Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli jsem někde na cestě sem zapochyboval o své věrnosti, jsem rád, že jsem nebyl upálen, sťat a ani jinak trestán. Cesta to byla dlouhá a i když se zdála být rovná, občas se objevilo rozcestí. Naštěstí tvůrci nesáhli k žádnému vysněnému romanticko krásnému konci a především Johnova linka je zakončena brilantně. Tenhle seriál je od začátku do konce to nejlepší co jsem v seriálových vánicích viděl. Hodnocení epizody. 95 procent. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Kolo bylo zničeno, hra je u konce. A teď vážně, mohlo to vůbec skončit jinak? Když se finále Hry o trůny bude srovnávat s tím nejlepším, co televize nabídla, takže Breaking Bad, bude to vypadat špatně. Fakt, že Breaking Bad uzavíralo víceméně jednu poslední dějovou linku o pár postavách a mohlo si dovolit výbušný konec, už ale většina lidí pomine. Na druhé straně nic jako Hra o trůny v televizi dodnes nebylo, tudíž žádné srovnání v tomhle případě nebude fér. A jakmile mi tohle dojde a začnu se na to dívat jako na zakončení několika dějových linek o desítkách postav, které někde začaly, něčím si prošly a pak musely někde skončit, vychází mi tenhle závěr vlastně jako jediná rozumná varianta. Že mu chyběla gradace nebo byl málo dramatický? Tak to nejspíš někdo neviděl, co všechno mu předcházelo. Že to nedopadlo podle mých představ? Tak znova, kdy naposledy se tenhle seriál řídil něčími představami? Že to nebylo dobře natočené / zahrané? Ale no tak, nenechte se vysmát. Kdysi nezastavitelný kolos zkrátka hrdě dokráčel do svého spravedlivého konce, a jestli vás ten poetismus v závěru minul, tak už vás ani samotný Martin nespasí. ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, mohlo to být horší, to je asi to nejhezčí, co o této epizodě říct. Finále vypadá skvěle, v tom prostě GoT nepolevil a spousta blockbusterů může tomuto seriálu závidět. Každopádně páni scénáristé nám důstojný konec nenadělili. Shrnu tyto kiksy postupně. Tyrionovi došlo, že Daenerys možná není tak dobrá. WOW! A muselo kvůli tomu uhořet jenom pár tisíc nevinných lidí. Smrt Dany byla... no prostě byla, asi se dá říct i celkem ok. Následně to však jelo šupem dolů. Fakt, že Drogon je nějak mentálně nepojený na životní funkce své matičky bych klidně pominul, ale jak i krásně pochopil symbolický význam trůnu, tak to bylo něco. Navíc mu to trvalo nějak podezřele dlouho, když to porovnám s tím, co vyváděl v minulém díle. Poté pár týdnů uběhne a z Šedého Červa je nejdůležitější člověk ve Westerosu, fakt, že je to cizinec, který jen vraždil a je pouhým vojenským velitelem, už nikdo neřeší a všichni ho na slovo poslouchají, takže si jen tak vynutí, aby právoplatný dědic trůnu byl nucený odejít na Zeď. Následná volba krále byla komedie, velí ji Tyrion, který je v té chvíli naprostá nula a ještě vězeň. Všichni přítomní neřeší, že právoplatný dědic trůnu je v žaláři, že druhý největší nárok na trůn má Gendry, kdepak oni si na Tyrionovo dobré slovo zvolí Brana. Ano, toho Brana, který se posledních pár sérií profiloval jako Tříoký havran, který už nic nechce a už vůbec není posledním Starkovým synem. Ale coby Bran ja najednou zase Brann, který si sebevědomě jede pro korunu jako by se nechumelilo. Jo a Sansa si jen tak vyhlásí vlastní království, to taky nikdo neřeší. Finální část je sice taková líbivá a má fajn momenty (Jon + Ghost, Bronn má konečně hrad), ale rozhodně nenabízí žádné uspokojení vyvrcholení, nabízí jen ten konec a možná i očekávání, že se jednou vrátíme do Westerosu ve staré dobré formě. PS: Věci jako respawnující se armáda, strop v minulém díle spadnul jen asi tři metry čtverečný, takže se Jamiemu a Cersei stačilo posunout jen o pár metrů, nebo fakt, že z nějakého nesmyslného důvodu stále existuje Noční hlídka, tohle všechno už je opravdu jen a jen k smíchu. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY!!! Jako fakt? Jako fakt nejvelkolepější seriál všech dob osm let směřoval k tomuhle? Odosobněný a nelidský "Tříoká vrána" Bran jako král? Myslíte toho Brana, který se nezajímá o každodenní problémy a světské věci, vůbec se neorientuje v politice, ale nějak ho opravňuje být králem to, že zná minulost všech ostatních? Hrdina mnoha bitev, člověk, který pro ostatní nesčetněkrát nezištně nasazoval krk a nakonec zabil masovou vražedkyni, je za své zásluhy potrestán tím, že se zase stane členem Noční hlídky? Sansa jako respektovaná Královna Severu? Drogon si nekontrolovaně lítá po Západozemí a klidně může upalovat lidi zaživa? Při úděsnosti předposlední a poslední série jsme všichni tak nějak čekali, že poslední díl nebude žádná velká sláva, ale tenhle paskvil? I děcko ze základní školy by tomu napsalo lepší scénář. Tak hloupá, trapná a neskutečně odfláknutá nuda zapřičiněná naprostou tvůrčí bezradností, se jen tak nevidí. Velmi výstižný komentář: Chermy. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tohle jsem čekal 8 serií? Na finále, kde se pomalu nic nestane. SPOILERY. Ano, jsem rád, že Jon sebral koule a zabil Daenerys...jenže Tyrion měl prozradit jeho původ a byli by nuceni mu tu vraždu odpustit...jako král je nad zákon a zabít odpůrce trůnu je v pořádku. Takhle se vychcaně moci chopil Bran a k čemu to vede? House of Stark vládne celýmu světu. Bran 6 královstvím, Sansa Severu a Arya pod Starkovou vlajkou jede dobývat cizí světy a Jon ovládá Noční hlídku, takže celej Sever i s Divokými. A ta porada nejmocnějších mužů Západozemí je sice vtipná, jenže už působí jako parodie, takhle se nikdy o penězích ze státní kasy rozhodnout nedá. A toho "statečnýho" Červa bych zabil hned, co je statečnýho na tom zabíjet neozbrojené vojáky a masakrovat zajatce? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)
  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama