Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (1 098)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak pozor. Podceňovaný Venom je totální nářez. A vzbudil ve mně pocity, které jsem vůbec nečekal. A tím jsou konkretně hororové prvky, perfektně korespondující s fenomenální děsivou hudbou, která tak perfektně prodala druhý trailer, s prvky prvotřídního humoru, u čehož jsem se vyloženě řezal smíchy. Může vyvstat otázka, do jaké míry byla ta a ta scéna předem zamýšlena tak, aby vyzněla komediálně, ovšem v konečném důsledku je to vlastně jedno. Bylo plné kino a perfektně se bavilo, a já s nimi. A co mě zarazilo ještě více. U filmu s Tomem Hardym bych nejvíce nechválil Toma Hardyho. Jeho nesmrtelné charisma samozřejmě stále prodá každičkou vyhrocenou i dialogovou scénu, ale tady se prostě sešlo perfektně všechno a já srdceryvně vyhlížím obrovské vyprášení amerických pokladen, jelikož chci druhý díl a po mezititulkové scéně ho snad chci ještě zoufaleji. Venom je neuvěřitelná akční smržť, u které mě malinko rozladila jen nutně dlouhá expozice a dvousymbiontové finále, které do dalších dílů plně vytěžilo svůj potenciál, ale už se mi dlouho nestalo, že bych z kina odcházel vyloženě takhle nadšený, plný energie a vyloženě se tetelící blahem z naprosto neskutečných hlášek, které bezkonkurenčně rozsekaly celé kino. A teď bych si přesně po vzoru Jaye a Tichého Boba dohledal všechny ty americké kritiky, kteří Venoma s láskou rozpucovali a hezky si to s nimi vyříkal. EDIT : na podruhé doma o něco slabší zážitek.. PS : bylo mi ctí využít tří tísící hodnocení právě na Venoma. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle by to vypadalo, kdyby Spájdrgej nebyl trapný náctiletý buzerant. Čili poměrně zábavný pořád homix pro trochu dospělejší mongololidi, kde však nikdo v bukanýrsky zaříznutých elasťácích nedělá „vžžžžuuum“ a necáká po chlapech jogurt. Homix, ve kterém Tomáš Tvrdýy prokazuje, že když zrovna nepředstírá nějakého toho existenciálně zádumčivého morouse s konstantně strnulým, kyselým výrazem typu „právějsemsiukousžalud“, co jednou za hodinu řekne „gogo“, je herecky úplně v prdeli a mimický boj s mimozemskou tasemnicí prohrává na celé délce tlustého střeva. Ale nevadí, i tak se to dá vcelku bezbolestně odsedět a mít to pár detailních záběrů na cákající krev z ukousaných hlav, trochu jadrného pičování, několik vtipů o mrtvých dětech a sem tam nějaké ty ryby a kozy, ještě bych i jednu přihodil. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Už na plakátu vypadal Hardy jako jednoduché pako, ale on ho chudák i musel hrát. Brock je první polovinu filmu obyčejný pitomec, který dostal co si zasloužil jen má Hardyho sympatickou náturu, kterou pak naboostuje symbiont. Hlavním problémem je scénář, který je chatrný a ještě z něj ledacos vystřihli. Logické lapsy, podivné motivace postav, hlášek je povedených jen pár. Fleischer si naštěstí pohlídal samotného Venoma, který i když se od komiksu dost liší je opravdu podařený. Ani jeho nepochopitelné hrdinské chování není takový problém. Akce je solidní, i když malinko nepřehledná, všechno splývá v temnotě (ve 3D to musí být zlo) a je jí málo. Michelle Williams hraje mizerně a padousšký Ind ve zvrácené variaci na Elona Muska se nemá při své proměně o co opřít. Harlson a jeho hnusný účes je spíš k smíchu. Fóru o baštění lidí je málo. Potitulková scéna je vyloženě na pěst. Shledáváme, že jde o velké zklamání. Chci žrát! POZOR: NENÍ TO MARVELOVKA, jen postava od Marvelu koupená (snad ji Sony brzo vrátí). ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako alternativní verze nedávného Upgrade... problém je ale že je to úplně, ale fakt úplně pitomé, a z brakového sci-fi se to nevyhnutelně zvrhne v klasickou cheesy komiksovku, ve které vůbec nic nedává žádný smysl. Hardy se snaží to zachraňovat kde může, kameraman v akčních scénách taky, ale šancí mají jen málo. Tak aspoň že ve chvíli kdy už vás film svou blbostí ubije téměř do bezvědomí, tak ty asi tři nebo čtyři hlášky Venoma jsou pak i vtipné. 5/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě to chytlo na samém konci, poslední scéna skvělý, mimořádně vtipná venomluva. Jinak nezastírám kupu dobrých nápadů při akčních scénách, ale ten příběh se nad sebou vůbec nezamyslel a k záplatce se sice jeden docela fofrem, ale tvůrcům zcela evidentně bylo fuk jak, za jakých okolostí a kdyby místo hlavních postav byly třeba šišky vyšlo by to z hlediska přemýšlení úplně stejně. Tom Hardy sympaťák. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Natáčelo se od 23. října 2017 do 26. ledna 2018 v Atlantě, New Yorku a San Franciscu. (Varan)
  • Podle minisérie z roku 1995 „Venom: The Hunger“, symbionti potřebují chemickou látku nazvanou fenylethylamin. Ten je produkován septem limbického systému mozku v řídící centrále pocitů, což je část mozku zodpovědná za veškeré emoce. Ve větším množství je jako alkaloid obsažen např. v listech brukve zelné (brassica oleracea, zelí, květák apod.) či v jiných přírodních zdrojích, včetně potravin, zejména těch prošlých mikrobiální fermentací jako je čokoláda. (3T)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama