Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

zipper111 

všechny recenze uživatele

V pořadí čtvrtou Callahanovku natočil už sám mistr, a bylo to občas i docela znát, ten jeho styl se už formoval. Příběh zajímavý, akční scény jak z divokýho západu, fakt sranda. Dialogy teda nic moc, občas se Harry snažil až moc o dobrou hlášku, takže to vypadalo lehce trapně. Každopádně, scéna, kdy Harry stojí v záři reflektoru na konci filmu, není mu vidět do obličeje a jen mu u boku ční jeho neskutečná Magnumka, je dokonalá.3* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

eeeee,průser prvního řádu,poslat harryho na vydlákov to se nedělá.film postráda napětí,atmosféru,no ty vole a ty zločinci to je tragédie,ta rasistická vidloňka,tak tý byste dali fakt pětikorunu.nejhorší drsný harry.jediný co je dobrý tak na začátku odprásknutí toho mafiána a ta honička při níž harry použije autobus plný nadšených důchodců. ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Podstatně lepší, než Enforcer. Harry má konečně zase koule, byť pěkných pár týpků tu o ně přijde. Co se týče Harryho přesunutí na burákov to není zase tak špatný, protože tady je Harry opět zase ten starý, hláškující a konečně se taky pořádně bitkující drsoň s kvérem proklatě vysoko. Kdo nevidí markantní rozdíl mezi Enforcerem a Sudden Impact, tak nikdy tuhle sérii nepochopil. Místní hodnocení? Směšná. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se tedy vážně moc nepovedlo. Celý snímek i navzdory hutnému příběhu působí neuvěřitelně utahaným dojmem, hlášky Harryho už také nejsou co kdysi a akcí se tu nečekaně šetří. Je to vážně velká škoda, jelikož ve westernově laděném finále se zrcadlí všechno co na této sérii fanoušci tolik milují. Bohužel, tvůrci si to zřejmě uvědomili vážně až na poslední chvíli. Škoda. „Go ahead, make my day.“ ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Drsný a silne nahláškovaný Harry "Dirty" Callahan v podaní Clinta Eastwooda, jeho prdiaci buldoček a legendárny .44 magnum Smith & Wesson Model 29 je tu aj so svojskými vyšetrovacími metódami a je namachrovaný a neohrozený ako medvede v Tatrách. Počet looserov, ktorí v tomto filme dostanú po papuli, alebo ich do čela uštipne "včelička" je nevyčísliteľný. To sa potom netreba diviť, že sa z neho kolená podlomia aj krásnej Jennifer. Tento film ma trafil náhle, ale presne. Silné tri. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Pro natáčení bylo vybráno město Santa Cruz. (ClintEastwood)
  • Film sa odohráva v rokoch 1973 a v máji 1983. (westerns)
  • Hudební skladatel Lalo Schifrin se vrátil k cyklu o Drsném Harrym a složil hudbu, která splývá s akčností snímku, ale její tón je víc pochmurný. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama