Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (1 099)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem mu docela fandil. I po nepříliš nadšených reakcích jsem si říkal, že by Venom mohl být solidním výplachem, ale výsledek je prostě jaksi… divný. Nelogičnosti jsou přítomny od začátku, ale to bych u comicsovky ještě překousl. Jenže podivně přehrávající Tom Hardy divákovi dává najevo, že tenhle film vlastně sám neví, o co se snaží. Temný příběh o souboji dvou myslí v jednom těle? Bizarní buddy komedie? Epický drsný akčňák se sci-fi prvky? Tolik směrů a do žádného není nakročeno pořádně. Je to škoda, jelikož postavu Venoma bych ještě někdy klidně viděl, ale asi se nedá počítat s tím, že tohle bude úspěšný start nové filmové série. Na to se jedná o moc nesourodý žánrový slepenec, který selhává i v detailech. Ale úplně znechucen jsem nebyl, ty dvě hodinky docela utekly. I když vlastně pořádně nevím proč. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Hardy by byl zábavný i kdyby hrál použitou roli toaletního papíru. A to dokonce i ve filmu, který je napsaný a poskládaný tak těžkopádně jako Venom. Strašně dlouho a dost nelogicky se něco chystá, pak se všechno zase strašně rychle odhaluje a řeší. Jankovitý film šlape právě díky Hardyho hovězímu šarmu. Ale šlape po dost tenkém ledě. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(71%) VENOM coby další součást marveláckých filmů ? Trailer mě extra nezaujal a tak jsem do kina nakonec nezašel. V pohodlí domova jsem si jej později pustil a ve výsledku jsem byl příjemně překvapen. Bylo to o dost lepší, než jsem očekával. Sice se nejednalo, o bůh ví jakou pecku, ale i tak. Nejsilnější na tom snímku byl jednoznačně hlavní herec Tom Hardy. Nezahrál klasického drsňáka, ale sympatického hrdinu a dobráka. Našlo se tu i pár odlehčených scén. Akční kousky jsou výborně a přehledně natočeny. Sice je zde vidět až moc přehnaná digitálnost, ale to mi na zážitku moc neubralo. Mezi zápory ale patří dost nesympatická žena, která v rámci hlavního hrdiny figurovala jako jeho láska. Nevím, mě dost připomněla jednu mou nepříjemnou kolegyni Ivetu xDDD Ale to je dost subjektivní. Dále, cca 3/3 mi už přišla dost odfláklá. Ale tak jako tak jsem relativně se snímkem spokojen. Tak jako tak je to nadprůměr. Pár dobrých nápadů to má, takže ty slabší, ale zasloužení 4* nakonec dávám s čistým svědomím. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Och, ako veľmi by Venomovi prospela poriadne krvavá a nahláškovaná R-ková verzia. Tom Hardy je totiž ako vždy výborný (i keď novinára som mu neveril) a Venom viac než slušný. Tam však ale pozitíva filmu viac-menej končia. Dej snímky bol jedno veľké klišé, akčné scény s niekoľkými výnimkami ničím odzbroujujúce a hlavný zloduch maximálne obyčajný. Napriek tomu nepovažujem Venoma za monumentálny prúser, ale skôr za veľmi ale veľmi ľahký nadpriemer, ktorému však ku kvalitnej komiksovke chýba naozaj veľa. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Po zhlídnutí filmu je mi jasný, že mám v sobě už dávno svýho vlastního symbionta, jelikož hlasy v hlavě slyším skoro pořád, sežeru všechno na co přijdu a udělat si kdykoli a kdekoli kolosální ostudu zvládám na výbornou. Takže můžu konečně být klidná, že netrpím schýzou a frénií ba dokonce ani DID, prostě jsem jen hostitelka emzáka, tudíž jsem vlastně vyjímečná bytost a všichni by měli respektovat až budu zas žrát z koše na odpadky nebo se koupat v restauraci v akvárku s humrama. Venoma jsem v komiksovým světě měla vždy radši než Spidermana a na Toma Hardyho se mi zaručeně koukalo líp, než na další teplosálající verzi pavoučího muže. Nicméně mě ukrutně nasralo, že erkovej status šel nakonec do prdele, protože to ukousávání ksichtů bych si rozhodně užila. Hlavní, jako že, záporák je nebezpečnej asi jak krabice s koťatama a jediný, co mi brání nazvat ho prachsprostým čurákem, je fakt, že ho mám ráda ze Star Wars. Každopádně s Venomem byla prdel a kdybych chlastala pivo, rozhodně bych si ho vzala za parťáka do baru, abychom pak spolu totálně vožralí ukousávali hlavy místním bezďákům, co je jich všude jak nasráno a pak hrrrr rovnou na Babiše se Zemanem. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • V komiksu „Lethal Protector“, kterým se film inspiruje, se objevuje celkem šest symbiontů – Venom, Riot, Phage, Agony, Lasher a Scream. Ve filmu jsou zobrazeni pouze tři – Venom, Riot a žlutý symbiont, který není nikdy jmenován, avšak mohlo by se jednat o Scream. (NiWi)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama