evidentně to má být vtipné, což není, přehlídka památek Říma je solidní, asi nejlepší složka filmu. Děj je vysloveně tupý. Samotné scény s Bruslím nejsou tak legendární, jak současný divák očekává. Protahovací scény s prokřupáváním kloubů zaujmou spíše fyzioterapeuty a biology, kteří svou akademickou kariéru zasvětili výzkumu houkání rorýsů, sýčku a sov připálených. Srstka bude pátrat, kde je to kňučící štěňátko. Závěrečná scéna se směšným Chuckem Norrisem, který před soubojem posnídal zrzavého medvěda, je asi to nejlepší z filmu, takovej bizárek - pozor, za střízliva téměř nekoukatelné. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tak na mě to nezabírá... Já vím, že Bruce Lee není jen akční herec a mistr kung-fu, že je to styl a ikona... ale mně se to nelíbí... nemám rád aroganci a podobné vystupování jak ve filmu, tak v životě.. tento film podle mého získal na popularitě a nějakém jakože kultu nebo stylu až několik desítek let po té... ano, vše se to musí brát s velkým nadhledem, je to přece jen skoro 50 let... ale za mě ne... nemám rád ten asijský styl, který se až v posledních letech pomalu vytrácí... jejich nehereckost, hloupost a naivita... a choreo? Ano! Bruce i Chuck jsou mistři, ale ty souboje? Vážně? u mě ne... tehdy možná, ale za mě ne... ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[1,5*]     Rovnako ako v prípade Päste plnej hnevu (1972) som strašne trpel pre tú všadeprítomnú stupiditu a príšerné herectvo. Úľava prichádzala len vtedy, keď Bruce Lee niekoho tĺkol, čo boli pomerne vzácne chvíle. Okrem parádneho súboja s Chuckom Norrisom sa totiž jeho súboje končili veľmi rýchlo. Príbeh je strašne banálny (Bruce niekoho tlčie, Bruce obzerá rímske pamiatky, poprípade ešte Bruce robí trápne opičky), hudba vykráda Morriconeho, kamera je amatérska, šéf záporákov je až tragicky zúfalý a o jeho prihriatom čínskom poskokovi ani nehovorím. Bruce Lee je pre mňa len niečo ako nevtipný Jackie Chan. ()

listr 

všechny recenze uživatele

Závěrečný boj je rozhodně důvod proč tenhle film vidět. Scénář sice nestojí za řeč, ale o to u tohohle filmu rozhodně nejde. Bruce Lee jako režisér je velice nápaditý, na svou dobu, ale je patrné, že rozpočet( 250000 dolarů) byl málo. ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele

Bruce vs. Chuck... Asi nejikoničtější souboj tváří v tvář v dějinách akčních filmů... Od té doby Chuck už nikdy přes "hubu" takhle nedostal (ačkoliv si střihl ještě jednu zápornou roli, ale z té měl jen pár modřin) Zároveň to nejlepší, co kdy Bruce stihl natočit. ()

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama