Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon se setkává s Theonem, zatímco Daenerys útočí na Lannistery. Arya přijíždí na Zimohrad, kde se setkává se Sansou a Branem. (KajusaK)

Videa (1)

TV spot

Recenze (76)

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda dělá spoustu věcí dobře. Především na nic nečeká a seká jednu důležitou událost. Propojování jednotlivých postav a dějových linek se ještě prohlubuje, vztahy a dynamika mezi postavami nabírají úplně nových podob a závěrečná bitva je vyloženě potěchou pro oko. Napětí se šponuje, očekávání roste, a čtvrtá epizoda zvládá bez problému jak odvyprávět podstatnou část děje, tak navnadit na další epizodu. Celé rozsáhlé dojmy zde. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A to jsem si myslel, že minulá epizoda byla mimořádná. V tomhle díle skvěle funguje znovu shledání postav na severu v pomalém dialogovém tempu, stejně tak koketování na Dračím kameni a pak epizoda z nenadání spadne do vod velkolepé nabušené bitvy, o které se mi v tomhle seriálu snad ani nezdálo. Mrazení v zádech a husí kůže i hodinu po epizodě. Takhle vypadá epická a výjimečná Hra o trůny, která se ve své předposlední sezóně rozjíždí na plné obrátky. 9.5/10 ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dumb and Dumber zase v akci. :-/ Jeden by si myslel, že když se spojí dohromady Tyrion, Jon Sníh a Daenerys, tak to bude nejsilnější společenství dosud a budou se dít velké věci. Místo toho tyto postavy postávají už druhým dílem vedle sebe na pláži a kecají nesmysly ("já jsem královna... blá blá, za můj neúspěch můžete vy... blá blá"), které by nikdy tento seriál neproslavily, kdyby tohle byla první až třetí série. Setkání Aryy a Sansy taky nic moc, Bran je totální mentál - postava, co tam už dávno nemá co dělat (spolu s Missandei, Šedým červem a Samem). "Vtipná dvojka" Jaime a Bronn, ti tam straší všechny diváky s vkusem už nějaký ten pátek a jsou čím dál otravnější. A tvůrci ani neměli na to, na konci takto jalového dílu, zabít jakoukoli postavu. Když bývalo těch dílů deset v sérii, v každém se toho stalo víc, než teď, kdy už jsme za polovinou a akorát v minulém dílu zemřela jedna z posledních dobrých, zábavných, dobře napsaných a dobře zahraných postav. Dala bych jednu hvězdičku, ale ta druhá je za ten obstojný souboj na konci, který teda k ničemu nevedl a za draka. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten Bran je čím dál divnější a protivnější. Tříokou vránu bych nechal raději dělat Hodora... Jinak trochu nechápu ten rychlý transport z Dračího kamene. Daenerys letěla na drakovi, to chápu... A Tyrion a dotrackové letěli airbusem?  :-))  PS: pane Psychor - já nevím, jestli chtěl Jamie sekat hlavu drakovi - spíš chtěl zabít Daenerys řekl bych  ;) ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Rickon." "It's Dickon." "Hahaha." Až bude Zdeněk Troška shánět scénaristy pro další ze svých ostrovtipných komedií, mohla by být dvojice Weiss - Benioff trefou do černého. Bylo jasné, že se vyhazov George R. R. Martina z HBO zásadně podepíše na kvalitě seriálu, ale možnost totálního scénáristického kolapsu jsem si nepřipouštěl ani v nejhorší noční můře. Kam zmizel všechen tvůrčí důvtip, kterým Game of Thrones až do poloviny šesté série ohromoval diváky? Proč se ho Weiss s Benioffem pokouší degradovat na záchodový sitcom se spoustou nelogické válečné akce? I takový Hodor by se bezpochyby musel chytat za hlavu, kdyby viděl Jaimeho sebevražedný pokus o setnutí Drogonovy hlavy. O Euronově kouzelném loďstvu, které se buď objeví, nebo neobjeví tam, kde si ho scénáristé zrovna přejí/nepřejí, ani nemluvě. S bídou tři hvězdy. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (6)

  • Poprvé se v sérii objevuje Dračí jáma, aréna postavená několik století zpátky s cílem „ustájit“ draky rodu Targaryenů. (mikki089)
  • Bronn (Jerome Flynn) nezůstává na schůzce a opouští Dračí jámu těsně předtím, než dorazí Cersei (Lena Headey). Flynn a Headey spolu kdysi randili a jejich rozchod byl údajně problematický – proto bylo v jejich smlouvách, že nikdy nebudou na place ve stejnou dobu. (mikki089)
  • Je vidět, že Dothrakové nosí kousky lannisterského brnění z jejich vítězství v Tumbletonu. Jeden voják je viděn s paldronem lannisterského velitele, další jsou viděni s výstuhami na pažích a někteří s ozdobnými lvími brožemi. (mikki089)

Reklama

Reklama