Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přibližuje životy tří mužů, pracujících v jedné majoritní obchodní společnosti. Životy se jim náhle obrátí vzhůru nohama, když na společnost dolehne ekonomická krize a rázem zbankrotuje. Teprve teď si pomalu uvědomují, jak dobře si žili. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck, Kevin Costner a Tommy Lee Jones. (F.Sucre)

Diskuze

DejvCZ

DejvCZ (hodnocení, recenze)

Zeck

Přesně jsi to vystihl. Prostě hlavní zápletka je k smíchu. Mám možná čtvrtinový plat a i přes to mám celkem slušnou finanční rezervu. No a kdybych přišel o práci tak bych to pojal jako vítanou půlroční dovolenou na pracáku a ne že se budu stresovat tím že nemůžu chodit do práce :D. 

Gumi.30

Gumi.30 (hodnocení, recenze)

Tak zatím jsem zkouknul něco přes polovinu nenadchlo mě to...bohužel. Děj je takový mdlí, řeší se spíš ekonomické věci...přitom mít k dispozici herce, jako jsou Ben Affleck, Chris Cooper, Tommy Lee Jones nebo Eamonn Walkera nevytřískat z toho dobrej film je skoro zločin...

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

PS: Taky jsem film zhodnotil na svém blogu, akorát to furt nikomu necpu do každé diskuze na CSFD.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Náhodou, docela zajímavý oddychový nenáročný snímek o partičce kravaťáků, kteří přijdou o místo a jejich způsobem vyrovnání se s touto skutečností. Ben si neumí připustit, že on je na tom ještě dobře. Je poměrně mladý a nežije si zase až na tak vysoké noze (oproti dalším dvěma "kolegům"). Odmítá se ponižovat, brát něco, co mu přijde pod úroveň a až zvyšující se dluhy a platební nechopnost ho donutí s tím něco dělat. Ben je v podstatě na té nejnižší manažerské pozici.
O něco výš je na tom Chris Cooper, tomu už je šedesát, firmě věnoval nemalou část svého života a končí taky na dlažbě. Jenže on si už změnu nedokáže představit. Vypracoval se od dělníka k vrcholovému prodejci a manažerovi, nemůže a nechce zase začínat jako dělník a jeho životní styl a rodinné zázemí ho nutí dělat řešení, kterým nikým neprospívá.
Tommy Lee Jones spoluvytvářel "svoji" divizi od píky a konec své divize i své práce bere rostě jako ... Konec. Ve svém věku už nechce začínat od začátku a po těch letech už ani neví, jestli vůbec chce být zavřen v kanceláři a dělatrozhodnutí, za která ho budou mít v lásce akcionáři, kteří o problémech nic nevědí a nerozumí jim, a nenávidět ho budou všichni pod ním. Věří, že on a firma dluží lidem mnohem, mnohem víc, než vyhazov.
V každém případě Ben i Chris zahráli dobře, ale samozřejmě jde o americký slaďák (z pohledu evropana  - viz odkaz níže na Blisty). Kluci se trápí, jak to s nimi bude, zatímco všichni, kdo dostali výpovědi a byli na nižších pozicích, ztráceli střechy nad hlavami. Benovu neústupnost i Chrisovo ponížení jsem bral, Tommyovu srdečnost a oddanost zaměstnancům jsem nežral.
U filmu jsem  nebavil, nebyla to komedie, ale odpočinkově ztrávených 109 minut to bylo. Natočené a zahrané to bylo v pořádku, hudba vkusná a film celkově dobře plynul, tedy za mě ***. i když je jasné, že o běžných američanech, ztrativších práci, by film nikdo netočil, nokdo by na něj nechodil.

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Otázka pro ty, co film viděli. Má cenu tento film sledovat a pak se na něj koukat, když pojednává o "smutném" příběhu ztráty práce kravaťáka s tučným kontem a majetkem, když v tu samou dobu 2/3 lidstva chcípá hlady?

na příspěvěk reagoval DejvCZ

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno