Reklama

Reklama

Do Měsíce narazil ničivý asteroid a způsobil obrovskou explozi skal a sutin. O několik dní později se začaly na Zemi objevovat neobvyklé přírodní jevy. Zprvu překrásná podívaná na největší roj meteoritů za posledních 10 000 let je totiž předzvěstí nadcházející katastrofální srážky Měsíce a Země. Nejlepší světoví vědci Alex Kittner (David James Elliott - TV seriál JAG) a Maddie Rhodes (Natasha Henstridge - Mutant) mají přesně 39 dní na to, aby odklonili dráhu Měsíce nebo Země, jinak celé lidstvo vyhyne. Ve vedlejší roli filmu se představuje James Cromwell (W., Zelená míle). Souboj s časem začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Celý svět sleduje největší meteorologický roj za posledních deset tisíc let. Jenomže se stane něco, co ani vědci nepředpokládali. Za největším shlukem se skryl jeden ohromný, který vzápětí narazí do Měsíce. A začnou se dít věci. A věci skutku nevídané, poněvadž snad naprosto všechny odporují fyzikálním zákonům. Jeden příklad za všechny. Matičku Zem postihnou výpadky gravitace. Zkratka a dobře, nastane něco, jako když se na chvíli stiskne vypínač. Vše, co není přibité či přišroubované, se okamžitě začne vznášet. Máme tu však i scénu, ve které se na širém oceáně tímto vlivem vznese těžká nákladní loď. Nic proti ničemu, když není gravitace, není co by tu loď přitáhlo. Jenomže ono se to nějak netýká mořské vody. Jak je možné, že se nezačne vznášet také? A takových nesmyslů máme možnost vidět, po celou dobu celkové tříhodinové stopáže rozdělené na dva celovečerní části, spoustu. Tři hodiny je vcelku dost a tak čím to naplnit. No ano, není na osvědčená rodinná dramata. A tak tu máme dvě dějové linky. Jedna vědecká a politická, ve které se spousta lidí snaží Zeměkouli zachránit jak jen to jde a k tomu naprosto zbytečné rodinné etudy týkajících se hlavních postav. Obě se až neuvěřitelně navzájem ruší. Tak buď tu máme katastrofický příběh a nebo řešení rodinných krizí a ne všechno splacené dohromady. A nepomůže tomu ani ohromná citová scéna, která kdekomu připomene známý snímek z roku 1998 'Armageddon'. Ono vůbec je to tady s tou originalitou na štírů, ale to už je u televizních projektů tak nějak zvykem. Vizuální efekty jsou však přijatelné, což je téměř až div. Po technické stránce je to natočené zkrátka dobře, dějství má svůj přirozený vývoj a u zmíněné citové scény skutečně může někomu ukápnout slza dojetím. Jen u toho proboha nepřemýšlet, jinak je filmový zážitek naprosto zkažený. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Uvažoval jsem nad třemi hvězdičkami, jenže pak jsem si uvědomil, čemu dávám tři hvězdičky. Ok, mám rád sci-fi, je mi sympatický David James Elliott, docela dobrý nápad s tou ztrátou gravitace (teď neřeším, nakolik to je možné, představa je to zajímavá a originální). Kromě toho dost podprůměrná režie, kamera, scénář, triky. Místy naivní. Na druhé straně, vydržel jsem až do konce (svět byl zachráněn, což je informace jednoznačně pozitivní), koukat se na to dalo :). ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle: Nebudu hodnotit. Obsazení je sympatické, zvláště pak James Cromwell a David "sebrali mi stíhačku, teď jsem v NASA" James Elliott. Triky jsou na TV pěkné, nenudí to a zatím mi nic výrazně nevadilo, tak si pěkně počkám na druhý díl a uvidíme… Po druhém díle: No ty vole. V porovnání s tímhle, by si první díl zasloužil Oscara, protože tolik nelogických věcí pohromadě, jen tak nenajdete. Např. (nebudu psát, že to je spoiler, ale je to spoiler! :-)) měsíc se rozpadne na dva kusy, jenže ani jeden z nich nikam nepadá a normálně jsou oba na obloze a vše je prý v pořádku a v normě?! Ty jo… Fakt jsem čekal, kdy se tam ještě objeví Chuck Norris, to by alespoň mělo nějaký smysl, na rozdíl od tohohle! A pokud první díl měl alespoň nějaké slušné triky, tak tady asi objevili novou verzi Adobe Photoshopu, jinak si neumím vysvětlit tu sekvenci s lodí (to mě přímo uhodilo do očí!) Dvě velmi nejisté hvězdy… ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

"Měsíc se srazí se Zemí" ... "A co bude se Zemí?" ptá se pan prezident. God bless America pokud jí šéfujou takoví...lidé. Vlastně je to vypovídající hodnota celého snímku. Jo a Dejve, sice bojuješ se stejnou odvahou a statečností v soudní síni i mimo ni, ale přeci jemom se radši se drž utoho soudu. Takhle si jenom ničíš pověst. 2/10 za ty malinkaté fragmenty uchjázející pc grafiky ()

Dampfer odpad!

všechny recenze uživatele

Varování všem milovníkům filmů, NEZHLÉDNOUT ! Vesmírní exploze si hraje na Armagedon a NEMÁ na to. Herci hrají mizerně, trikové efekty jsou děsné, z děje by se dalo něco vytěžit, ale vzhledem k předchozím dvěma kritériím to nedopadlo dobře. Nejlepší jsou scény, které by asi měli vyvolat pláč dojetím, bohužel to je pláč nad tím, jaké hrůzy se dají natočit. Vyloženě jsem se u té "parodie na dobrý film" nudil. Dodíval jsem ho jen kvůli tomu, že by se i takové děsy dodívat měly. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v kanadské Britské Kolumbii a v německém Berlíně. (Terva)
  • Po celý děj je měsíc nelogicky v úplňku. (L_Johnny)

Reklama

Reklama