Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké sugestivní psychologické drama o lásce, alkoholu a zmařeném životě, natočené podle autobiografické předlohy Johna OBriena. Je to hluboký a citlivý příběh osamělého scenáristy Bena, kterého opustila žena a jeho postavení v Hollywoodu je též na vážkách. Ben se snaží zapomenout. Utíká do blyštivého světa Las Vegas a do alkoholu. Atraktivní Sera s ním prožije fantastickou noc a snaží se ho dostat z alkoholické závislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (571)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Bez obsahu a nic neříkající blábolení nad zřejmou věcí. Nesympatické postavy v režijně nezajímavém kusu. Dovedu si představit, že to zoufání a akceptace situace někomu něco říká a pár vyřčených vět považuje za zajímavá moudra, opravdu dovedu. Ale se mnou se to totálně míjelo, ač jsem Las Vegas pouštěl s tím, že mi určitě sedne. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřila, že mě nadchne sebedestruktivní troska, kterou ke všemu ztvární Nicolas Cage... nicméně je tomu tak - film se houpe na ustálené emoční hladině, bez výraznějších vzruchů, přesto nedovolí odpoutat zrak od obrazu, je jedním velkým flámem i kocovinou zároveň, bez toho, aby z diváka doloval sentiment či obdiv, stává se pouze svědkem jednoho z mnoha zmařených životů kolem nás, a to nebývale autentickou formou. Nad případem Sery i méně uvěřitelným společným soužitím už tolik nejásám, ale musím přiznat, že Elizabeth Shue byla velmi příjemným společníkem a dobře se na ní dívalo. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Být ožralý je pro něj setrvalý stav. Sugestivní romance přináší na scénu dva outsidery, kteří zřejmě promarnili (stále svůj poměrně mladý) život, nyní se našli a asi to spolu nějak doklepou. Respektive jistý Ben dostal padáka, prodal všechno, co mu zbylo, a rozhodl se vyrazit do Las Vegas na svou poslední velkou party. Bary tam na zavírací hodiny kašlou, stejně jako on kašle na to, že kdysi měl svou hrdost. Tu u nejrůznějších klientů ztrácí i prostitutka Sera, která trpí výstupy násilnického ruského pasáka a která tak trochu rezignovala na lepší příští. Dva osamělí zoufalci, co na sebe zbyli. O tenhle námět byl zájem. Studiím prý ovšem vadilo, že nemá optimistické vyústění. Té deprese na ně bylo asi až moc, ač nezažijeme úplně situace, kdy by se Ben válel ve svých výkalech nebo mu jeho Sera otírala pusu od zvratků. Pochopitelně víme, co se stalo s autorem předlohy, a samozřejmě víme, jak skvělý v tomhle kusu Nicolas Cage je. A že si sošku sakra zasloužil (stejně jako za Adaptaci, u které měl ale smůlu). Neukázněná kamera těší, atmosféra nekončících nocí je působivá, Elisabeth Shue velmi mile překvapuje. Ale ubral bych několik songů, už mě lehce iritovaly. 80% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dve stratené duše. Ona len nechcela byť sama a chcela niekoho milovať. On len chcel mať všetko rýchlo za sebou. Depresívna a atmosferická záležitosť, Nicolasov bravúrny výkon, tiež skvelá Elisabeth, výborná réžia a ešte lepšia muzika ... to je Leaving Las Vegas. https://www.youtube.com/watch?v=lEkJoMNFPEA 4,5* ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tenhle film s Cagem já asi nedocením. Na jednu stranu jsem se nudil a štvala mě ta saxofonická hudba a na druhou mě občas nějaká ta věc opravdu zaujala. Co z toho tedy? Já asi vim, čim to je. Film je zároveň o Cagevi a taky o tý typce, jenže mě ta typka děsně nebavila a za celý tenhle film mě zaujalo jenom pár rozhodnotí, či věcí co postavy se rozhodli udělat (třeba mi přišla zajímavý když si ta typka začala polejvat kozy alkoholem a Cage byl v sedmém nebi). Samozřejmě taky pozitivně hodnotím Caguv výkon, který je jako vždy úplně dokonalý, ale jinak asi nic. Opravdu jsem tomu dával šanci, ale moc mě to teda nenadchlo. Škoda. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Ben (Nicolas Cage) za celý film nic nesní. Je to proto, že chroničtí alkoholici zapomínají jíst, nebo na to nemají sílu. Během scény v restauraci si sice nabere špagety, jenže je nesní. A namísto toho, aby se Serou (Elisabeth Shue) jedl rýži, tak sní kostku ledu. (viperblade)
  • Ben Sanderson (Nicolas Cage) nosí hodinky značky Rolex Dayton Cosmograph. (dyfur)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama