Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké sugestivní psychologické drama o lásce, alkoholu a zmařeném životě, natočené podle autobiografické předlohy Johna OBriena. Je to hluboký a citlivý příběh osamělého scenáristy Bena, kterého opustila žena a jeho postavení v Hollywoodu je též na vážkách. Ben se snaží zapomenout. Utíká do blyštivého světa Las Vegas a do alkoholu. Atraktivní Sera s ním prožije fantastickou noc a snaží se ho dostat z alkoholické závislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (573)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Určitě je snem nejenom každé prostitutky trávit život po boku alkoholika. Proč jen sakra já tomu nemohu uvěřit? Film ve mne vzbudil snad pouze touhu jít si dát skleničku něčeho dobrého. Alkohol a sex. Dvě témata, která běžného diváka zaručeně osloví, proto je oblíbenost filmu celkem snadno pochopitelná. Z mého pohledu se nedá říct, že by mě film vyloženě nebavil. Přišel mi však o trošku více než málo stereotypní. Nicolas Cage chlastá a Elisabeth Shue souloží. Vznikne mezi nimi jakýsi vztah. Dost zdejších uživatelů si nad tímto vztahem začne vesele poslintávat. Já film vidím na takovové velmi slabé 3*. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne husty drama a zaroven nevsedni romantika mezi alkoholikem a slapkou. Nicolas Cage je tady fakt bravurni, urcite predvadi jeden ze svejch nejlepsich vykonu, ale rek bych, ze na tom ma taky velkej podil postava, kterou hraje. Na alkoholika se proste perfektne hodil a jeho postava je skvele napsana. Taky je dobre, ze je Cage na scene prakticky porad, v tech momentech, kdy neni, je film krapet slabsi. Ale rozhodne pravem oskar pro Cage. Elisabeth Sue se taky snazi, ale Cage tu proste kazdyho zastini. Taky je fajn, ze Ben neni jen nejakej ubohej chcipacek, ale chlap, co uz nevi, proc zacal pit, ale chce to dotahnout az do konce. A rozhodne tu zadnej happy-end necekejte. A prislo mi, ze ackoliv ve filmu nejsou nejake moc radostne chvilky a neni ani sekunda, kdy by Cage nebyl ozralej, ze i presto je film v jistym smyslu milej a vtipnej. Proste to na me nevyznelo tak moc drsne. Coz rozhodne neni vytka, ale spis pochvala. Ale je to tim, ze je Ben sympatak, nikoho se svym problemem neotravuje a bere to z humorem. Taky se mi libila kamera, ruzny prelety nad Las Vegas atd. a hudba, i kdyz je to styl, kterej bych si asi nikdy nepustil, mi do filmu skvele sedla a libila se mi. Cage by mel dostavat vic takovejhle roli. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Možná právě proto, že v tomhle filmu má Nicolas Cage co hrát, skutečně hraje a to jakoby se on sám rozhodl před kamerou umřít. Jeho Ben není ubohá figurka, která se jen motá a šlape si na jazyk. Nechlastat je tak bolestivé, bod návratu zmizel v nedohlednu a konec se zdá být tak snadný a blízko. A ani Sera - Elisabeth Shue, jakkoli se snaží být pro něj důvodem k životu, na jeho sebedestruktivní jízdě nic nezmění. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý film už jen tím tématem. Nicolas Cage tu podává brilantní výkon a je tak hyperzkrachovalej, že už to víc asi nejde. Chlastá celý film, chlastá ve sprše, ale chlastá třeba i když se potápí v bazénu. Skvělé je že tento film nestojí jen na výborném Cageovi, ale i Elizabeth Shue podává přesný výkon a režisér to jen podtrhuje. Opravdu vynikající dost nevšední film. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Absolutní spojení chlastu a sexu, tělo na tělo. Deprese a bezvýchodnost doslova sálá z každého okénka filmového materiálu, a to i v místech, která na první pohled vypadají humorně, třeba když Nick Cage veze v samoobsluze vozík plný lahví... A Elizabeth Shue taky nebyla špatná. PROČ JSEM OPILEC? JSI SI OPRAVDU JISTÁ, ŽE TO CHCEŠ VĚDĚT? ()

Galerie (49)

Zajímavosti (22)

  • Autor předlohy John O'Brien spáchal dva týdny po začátku natáčení sebevraždu. Mike Figgis chtěl poté projekt přerušit, ale nakonec usoudil, že film bude dobrá památka na O'Briena. (CliffLee)
  • Ben (Nicolas Cage) za celý film nic nesní. Je to proto, že chroničtí alkoholici zapomínají jíst, nebo na to nemají sílu. Během scény v restauraci si sice nabere špagety, jenže je nesní. A namísto toho, aby se Serou (Elisabeth Shue) jedl rýži, tak sní kostku ledu. (viperblade)
  • Mike Figgis nejen že složil hudbu k filmu, ale také nahrál trumpetu a klavír na soundtrack. (CliffLee)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama