Reklama

Reklama

Arogantní a líný princ Thadeous strávil celý život ve stínu staršího bratra Fabiouse. Závidí mu jeho odvahu, hrdinství, oblíbenost a příští post krále. Z poslední výpravy si Fabious přivezl krásnou Belladonu, aby ji pojal za manželku. Než se svatební zvony stačí pořádně rozeznít, objeví se čaroděj, který nevěstu unese na svůj hrad. Thadeouse zaskočí, když mu královský otec přikáže pomoci bratrovi získat zpět unesenou dívku a zničit čaroděje Leezara. Na cestě za záchranou potkávají krásnou, ale velice vznětlivou lovkyni Isabel, která má s Leezarem nevyřízené účty. Na cestě za záchranou Belladony je čeká mnoho nástrah a zrádných manévrů, při nichž může Thadeous konečně dokázat, že je stejně statečný jako jeho bratr. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 020)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Solidní a primitivní ujetina. Tahle trojice se znova sešla a zase natočila totálně debilní film který je neuvěřitelně primitivní....tak proč jsem se tak moc bavil? McBride má fakt dobrý hlody, a Portman je strašně sexy. A Lewis i když opět hraje hajzla tak je to sympaťák, jen ten Franco mi tam nějak neseděl, ty jeho kecy mě po chvíli poměrně nudily a to mi jako herec vůbec nevadí a v Pineaple express byl parádní, tak tady mi prostě nesedl. Nemám moc co vytknout snad kromě občasný zdlouhavosti ale jinak jsem se nasmál. Navíc soundtrack a kamera jsou naprosto bezchybné. Dobrá blbost u který se musí vypnout mozek. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála "ptákovin", u které mi sem tam nějaké ty zvrhlosti nevadily. Jo, někdy toho bylo až příliš, ale nějak se to dalo překousnout. Jakoby to opravdu k tomuto filmu patřilo. Mix parodie a pohádky, Natalie Portman!, která byla k nakousnutí a už už ji vidím v pokračování Pirátů!, zajímavé lokace a efekty, a taky ta špetka humoru, která nemusí sednout každému, ale mě chytla za srdce...nebo za ehm...však víte! 70% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem správně, že je tam krásná Portman a ještě krásnější Zooey, ale přesto je to debilně trapné, až to skoro bolí? Ano, ano, ano. Hotovo. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Film, který si na nic nehraje, ale dokáže skvěle pobavit, teda alespoň mě ano (a to jsem celkem vybíravý divák).. Všechny herecké výkony mi přišly jako šité na míru. Zooey miluju, Natalie se konečně vyhrabala z pověsti "labutě", James Franco byl (musím uznat) docela fešák.. Co víc si přát? Možná jen víc takto laděných filmů! ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tento film nebrali vážne ani samotní tvorcovia, tak som ho nebrala vážne ani ja ... no a zabavila som sa, hlavne v druhej polovici, no a mne osobne vulgarizmy vôbec nevadili. 3,5* ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby neexistoval penis ani vagína, a lidstvo by neznalo penetraci, felaci a onanii, neměl by tenhle film o čem vyprávět. Předpokládaně velefekální humor se mísí s několika povedenými frky, a přestože v žánru existují i horší snímky, Your Highness není zrovna žádné terno. James Franco s dlouhými vlasy není ten nesnesitelný Franco ze 127 hodin, vlastně si ani není moc podobný. Portmanka si ještě před porodem odskočila na další, z pohledu její kariéry ještě před premiérou zapomněníhodný, kus. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Utíkalo to jako voda, nicméně to byla taková blbost, až mi je z toho zle..A to jsem na to chtěla jít do kina, pf! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Já filmy z týhle doby moc nežeru ale když je tam ten humor tak už je to uplně neco jinýho..bavil jsem se..skvělé obsazení a příběh taky dobrý..prostě prdel. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Z počiatku tochu rozpačité, postupne stále lepšie a vtipnejšie. Režisér so scenáristom akoby chytili opraty filmu až niekde pred polovicou. Niektoré scény už teraz kultové. Natalie Portman mi ako žena nikdy neprišla zaujímavá, ale tu bola na zožratie... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Roztomile ujetá úchylárna,ale když řikám úchylárna,myslim tim jako vopravdu úchylárna :-) Čekal jsem od toho něco úplně jiného a popravdě mi chvilku trvalo,než sem si zvyknul na ten primitivní,ale ve svojí podstatě geniální humor.Trvalo mi než sem si zvyknul na neskutečně divně mluvícího Jamese Franca :-) a co se týče Dannyho McBridea....toho sem přes nesnášení ke konci už oddaně miloval :-) Nespočet sexistických hlášek,ujeté postavy ( při scénce u kouzelníka jsem málem vypnul DVD,to byl hadr i na mě :-D ) Slušná výprava,skvělá camea a menší roličky ( nejvíc potěšil Damian Lewis a Brian Steel :-DDDD ) Trvalo mi teda dlouho než sem se úplně naladil na vlnu tohodle humoru,ale od objevení Natalie Portman na plátně a hlavně od scénky v bludišti už sem se plně vezl a nehorázně se řechtal.Nezbavím se pocitu,že to mohlo být lepší ( jako drtivá většina parodií )ale ve finále jsem byl přijemně překvapenej a užil si McBrideovu postavu s naprostým pochopením a grácií :-D Jestli nepůjdeš se svým bratrem na výpravu,budeš zbaven všech titulů a vyhoštěn z tohoto království.... SHIT :-D 65%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nedávno to byl "Paul" a teď zde máme další snímek od režiséra, který dostal sprosté lekce Judda Apatowa. "Princ a pruďas" je veskrze průměrná fantasy komedie, která víceméně hraje jen s tím, že se zde v každé větě řekne "fuck". Občas to působí sympaticky a vtipně to nabourává zaběhlé fantasy standardy ale jinak film nedokáže moc zaujmout (ačkoliv má překvapivě slušný příběh, který by obstál i v čistém fantasy snímku), vtipných scén je zde pomálu a McBride mi spíše sedí jako vedlejší "přitakávač" než hlavní role. Mohlo to být o moc lepší, zvlášť, když si člověk uvědomí, že něco takovéhu tu ještě nebylo. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Slovo Pruďas nemá ďaleko od prdu a tým asi chceli českí distribútori niečo naznačiť. Je až neuveriteľné, že tak primitívnej hovadine prepožičali svoje mená Natalie Portman alebo James Franco, nehovoriac o mojej obľúbenej Zooey Deschanel. Strašná škoda. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

"If you want to fuck her, you'll have to fuck me first!" Neskutečně puberťácká a sprostá taškařice, která mixuje žánry fantasy dobrodružství o zachraňování princezen s náhledem a sarkasmem teenage komedií. Hlášky a vtípky jsou poměrně povedené, jen se trochu opakují a místy jdou dál, než by se možná hodilo. Kupodivu příběh drží při sobě a herci nepřehráváli tak, jak jsem předpokládal. Někomu se to nemusí zdát, ale ač nejsem fanoušek Jamese Franca, tak prince Fabia zahrál se vší upřímností a být na jeho místě, tak bych se se snad jen pořád smál. Často byl film víc než přehnaný a konzervativnímu divákovi by nemusel zrovna vonět, já jsem se výsostně bavil. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne. Bohužel Natalie Portman asi potřebovala narychlo prašule, doteď jsem si myslela, že si filmy vybírá pečlivě.. S jistotou toho, že to nebude blbost, když tam hraje Natalie, jsem si tedy film pustila. Když opominu lacinou vulgaritu, nemá snímek moc co nabídnout, hlavní hrdina nevzbuzuje onu sympatii a solidaritu, kterou je potřeba cítit, zbytek osazenstva, přestože ne špatní herci, hraje jak ochotníci z Hornídolní. Nebývám příliš kritická, kdybych se aspoň přes půlku filmu smála, tak bych dala 3*, ale ono ani moc zábavy nebylo. Smát se tomu, že tam princátko řekne "doprd*le" fakticky moc často nejde. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hafo úlet, všude samé péro, oplzlé řeči, ale celý film táhne neskutečným způsobem Steve Jablonsky a jeho monumentální hudba, úchylný Danny McBride, no a samozřejmě 2 herecký kočičky (Natálka a Zooey). Pokud bych to bral jako komedii, tak je to na plný počet, pokud to mám brát jako pohádku, tak tam už to trochu pokulhává kvůli těm nechutnostem. Uvítal bych jich míň, ale i tak jsem se bavil parádně, takže ať se jdou všichni američtí kritici, kteří tento film potopili, bodnout! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Princ a pruďas je úchylným ekvivalentem kdejakého amerického fantasy, v něm se deriváty slova "fuck" objevují jako na běžícím pásu. Zápletka je prosťoučká a všelijaké peripetie okolo jsou více či méně staré známé klišé v trochu jiném kabátě. Herecké obsazení je sympatické, Jablonského hudba jako vždy skvělá a stopáž optimální. Nejvíce mě zaujaly Marteetee nestvůra a netradičně pojatý labyrint s minotaurem. Film se snaží být oproti svým žánrovým soukmenovcům jiný, což se mu v jistých místech daří, avšak v jiných místech zase pokulhává. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Netradičný prístup je v použití teenagerského humoru založenom na postpubertálnych sexistických vtípkoch. Nedá sa povedať, že by to nefungovalo, len je toho príliš veľa a v podstate celý humor vo filme je založený len na tomto. O zábavu sa však stará aj jednoduchý a priamočiarý dej, svižné tempo, dobrá hudba a skvelý Danny R. McBride v úlohe žiarlivého a pôžitkárskeho princovho brata. Slovenský distributor počeštil názov vrchovatou mierou a vymyslel nové slovo - pruďas.:) 3+ ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

1* za Natalínu ve sračce plný nevtipných sraček a přehršel vulgarismů, namísto chytrého humoru. FUCK! NEVER MORE! Už mi jen přeci není čtrnáct. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Mne je fakt ľúto dať filmu s týmto obsadením negatívne hodnotenie. Ale nemám na výber. Pôvodne som ani neplánoval písať komentár, chcem sa však vyjadriť kvôli niektorým nadšeným reakciám, v ktorých sa užívatelia snažia z ľudí opačného názoru robiť moralistov, alebo iných tvorov pohoršených z kontroverzného humoru. Tak čo sa týka mňa, s nadávkami som v pohode. Problém je v tom, že som sa jednoducho nesmial. Každou jednou scénou som čakal humor, ktorý neprišiel. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková fantasy pohádka prošpikovaná totálně pubertálními fóry založenými v naprosté většině na vulgaritě, honění přirození (vlastního, cizího, zvířecího atd.) a (homo)sexuálních narážkách - což mi celkově nijak nevadí, dost fórů je povedených - třeba když se nepodaří minoturovi uříznout roh nebo když si "hodný" čaroděj řekne od obou dobrodruhů o poněkud neobvyklou odměnu.... Natalie Pottman, která se mi nikdy moc nelíbila, mi tady přišla naprosto boží! Jsem někde kolem 75 %, směrem ke třem *** mě dovedlo to, že jsem se sice bavil, ale jen málo fórů mně fakt složilo pod stůl. ()

Související novinky

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

12.02.2011

V 80. letech ji po Arnoldově boku hrála Brigitte Nielsen, před nějakým časem si měla kroužkový pancíř ve formě sexy bikin v Rodriguezově produkci navléct Rose McGowan (dokonce se objevila i na… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Reklama

Reklama