Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon jde do války o Zimohrad s Remseym Boltonem. Daenerys uzavírá nové spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenze (94)

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelně nabitý díl! Daenerys na začátek a to hlavní na závěr.. Takhle nasnímanou bitvu, až v naturalisticky ryanovském duchu..nepamatuji, že bych něco podobného v žánru, vlastně nejen v žánru, ale v čemkoliv historickém viděl. včetně velkofilmů. Silné, kruté, dech beroucí a přitom relativně přehledné. Tohle se hodně povedlo! ()

Endor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bitva bastardů patří mezi mé oblíbené epizody seriálu Hra o trůny. Bitva je za mě úžasně natočená a ukazuje, jak proti sobě bojují armády Jona Sněha a Ramsayho Boltona, který ovládá Zimohrad a Jon Sníh ho chce získat zpátky společně se Sansou Stark, která poté přivede na pomoc rytíře z Údolí. Také je to snad nejlépe natočená bitva nejen v samotném seriálu, ale dokonce nejlépe natočená bitva všech dob! I když máme v seriálu celkem dost bitev a v poslední řadě, dokonce přibyli ještě další dvě, tak žádná bitva nepřekonala samotnou Bitvu bastardů. Kdybych měl hodnotit samotnou epizodu, tak bych jí dal krásných 10/10. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Ale jo, po asi desátém opětovném shlédnutí TÉ bitvy musím říct, vlastně spíš uznat, že ty první pocity byly fakt spíš jen tím, že jsem se špatně vyspal a ráno na to nebyl úplně ready. Teď s odstupem už to tam vidím a cítím mnohem víc a tím myslím úplně všechno. Vítězství, porážku, únavu, vysílení, nával adrenalinu, strach, radost, hrůzu, prostě všechno. Velká paráda a velké díky, kvůli takovým epizodám ten seriál miluju(eme) a Bitvu bastardů tak s klidem řadím jen těsně pod zatím nejlepší epizodu seriálu, devastující Hardhome z páté série. Snad to nebylo naposled, co mi takhle GOT vytřel zrak. 9,5/10 ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezpochyby jeden z vrcholov fantasy žánru.. Mám len jedinú otázku.. Prečo sme na to museli čakať tak dlho? Posledná bitka o sever sa v tejto časti náramne podarila.. Pokiaľ doteraz šetrili rozpočtom na záverečnú bitku, tak im to nezazlievam. Súboje krvavé, plné emócií všetkých postáv ktoré prežili až doteraz.. A verte mi, že dokonca nás tvorcovia napínajú finálnym výsledkom. Aj keď tento seriál rozhodne nepatril k mojim obľúbeným, neuznať túto epizódu za skvelú by bolo úplné šialenstvo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf, tak konečně se tvůrci GOT odvázali! Proti tomuhle je Statečné srdce pohádka pro malé děti a bitvy z LOTRa večerníčkem pro batolata. Samozřejmě DRACI vedou! Nebudu předstírat, že ledacos se dá odhadnout (hlavně když víte, že Martin neměl se žádnou postavou slitování a následovníci se snaží jít v jeho stopách), a snad proto jsem spokojen ještě více. Krvavý závěr jistě potěšil nefanoušky jedné z hlavních postav. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Keď Jon Sníh (Kit Harington) nasadá na svojho koňa, je vidieť, ako sa jeho meč zavlní. To znamená, že z valyrijskej ocele asi nebude. (Clansman1970)
  • Kit Harington (Jon Sníh) během natáčení této epizody omylem dvakrát uhodil během souboje Iwana Rheona (Ramsey Snow). Kit se omluvil tím, že mu koupil pivo. (vyfuk)
  • Bojová scéna v této epizodě byla inspirována Bitvou u Kann, v níž byli Římané obklíčeni Hannibalem a zmasakrováni. Zmíněný střet se odehrál v roce 216 př. n. l. Dále posloužila jako inspirace Americká občanská válka, která probíhala v letech 1861 až 1865. Režisér Miguel Sapochnik přiznal, že původní inspirací měla být Bitva u Azincourtu (1415), která patří k nejvýraznějším střetům Stoleté války, ale nakonec se ukázalo, že by to bylo příliš finančně náročné. (patrik1177)

Reklama

Reklama