Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Buď je to rafinované podobenství o tom, jak někteří naivní spoluobčané podepisují "výhodné smlouvy" s pouličními prodejci a co je za to čeká, nebo dramaturgicky zcela nezvládnutá (hodinová expozice), rokokově přebujelá slátanina s debilně ušišlaným čertiskem. Nepamatuji se, že bych se v kině (školní představení) tak často díval na hodinky. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

U Trošky je to jako na houpačce. Jednou nahoru, jednou dolů. A dolů tuhle pohádku srazil scénář. Jak pejsek s kočičkou plácali dort, tak podobně je uplácaný scénář, který drží jen silou vůle. Moderní mluva naráží do té "lidové" a pokud chce královna něco prubnout, je něco shnilého v království pohádkovém. Sama královna by byla na delší analýzu, ale ve zkratce si jen můžu připsat další položku do svého seznamu pitomých Alžbět v českém filmu. Munzarová nikoli hrála, ale jen mluvila příliš hlasitě a byla nějaká podivně jakozemitá. Těšila jsem se na Suchařípu, ovšem důstojný král by musel mít důstojné dialogy. Ústřední dvojice celkem ujde, ale pojmenovat je Štěpán a Štěpánka je nápad hodný pořádného záhlavce. Zvlášť, když jsem se prvních dvacet minut domnívala, že se kluk jmenuje Vítek. A samostatnou kapitolou jsou Troškovi čerti.. Kupříkladu nejnovější čert se v myslivecké kamizole chová jako normálně myslící bytost. Jakmile se změní do své přirozené podoby, je z něj huhňající, šklebící se monstrum, které bych poslala Heřmánkovi na převýchovu. Troškovi čerti patří do pekel, ale chválím překvapivě dobrého Lucifera. Němcovi bych věřila, že princeznu opravdu zaklel.... Prostě a jednoduše, ubrat blábolů (vyškrtnout celou epizodu se zlatou kytkou, protože Luciper mohl prostě říct, že když si ho nevezme, tak ji zakleje), předat psaní scénáře někomu jinému. Žblekotání, hihňání, pitvoření, jakékoli moderní výrazy a dementní čerty vyškrtat, pak to možná půjde lépe. P.S. Chci nějakou pěknou mladou inteligentní Alžbětu! ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Děkuju za návrat Jany Andresíkové na filmová plátna. Zasloužila si to a musím říct, že mi chyběla i na televizních obrazovkách. Troška pohádky umí. Jak je u něho častým zvykem (jevem), tak i zde obsadil málo známé a neokoukané herce. Konkrétně to byli ti, co hráli Štěpána a Štěpánku. Je tedy dobře, že jim tak renomovaný režisér dává šanci, aby se ukázali. Myslím si, že Sabina Laurinová si měla prohodit roli s Bárou Munzarovou. Sabina působila až moc afektovaně. Padne tu zmíňka o jiné známé pohádce. David Suchařípa pronese větu o Dorotě Máchalově z pohádky S čerty nejsou žerty. Ta věta byla docela trefná, i když za uši trhající. Nechápu to nízké hodnocení, ale to je samozřejmě věc názoru. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pryč jsou ty časy, kdy české pohádky byly pojem, kdy překypovaly laskavým humorem a s poctivou filmařinou vyštípávaly z žebříčků ostatní filmy své doby. Nyní na trůn dosedá Subina Laurinová, debilní čertík (již okoukaný z Princezny ze mlejna) opět klimbá falešným ocasem a celý tým režiséra Trošky se bláhově domnívá, že tvoří digitální kult moderní doby. Na druhou stranu natočili film s úchvatnou výpravou a kostýmy. Možná ale proto nezbyly peňauze na pořádného herce, který by to utáhl za všechny přítomný a přihodil tak na stranu filmu nějaký ten pozitivní ohlas navíc. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Trošku upravená klasika do podoby, která se s troškou ksichtění dá vlastně vcelku bez problémů zbaštit. Ksichtění hlavně nad tím čertem, jak mám pohádkové čerty ráda, který byl uslintaný, škaredý, neoriginální, omšelý a vůbec celkově trapný. Kopnout ho mezi rohy nebo mezi nohy nebo mezi čím by kopanec toho čerta bolel tak, aby vyfičel z té pohádky a dal prostor nějaké lepší potvoře, třeba, třeba, třeba trošku lepšímu čertovi. Navíc tenhle smraďoch byl evidentně z úplně jiného pekla než Luciper. Myšlenka se svatou Kryšpínou (u všech rohatých, kdo byla svatá Kryšpína a čeho je patronkou?) je roztomilá, původní a neotřelá. Královský pár je krásný, ženiši navíc tradičně na odstřel a i tak by byla škoda dobrého olova, hlavní hrdina sympaťák, princezna je krásná a zmiňovaný Luciper je extra třída mezi čerty, však se taky o princeznu neucházel prvně. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Stráž na zámku ztvárnila skupina historického šermu Páni z Kolína. (Pullmannka)
  • Režisér Zdeněk Troška spolupracoval se herečkou Sabinou Laurinovou už během natáčení pohádky Z pekla štěstí (1999) a jejího pokračování. (LEGACY)
  • Na Buchlovicích se točilo po nedorozumění s vedením zámku za plného provozu, ale návštěvníci dle režiséra byli velice vstřícní. Na Ploskovicích, kde byly využívány výhradně interiéry a přízemní grotta, podobné problémy nebyly. (Robbi)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama