Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Wally 

všechny recenze uživatele

Já nevím....v mém okolí je tento film velice chválen a tak jsem čekal asi něco víc. Ne, že by to bylo špatné...hlavně první polovina je docela dobrá, ale pak to pomalu ztrácí kvalitu a divák pozornost. Fórů tam taky nebylo tolik jako třeba ve Zvířeti, což považuji za Belmondův nej film. Víc mne bavila i Bezva finta nebo Muž z Acapulca... Asi jsem měl příliš vysoké očekávání... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Belmondo zatím v mém hodnocení pod čtyři hvězdy neklesnul. Jde nejspíš o nejlepšího francouzského herce, který filmu dodá své nenapodobitelné charisma a tím jej pozvedne minimálně o třídu. Velký šéf nemá zápletku ani zbla originální, provedení je však svižné, jak se na francouzský film let šedesátých / sedmdesátých patří. Avšak zkoušel jsem na chvíli přepnout na originální znění a hned by šla hvězda dolů, český dabing film zachraňuje (což se o něm poslední dobou říci rozhodně nedá) od průměru a pan Tříska opět dokazuje, že je mezi dabéry extratřídou. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit srovnáním s Velkým flámem, který je přeci jenom o stupínek víš. Každopádně Gérard Oury natočil nadprůměrnou komedie se spoustu nezapomenutelných scének a gagů. O hereckému obsazení se nemá cenu nějak více zmiňovat stačí říct jen Jean-Paul Belmondo, Bourvil, David Niven a Eli Wallach a každý už si udělá obrázek sám...... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Být to kratší, možná by to bylo i za víc. To ale není jediná vada tohoto filmu. Nechci kritizovat, pobavil jsem se, ale chyby to má a některé jsou i docela zásadní. Především mě mrzelo, že tvůrci víc nevyužili tu hlavu Davida Nivena, vždyť je to skvělý handicap. Některé scény jsou dlouhé a jak jsem již říkal, zkrácení by rozhodně nebylo na škodu. Jinak první polovina byla parádní, plná gagů a velmi vtipných scén (třeba ta památná v bazénu). Druhá polovina změnila tempo, krapínek zvážněla a už to prostě nemělo ten šmrnc. Ale jinak paráda - Tříska je opravdu geniální (v dabingu) a Belmondovi, Bourvilovi, Nivenovi a Wallachovi to spolu šlape jako hodinky (tyhle herecké extratřídy to spolu opravdu rozbalily na výbornou). Pokud jde o Gérarda Ouryho, ten mě nikdy nezklamal, ale pravda je, že tohle je asi jeho nejslabší film. Bourvil už s Funésem nebo Eso es, to už je jiná třída. Přesto ale příjemná komedie, kterou nehodlám zatracovat. 75%. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých milovaných francouzských komedií se skvělým hereckým obsazením! Mladý Belmondo je jako obvykle frajer od první minuty a mě vždycky baví koukat na něj, Bourvil je skvělý, Davida Nivena mám taky moc ráda a třešničkou je nejvtipnější záporák Eli Wallach v roli siciliána - mafiána. Vždycky se mi líbilo jak se krásná Silvia Monti spouštěla z balkonu za písně Cento Giorni. Legrace a naprostá pohoda! ''Kdo to byl? To jsem byl já! Šéfe! Kdybych věděl, že to bylo schválně... No to si pište, že to bylo schválně. Nachystal jsem si mejdlo a vodičku, no a vyšlo to.'' :) http://www.youtube.com/watch?v=9qy5sWCFokM............. http://www.youtube.com/watch?v=twCoVcS9YgA ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Keď Anatole (Bourvil) na stanici nechtiac naleje olej medzi nárazníky si je možné všimnúť, že má susedný vagón obdĺžnikové nárazníky, neskôr zas guľaté. (Raketoplan)
  • V plukovníkově bytě je v obřím akváriu několik ryb. Těsně předtím, než pokojem prolétne anténa a akvárium roztříští, ryby už v akváriu nejsou. (Anglicankaaa)

Reklama

Reklama