Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (475)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Is it complicated? Kdepak.. Předpokládal jsem, že Meryl bude samostatná silná osobnost, o jejíž přízeň se bude ucházet dotěrný, slabošský ex-manžel spolu s nějakým citlivým ťulpasem a konec vyšumí do ztracena. A taky že jo.. Ve snobském kabátě oděná romantická komedie se suchopárnými dialogy, prázdnými řečmi a absencí svižného vtipu, kde S.Martin s obličejem napnutým jak cirkusové šapitó je ve vážných momentech komičtější, než když má být komický, Baldwin připomíná srstnatého Kromaňonce, co rád papá smažené mamutí řízky na přepáleném oleji a Adlerovic již plnoletí potomci disponují mentalitou dvanáctiletých dětí. Vidět Alecovu klobásu na Skypu, tak jsem doživotně off line.. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Príjemná, totálne neškodná a divácky pohodová komédia o vzťahových a citových peripetiách po štyridsiatke. Streep stále ženská a s charizmou, v kominácii s Baldwinom tvorili príjemné svieže duo a postarali sa o bezstarostnú zábavu, ktorú si možno vychutnať aj keď sa nezaraďujete do ich vekovej kategórie. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Meryl už natočila lepší filmy, Nancy Meyers bezpochyby taky (Prázdniny patří mezi mé oblíbené "můžu vidět opakovaně" slaďáky), Baldwina, ani Martina moc nemusím a příběh mě víc nudil, než bavil, takže mi kromě Meryl v tomto filmu opravdu mnoho nezbylo. Tak nějak jsem si při sledování zavzpomínala na De Nirovo Pohodáře, kteří, oproti těmto Komplikacím, v tématu komediálně/dramatického stárnutí vítězí. Tento film nemám chuť vidět znovu, už takhle mi dal zabrat. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tohle nebylo naprosto originální, ani nic jiného, ale pořád mě to neuvěřitelně bavilo, za což tu rozhodně může obsazení, které kdyby bylo slabší, tak je film naprosto jinde než u 60%, ale pořád mi přišlo dát tomu ty tři hvězdičky málo, tak jsem hold šel se svým instinktem a jdu až na ty čtyři, i když k tomu kromě příjemného hřejivého pocitu z atmosféry a filmu jako celku nemám jiný důvod. Alec a Meryl jsou spolu prostě geniální dvojice. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komédia o starších ľudoch, ktorý ešte stále túžia po láske a sexe. Páčilo sa mi, že to má deväťdesiatkovú takú trochu naivnú a pohodovú atmosféru. Rozbeh filmu mi ale pripadal slabší a vlastne ma tam tá romantická línia príliš nebrala. Zase až tak veľmi nežeriem Meryl a Martina príliš nemusím. Našťastie si ale od chvíle, keď sa znova vyspí s Meryl, ukradne film pre seba Alec Baldwin. Zároveň od tej chvíle film poriadne dupne na komediálnu stránku a jedna vtipná scéna strieda druhú. A Alec je tu proste božský. Aj s tým zarasteným bachorom vyzerá jak roztomilý medvedík. Neviem prečo, ale typovo mi tu pripomínal Jima Belushiho. Finále ale zase zvážnie a mne bolo viacmenej jedno koho si Meryl vyberie. Naviac okrem ústrednej trojky tu sú ostatné postavy len do počtu. Hlavne zamrzí, že nejak zmysluplne nevyužili postavy detí. Celkovo to je taký príjemný trojhviezdičkový film, ktorý na tú štvrtú prevážila ťažká váha Aleca Baldwina. 7/10. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Scény, ve kterých jsou Meryl Streep (Jane Adler) a Steve Martin (Adam) pod vlivem marihuany, se natáčely několik týdnů. Během této doby se oba protagonisté smáli tak často, až se režisérka Nancy Meyers obávala, zda nebude ve filmu smíchu příliš. (Ernia)
  • Promoce Huntera Parrishe (Luke Adler) byla natočena během skutečné promoce Yaleské univerzity. (Ernia)
  • Během natáčení scény ze závěru snímku, kdy Meryl Streep (Jane Adler) přijde za Alecem Baldwinem (Jake Adler) do kanceláře, museli filmaři kvůli odrazům odstranit veškerá skla ze dveří. Odlesky byly poté dodělány ve studiu. (Ernia)

Reklama

Reklama