Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

joehot 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že scénář je slabinou tohoto jinak zdařilého amatérského dílka, nepřirozené dialogy by mohly také kohokoliv rozladit (nebo rozesmát) - přesto stojí tento film za shlédnutí - jak pro fanoušky Tolkienovy, tak amatérské filmaře. Takhle nějak by se to mělo dělat. Jinak - je to vlastně taková povídka :) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Paráda, vzhľadom na okolnosti vzniku, že to celé vytvorila parta nadšencov a nikto z nich nechcel peniaze, je to paráda. Atmosféra blízka Jacksonovmu LOTRovi, starostlivo urobené masky, výborný strih v spojení s hudbou... jednoducho na tomto fanúšikovskom filme vidieť, že každá sekunda tých 39 minút bola vyčačkaná a vypilovaná do posledného detailu. Samozrejme, že sú chvíľky, keď podmienky vzniku presiaknu na povrch - ale za 3 tisíc dolárov? Boha, veď je to hotový skvost! P.S.: Arwen má priveľký nos, ale vyvážia to Aragornove modré oči ;-) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další amatérský fanouškovský počin, který jistě potěší fanoušky Pána prstenů – tedy alespoň některé určitě. Já z toho sice tak unešený nebyl jak někteří zdejší uživatelé, ale jo – beru to jako průměrnou jednohubku, která neurazí. Některé pasáže byly pěkné – souboj se skřety super – herecké výkony jakžtakž snesitelné – český dabing jistě rovněž někteří ocení – no nečekal jsem zázraky – dostal jsem se průměrnou podívanou, která stojí za trochu vašeho času. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Hned na prvy pohlad prekuknutelna snaha nadsenych fanusikov o amaterske spracovanie niecoho na co jednoducho nemaju financie. Toto by som vsak prekonal, avsak nad cim zazmurit oci nemozem, je obrovska snaha, co najviac sa podobat Jacksonovej trilogii, s ktorou sa logicky tento snimok porovnavat jednoducho nemoze. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Film nevysvětluje, jak se Glum dostal do Sauronovi mučírny, nebo jsem viděl tedy jiný film. Ale osvětluje dění před Frodovou cestou do Hůrky. Na dobrovolnický počin jde opravdu o dílo poutavé a umě udělané. Ovšem jde na něm znát, že moc toho zde opravdu k vyprávění není. Příběh není moc zajímavý, vlastně vše již znáte z vyprávění z Pána prstenů, postavy jsou stále ve stínu svých hollywoodských alternativ a jediné plus tedy spočívá v tom, že to celé trvá snesitelných 35 minut. Z hlediska nějakého amatérského projektu určitě čtyři hvězdy. Z hlediska filmu jako filmu: 60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Do realizace díla se zapojovali fanoušci z různých zemí. Například jeden z příznivců z Anglie vlastnoručně vyrobil skřetí šípy, které poté zaslal filmařům bez nároku na odměnu. (ondradvori)
  • Christopher Dingli, který zde ztvárnil Gluma, pracoval s Johnem Rhys-Daviesem, představitelem Gimliho z filmové série Pán prstenů, během natáčení televizního snímku Helena Trojská (2003). (Vlado666)
  • Natáčení probíhalo mj. v severním Walesu a na vřesovišti Hampstead. (ricky4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno