Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hlášky super, Callahan ako pištolník z mesta neprekonateľný, posunutie tradičnej roviny dobra a zla zvládnuté na veľmi dobrej úrovni. Trochu nechápem tomu slabému hodnoteniu. Akčnosťou sa to neposúva nikde. Ale stále mi to príde ako provotriedne filmové krimi. Eastwood v réžií ťažko rozpoznateľný, jeho postava ale má všetky potrebné prvky aké ju robia ikonickou. Starý, ufrflaný a so zmyslom pre morálku zamračený Callahan. Množstvo dejových odpočiek drobných zločinov znova krásne vypĺňa dej a obohacuje charakter. Pre mňa po druhej časti najlepší diel. A všetci sú tam psychopati. Amerika je divná. Meathead je cool! ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Drsný a silne nahláškovaný Harry "Dirty" Callahan v podaní Clinta Eastwooda, jeho prdiaci buldoček a legendárny .44 magnum Smith & Wesson Model 29 je tu aj so svojskými vyšetrovacími metódami a je namachrovaný a neohrozený ako medvede v Tatrách. Počet looserov, ktorí v tomto filme dostanú po papuli, alebo ich do čela uštipne "včelička" je nevyčísliteľný. To sa potom netreba diviť, že sa z neho kolená podlomia aj krásnej Jennifer. Tento film ma trafil náhle, ale presne. Silné tri. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po ultradrsnym Nasilnikovi pokracuje Eastwood v nastavenym drsnackym trendu hned na zacatku filmu zavita na svatbu dcery jakehosi mafiana kde dotycneho svyma kecama tak rozlozi ze mafiana z toho jebne a Eastwood to okomentuje slovy nejaky muz dostal infarkt patrne mu predlozili ucet ve filmu nemuze chybet uz obligatni loupezne prepadeni a samotny pribeh vyda na velmi slusnou kriminalku hlavni je ze to funguje i tady sem byl v pokuseni strelit tomu plnej pocet ale bohuzel ke konci uz sem se trochu nudil mohlo to bejt kratsi a byl by to stejnej narez jako Nasilnik nicmene i tak je to muj druhy nejoblibenejsi film ze serie naprosta spokojenost ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Už teď vím, že mi budou středeční pozdní večery s Dirty Harrym chybět. Počtvrté a pořád mě to baví:-)) Nejvíc se mi na té sérii líbí, že s každým dílem přijde na svou dobu v podstatě originální zápletka (nejméně originální byla paradoxně jednička, ale ta zase měla nepřekonatelnou atmosféru). Navíc ani tady nechybí bombové hlášky, jako bonus je tu tentokrát i mimořádně odporný pejsánek. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Harry Callahan is back a s ním aj skvelé hlášky, spravodlivosť a ..odporný pes :) Dôstojný štvrtý diel série, ktorý predsa len za svojimi predchodcami kvalitatívne zaostáva. Clint vo svojej najvydarenejšej filmovej roli opäť obstál na výbornú napriek pribúdajúcim šedinám. Jeho réžijné umenie však nezakryje pár scenáristicých lapsusov a logickým medzier. Finále na kolotoči je práve jedna z tých nepodarenejších scén a pripomína mi nepodarený záver Hitchovho Strangers on a Train. Celkovo je to však stále nadpriemerné, Harry je skrátka sympaťák porovnateľný s Rockym :) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • I přes úspěch předchozího dílu z roku 1976 Eastwood několikrát uvedl, že postava detektiva Callahana je už vyčerpána, na začátku osmdesátých let však diváci chtěli další díl a v hlavní roli opět vidět Clinta Eastwooda. (ClintEastwood)
  • Revolver ráže 44 automag, kterým střílí Eastwood ve filmu, vznikl v pracovně výrobce zbraní Harryho Sanforda v Pasadeně, kde byly vytvořeny dvě Clint 1 a Clint 2. Clint 1 se používala na natáčení se slepými náboji a Clint 2 používal Eastwood na střelnici. (Roztržitý Luke)
  • Ve filmu Náhlý úder se opět objevuje několik charakteristických míst San Francisca, zároveň jde o první film ze série, jehož hlavní děj je soustředěn mimo metropoli, do fiktivního městečka San Paulo. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama