Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Harding (Penn Badgley) se vrací z vojenské školy domů, kde na něj k jeho údivu čeká šťastně zamilovaná matka (Sela Ward) a s ní i její nový přítel. Jmenuje se David (Dylan Walsh) a s Michaelem se tak trochu znají. Postupem času začíná mít Michael z nového přehnaně ochotného obyvatele domu stále podivnější pocit. Je opravdu tak dokonalý, jak ho vidí matka, nebo snad skrývá i svou temnější tvář? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (225)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Pro film je prostě průser, když příběh a pointu filmu divákovi sdělí v prvních 5ti minutách filmu. Divák pak totiž dalších minut 90 jen čeká na to, jak to bude probíhat v té další rodině. Jelikož je ale děj tak přímočarý, jak je to vlastně jasné. Mohl by to napravit něco, co v prvních 5ti minutách nebylo. Něco nového. Nic takového se ovšem neděje. Mnohem lépe by tvůrci udělali, kdyby děj začínal scénou v obchoďáku a minulost otčíma by byla postupně odkrývána až v průběhu filmu. Třeba za pomocí flashbacků apod. Velice by to pomohlo na atmosféře a celkovému dojmu z filmu. Škoda. Velké plus je Penn Badgley. Ten kluk hrát umí a díky tomu se na film i příjemně kouká. I když člověk ví, či tuší, co se bude dál dít, tak i tak snímek naštěstí nenudí a na průběh se dobře kouká díky hercům a i vcelku dobré atmosféře. Konec dneska už málokoho překvapí. Jako jednohubka proč ne, ale člověk od toho čekal přecijen o dost více. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Remake hororu Otčím, ve kterém původně hrál Terry O´Quinn, si režijně vzal na starost převážně televizní režisér Nelson McCormick, který se po hororu Maturitní ples snad definitivně etabloval i na poli filmového hororu. V původní verzi hrál postavu psychicky narušeného muže Terry O´Quinn, v nové verzi ji ztvárnil Dylan Walsh, který si nevede vůbec špatně, a i tentokrát razí heslo, že ten, kdo jen trochu chce narušit plány jeho představy o dokonalé rodině, na to šeredně dojede. Původní film lépe pracoval s psychologizací postav, ale nová verze zase lépe buduje napětí, umí výborně pracovat s klasickými hororovými proprietami a oproti původní verzi zde svou významnou roli v příběhu sehrávají i mobilní telefon a počítač. Finální střet s maniakem se docela povedl. Tento remake považuji za zdařilý a myslím si, že na původní film se už stejně dávno zapomnělo, protože to nebyl žádný zázrak. Tahle verze sice až tak moc v ničem nepřekvapí, nějaké rozdíly oproti originálu se najdou, ale koncept zůstal zachován. Co dodat? Nový hororový Otčím je hlavně pro ty, co originál neznají a vedle Dylana Walsha, který veškerou pozornost strhává na sebe, je zde k vidění sličná Amber Heard. Tento remake svoji původní předlohu překonal. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

V žánru horrorových thrillerů nepřináší "Otčím" nic nového. Nakonec je remakem stejnojmenného filmu z roku 1987., kterému se dostalo ještě dvou pokračování. Po mrazivé všeříkající úvodní titulkové sekvenci se nám představí hlavní postava snímku. Navenek sympatický, uvnitř ale řádně vyšinutý David nebo jak se mu to zrovna hodí, je posedlý být otcem v dokonalé rodině. Poté co jednu brutálně zlikvidoval se vetře do jiné....Vše začíná znovu. Rodinné večeře, každodenní rutina a běda, když není po jeho. Nevlastní syn Michael ale začíná tušit, že něco není v pořádku. Hra kočky no spíš kocoura s myškami může začít...Hlavním kladem tohoto nenáročného snímku je dobře fungující filmová rodina a nenásilně budovaná atmosféra, která dává zapomenout na občasné nelogičnosti v čase. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pamätam si, ze v casoch ked som prvykrat videl OTCIMA (1987 a 1989) s Terry O´Quinnom, ma tieto filmy o nepolapitelnom psychopatovi vrazdiacich rodin a ludi v ich okoli velmi bavili a velku ulohu v tom vtedy zahral samotny skvely O´Quinn, avsak tento remake uz nemal to caro, aj napriek tomu, ze mi to pripadalo skoro ako kopia filmov, len prisposobene do dnesnej doby mobilnych telefonov a internetu. Mozno to sposobilo to, ze za poslednych 20 rokov som uz videl prilis vela podobnych filmov, takze ma tento uz nemohol tak ocarit, ako na zaciatku 90-tych rokoch. Dost mi pripominal aj DISTURBIU (2007) s LaBeoufom, ale na rozdiel od Otcima bol film trosku humornejsi, tym teda zabavnejsi so stupnujucim napätim a s este lepsim scenarom. Skoda, cakal som od tohto Otcima skvely psychac, ale moc sa nevydaril, cim nechcem povedat, ze by ma nudil, ale staci na jedno pozretie. ________ Dylan Walsh - (David Harris) +++ Sela Ward - (Susan Harding) +++ Penn Badgley - (Michael Harding) +++ Amber Heard - (Kelly Porter) +++ Sherry Stringfield - (Leah) +++ Paige Turco - (Jackie Kerns) +++ Jon Tenney - (Jay Harding) +++ ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO HD - Celkem dobrej thriller, na který jsem se opět náhodou začal dívat a musel dokoukat .) Spíš než horor mi to přišlo jako psychologická hra. Ale dobrý, proč ne. Na 90 minut film rozhodně zabavil. 65% // (19.6.2016) NOVA HD - Po 5ti letech repete. Ale jo, mě to přišlo i na podruhé v pohodě. Dylan Walsch je sice evidentní beckový herec, ale psychouše zahrál dobře. Na 4 hvězdy to sice stále není, ale v budoucnu mě možná tento film znovu potká. 69% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, ve které David (Dylan Walsh) strhne sprchový závěs poté, co je bodnut do krku, je odkazem na film Psycho (1960). (henrycruel)
  • Film byl natáčen v Los Angeles, Santa Claritě a Sony Pictures Studios. (henrycruel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno