Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Diskuze

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Ištván87

já mám jen výtku na Mad Max 2, jak jsi psal, že je lepší než 1... s holkou jsme se dívaly na oba díly, a ty 2 díly jsou uplně odlišné, jak žánrově, tak přístupem... 1 je mrazivé drama, a 2 je už vyloženě akční dobrodružný... proto jsme se shodli, že 1 byla lepším dílem, i když má menší hodnocení... ono taky záleží kdo jaký zánr preferuje... třeba větší procento holek moc nemusí akční filmy, tak tím pádem u nich vyhraje Mad Max 1... já si myslím, že na csfd hlasuje většina kluků, takže podle hodnocení se zde nedá přesně určovat jaké díly jsou lepší... dám příklad, pokud zde hlasuje 80% kluků a 20% holek, tak to pak se nelze divit, že Mad Max 2 bude mít více procent...

na příspěvěk reagoval Ištván87, GigaPudding, Yoshitsune

Uživatel Segrestor smazal svůj příspěvek.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Segrestor

Je to bláznivá komedie, která nemá se seriálem nic společného. A dvojka je o kousek lepší než jednička. A u Bournea dost pochybuju o tom, že by ho někdo někdy srovnával s tím původním filmem s tím debilním koncem.

na příspěvěk reagoval Segrestor

Segrestor

Segrestor (hodnocení, recenze)

Ištván87

ano, Kmotra ne - jistě jsi z toho poznal, že se u mého výčtu jednalo jen o filmové počiny/předchůdce...

...a jump street (dvojku jsem neviděl) je o tom samém, co seriál, o infiltraci poldů mezi středoškoláky - to mi nevymluvíš :)

na příspěvěk reagoval Ištván87

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Segrestor

Neřekl bych, že jsem to vybral špatně. Kmotra jsi nejmenoval. Ten je podle literární předlohy, stejně jako Batman, Kapitán nebo Bourne. Samozřejmě že existuje spousta dvojek, které jsou na prd, ale jelikož třeba v Hollywoodu se na originální nápady už léta nehraje, tak i většina z těch pokračování je u filmů, které mají nějakou předlohu. Například teď natočili pokračování/prequel k Čaroději ze Země Oz. Čaroděj ze země Oz má taky předobraz v knize. Pokud někdo srovnává Nolanovu trilogii s filmy od Burtona nebo s komiksy, tak je jeho problém, že srovnává hrušky s jablky. Většinou je problém špatných dvojek v tom, že to točí někdo, kdo nemá s jedničkou nic společného, a dělá se to jen pro prachy. Jsou i výjimky - třeba pokračování Transformerů zmršil Bay sám, ale to je spíš výjimka. Mimochodem, u Jump Streetu těžko můžeš mluvit o nějaké inspiraci. S tím seriálem to má společný jen název, jinak je to o něčem naprosto jiném. Ten seriál není komediální.

na příspěvěk reagoval Segrestor

Segrestor

Segrestor (hodnocení, recenze)

Ištván87

batman, bourne, kapitán A., jump street, star trek jsou všechno filmy, které mají svou starší předlohu - tos nevybral zrovna dobré příklady. To se k srovnání zrovna moc nehodí. a to myslím tak, že takové spíš srovnávají k oněm předlohám, než mezi sebou. jinak jestli je temný rytíř lepší, než batman začíná, například není mým názorem. mně se jednička právě dost líbila, právě pro srovnání se všemi staršími batmany. jde tedy o to, že další a další díly mají výhodu, že se opírají o úspěch jedničky - proto si srovnání ani nemůžeme "dovolit", protože bez jedniček by nevznikly, resp. nezaznamenaly úspěch.

 

dále ti ale můžu vyjmenovat nespočet druhých a dalších dílů, které už jedničku nepřekonaly. a třeba tahle třístovka lepší než jednička určitě nebyla, byť byla super.

na příspěvěk reagoval Ištván87

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

JohnnyBane

jo, asi souhlasím, u analýzy vkusu a generačních rozdílů a kdo ví čeho ještě je to vždy hrozně těžké, a kolikrát záleží na tom, jak k tomu vlastně člověk přistupuje. A to může být klidně rozdílné jen o pár "milimetrů", o jednu konstantu a už se to mění.

JohnnyBane

JohnnyBane (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Na druhou stranu, kdo by měl udávat měřítka kvality víc, než každý divák podle svých vlastních a osobních preferencí ?

V tom případě máš vlastně pravdu ty ale i já. Ty, protože TKD se klidně může za 5 - 10 let stát kultem stejným, nebo třeba i větším než Kmotr, jelikož generace které o tom budou rozhodovat budou mít jiný vkus. Já, protože ať chceme nebo ne, každý z nás se někdy stane určitým druhem pokrytce, protože definovat "super kvalitní film" můžeme jen podle vlastního úsudku a ten si časem vytříbíme a zacílíme na žánr nebo na druh filmů, který nás baví.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

JohnnyBane

jo, ale pak takový člověk vlastně žije v minulosti a nesnaží se o žádnou akceptaci nových trendů, či dokonce i třeba superkvalitní filmy odsuzuje jen kvůli svému hloupému meřítku kvalit. Takové uznávat nebudu.

A s tím, jestli TDK někdy bude kultovní jako Kmotr nebo ne, to bych se taky neodvážil nikdy takto říct. Protože rostou nové a nové generace a ty už nevnímají Kmotra s nostalgií nebo podobně. A pro mnohé už je TDK opravdu kultovka a Kmotra mají někde na kraji zájmu. Jo, to je zase to, co říkám v prvním odstavci, a není to taky správné, ale vyvrací to to, že by se to nemohlo nikdy stát něčím takovým. 

na příspěvěk reagoval JohnnyBane

JohnnyBane

JohnnyBane (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Kultovní jako Kmotr není a ani nikdy nebude. Co se týče druhé části tak částečně nesouhlasím.
Protože jestliže bylo v minulosti kvůli poptávce a úspěchu u tehdejšího publika pro velká Hollywoodská studia hlavní prioritou točení velkofilmů, poté westernů následně akčních B filmů a dnes komiksových adaptací, potom každý divák může podle svého vkusu určit, které časové období splňuje jeho preference a pravdivě prohlásit: "jaké krásné doby to byly a jak hrozně je na tom Hollywood teď."

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

neřeší .... protože tato diskuze vznikla na jiné téma. A souhlasím, protože se mi líbí vyjádření že : "jenom lidé žijící v minulosti už dneska nedokážou přiznat filmům tenhle status".

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

waxtrax

To je úžasné, ale stačí když si pozorně přečteš "za druhé by to nebyl žádný "názor"". :)

Takže až budeš někdy mít nějaký názor konečně, tak třeba relevantní bude, protože něčí prskání o filmu, který ten dotyčný neviděl, jednoduše ani relevantní být nemůže, i kdyby to vůbec byl názor a ne vtipný předsudek :).

na příspěvěk reagoval waxtrax

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Temný rytíř je stejně kultovní film jako Kmotr nebo Terminátor 2, jenom lidé žijící v minulosti už dneska nedokážou přiznat filmům tenhle status, protože onanují jenom nad Dvanácti rozhněvanými muži a myslí si, jaké krásné doby to byly a jak hrozně je na tom Hollywood teď. A přitom na tom byl tak nějak stejně po celou svou existenci - byly lepší časy a byly horší časy.

na příspěvěk reagoval waxtrax, JohnnyBane

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama