Reklama

Reklama

Téměř kilometr dlouhý nákladní vlak bez posádky, který veze nebezpečný toxický náklad, se řítí krajinou směrem k hustě osídlené oblasti. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají riskantní plán, jak ho zastavit…  Masivní lokomotiva bez obsluhy, které přezdívají Bestie, veze toxický náklad a řítí se zběsile krajinou. Je téměř nemožné ji zastavit, vše, co se jí postaví do cesty, se vypaří. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají neuvěřitelný plán – čekají na Bestii na palubě dalšího vlaku ve snaze ji zastavit a zachránit tak nedaleké město před ničivou katastrofou. V tomto napínavém thrilleru Tonyho Scotta uvidíte držitele Oscara Denzela Washingtona a Chrise Pinea. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 076)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Má to jasný začátek i konec. Zápletka je sice jednoduchá, ale byla perfektně využita. Scény působí reálně a jsem ráda za absenci zbytečně přemachrovaných činů. Chris Pine a Dezel Washington jsou skvělá dvojka. A na to, že se film odehrává jen ve vlaku, jsem se fakt bavila. Největší zásluhu na tom má samozřejmě Tony Scott. 4* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak zase jednou natočil Tony Scott opravdový film, se vším všudy a nezpackal ho hromadou zbytečných filtrů a šíleným střihem. Unstoppable překvapuje svou věrohodností železniční problematiky (zápletka částečně vycházející ze skutečného případu vlaku triple 8 a nejsou tu velké technické nesmysly), kvalitním obsazením důležitých postav a závěrečnou půl hodinou plnou amerického hrdinství. Velmi zajímavě funguje zasazení události splašeného vlaku do mediálního kolotoče, který Scott vystihl až děsivě přesně. Jako by jste sledovali americkou televizi. Honba za senzací, "události živě kdykoliv a odevšad" a typicky americké fušérství. Pěkně vystiženo Tony, tak co dál? ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

To si tenkrát Dewey nechal ujet vlak. Doopravdy. Měl ho totiž řídit..... Takže tu máme vlak bez posádky, lidi kolem, Denzela a Chrise, dispečink, projíždějící vlak(y), okolí..... Scott mistrně střídá tempo a vlakový modeláři prožívají orgasmus. T.Scott si odskočil z metra na železnici, vzal si sebou lítající kameru, D.Washingtona a jal se předvést skutečnou událost z 15. května 2001, kdy 2 muži zabránili největší železniční katastrofě v Jižní Pennsylvanii. Ve skutečnosti to snad ani takový drama bejt nemohlo, takže kam se sere CNN se svým ,,Breaking news“. Film stojí jen a JEN na Scottově mistrovství vytěžit z krizové situace maximum. Takže: JAK HO CHCETE ZASTAVIT? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem nádražák a rozpadá se mi manželství. 2.) Jsem posunovač. 3.) 15.5.2001 jsem cestoval vlakem v Ohio. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě ty Tonyho zoomovací orgie poměrně dost serou, vím že je to jeho styl a tady na rozdíl od milard dalších filmů měly svoje místo , stejně jako ty prostřihy, protože zvyšovaly tempo a napětí filmu, ale stejně to není příjemný sledovat. No, myslím si, že Denzel si po týhle vlakový epizodce ještě dlouho nezazpívá "jede, jede mašinka, kouří se jí z komínka.." ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Přímočará akční pecka, ze které hlavně v závěru teče adrenalin. I jsem tak nějak podvědomě tušil jak to všechno dopadne, stejně ze mě (a nejen ze mě) sem tam vypadlo vylekané "Ježiši!" nebo "Ty jo." Scott neuvěřitelně pracuje s celovou dynamikou a akci umí jako málokdo, navíc mám radost, že všechny ty vláčky a i okolí bylo pravé. Žádné umělé náhrady před zeleným plátném. O klišovité situace tu sice není nouze, ale Denzel i Chris Pine to ustáli se ctí a dá se to brát jako celkem neškodný návrat ke kořenům. Jinak jeden z nejnapínavějších filmů poslední doby. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně, kdy se vlak blíží „plnou“ rychlostí k přejezdu, na kterém stojí přívěs s koňmi, je krátký střih na vlak a přes koleje přeběhne bobr. Při srovnání rychlosti onoho zvířete a blížícího se vlaku je jasné, že vlak jede doslova krokem. (Mashe)
  • Během natáčení bylo použito osm lokomotiv a cca 60 speciálních vagónů. (NGP)
  • Na začiatku filmu, keď sa Will (Chris Pine) snaží dovolať svojej žene, je v televízii možné zahliadnuť seriál Griffinovci (od r. 1999). (fefee)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Tony Scott a Jack Bauer?

Tony Scott a Jack Bauer?

21.12.2010

Prozatím jde o drb, ale pustil jej do oběhu bývalý výkonný producent seriálu 24 hodin Howard Gordon, takže si zaslouží pozornost. Filmové pokračování akčně špionážního seriálu se připravuje už dlouho… (více)

Reklama

Reklama