Reklama

Reklama

Půlnoc v zahradě dobra a zla

  • USA Midnight in the Garden of Good and Evil (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nejdůležitější vánoční oslava v Savannah má šokující závěr, během nějž příjemný a slušný hostitel Jim Williams (Kevin Spacey) zabije člověka. Oslava je u konce a začíná luštění záhady. V této skvělé adaptaci bestsellerového románu Johna Berendta, založeného na skutečných událostech, vypráví režisér Clint Eastwood o vraždě na pozadí života obyvatel Savannah. Neobvyklá atmosféra, kterou se Eastwoodovi podařilo vytvořit, postupně umocňuje četné nejasnosti, které se v souvislosti s touto záhadnou vraždou objevují. Kevin Spacey a John Cusack – v roli novináře, který se snaží zjistit, co se opravdu oné památné noci stalo – vévodí skvělé sestavě herců, mezi nimiž najdeme Jacka Thompsona, Alison Eastwoodovou či Lady Chablis. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cusack v říši jižanských divů. Nebo taky epizoda Columba na meskalinu očarovaná vúdú vypravěčské nerozhodnosti. Jak už naznačuje socha Bird Girl, dobro a zlo to uhrály tak nějak na remízu a délka toho zápasu bude vnímána velmi subjektivně. Až se budu chtít znova ponořit do mysteriózna pod visícími provázky tilandsie, učiním tak raději v elektrizující mlze.. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Veselá ujetá taškařice s kriminální zápletkou. Všechno s nadsázkou a jen tak halabala. Chybí logika, ale nechybí nadhled. Přístup, který mám daleko radši, než ta vážná dramata o světě "za zrcadlem". Chvílemi to vypadalo jako Stepfordské paničky. Pak to trochu zvážnělo a to bylo dobře. Novinář, který prochází pitoreskním světem obce Savannah, objevuje pod pokličkou nablýskaných vil a limuzín spleť sexuálních odchylek, pomluv, nevěr a voodoo magie, zároveň ale neztrácí nadhled a sám dosti pobaveně sleduje vývoj příběhu. Prostě fajn legrácka, ovšem teda asi ne pro každého tak zábavná, jako byla pro mne. 85% ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Fikční svět > fabule. Jinými slovy řečeno: královsky mě bavilo spolu s Johnem Kelsem (John Cusack) prozkoumávat Savannah, seznamovat se s jeho výstředními postavičkami (Chablis!), nasávat místní genius loci a nořit se do zdejších (magických?) zákonitosti. Když se však soustředím na příběh (dle všeho inspirovány reálným soudem s J. Wiliamsem), nemohu se zbavit dojmu, že by mohl být odvyprávěn i na mnohem menší časové ploše - že sám o sobě vlastně není tak zajímavý (třeba v tom smyslu, že by se na něm dalo demonstrovat něco obecného), že slouží pouze jako "katalyzátor" k poznávaní jednoho amerického maloměsta, které se vám jako cizinci stejně plně nepoddá (to že si uchová své tajemství samozřejmě beru jako plus). I tak ale určitě palec nahoru, rozhodně mohu doporučit. 80 % ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moje slabost pro „divnověci“ opětovně potvrzena a zároveň chápu, že tohle opravdu nemůže sednout každému.. Mně ovšem ano, ta kouzelná a podmanivá atmosféra, pozoruhodné i bizarní postavičky, sluncem zalité městečko pod vlivem alkoholu, možná i meskalinu, ozbrojené po zuby, no a příběh mladého pisálka a jedné podivné vraždy (byla nebo nebyla?) mě zaujal a vtáhnul na první dobrou a s naložením tématu zločin a trest jsem byla ve výsledku velmi spokojená.. Ta půvabná blondýnka je dcerou režiséra a Lady Chablis hraje sama/sám/samo sebe, John Cusack báječný a Kevin Spacey skvělý, příjemné filmové zpestření, ve kterém je možné vše, úplně vše.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $25,105,255Tržby Celosvetovo $25,225,000║ Clint Eastwood v tomto prípade šľapoľ s námetom dosť vedľa, obsadenie zaujímavé ale ten dej je nezáživný. Nenormálne som sa nudil, čo sa teda u jeho filmoch moc nestáva. /40%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Clint Eastwood později přiznal, že byl jedinou, dostatečně šílenou osobou, která byla ochotna tento projekt zfilmovat. (ClintEastwood)
  • Ještě před natáčením se Eastwood rozhodl promluvit s tehdejším Williamsovým obhájcem Sonnym Seilerem. Advokát Seiler se při natáčení stal pro režiséra nejbližším konzultantem a získal ve filmu i malou roli - zahrál si soudce Whita, který vedl soudní jednání. (ClintEastwood)
  • Natáčení začalo v květnu roku 1997 a jeho průběh provázely a narušovaly stejně velké kontroverze, jako kdysi samotný případ. Rozvášněná atmosféra doprovázela tvůrce a osoby, které se podílely na produkci filmu, téměř na každém kroku. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama