Reklama

Reklama

Chlupatá odplata

  • USA Furry Vengeance (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dan Sanders (Brendan Fraser) se kvůli práci přestěhuje i s rodinou z Chicaga do oregonských lesů, kde má dohlížet na stavbu zdánlivě ekologického projektu. Zpočátku si myslí, že největším problémem pro něj budou zhýčkaná manželka (Brooke Shieldsová) a pubertální syn (Matt Prokop), jenž má z přírody panickou hrůzu. To ovšem ještě netuší, že se kvůli své nové funkci stal nepřítelem č. 1 pro všechna místní zvířata, která se nehodlají svého domova vzdát bez boje! Divoká stvoření z místních lesů ztrpčují Danovi život na každém kroku. Ničí jeho práci, rodinný život i oblečení. Zoufale se brání útokům perfektně organizované zvířecí armády. Postupně ale zjišťuje, že jsou jeho pokusy zcela marné a navíc mu nikdo nevěří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (230)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som zvažoval, či tomuto filmu neprasknem plné hodnotenie, veď tá mimika tváre malých chlpáčov bola na tak debilnej úrovni až som sa skoro posral od smiechu. Predovšetkým malý mýval bol môj horúci ašpirant na tohoročného Oscara. Bohužiaľ musela prísť na radu Amerika a ich duchaplné konce a zvládanie deja. Popravde sám by som tento film nevedel ukončiť tak aby sa nepokazil. V podstate herecké výkony ani hodnotiť nemôžem, pretože som o žiadny výkon ani nezakopol. Fraser nám trochu pribral a z búchača čo natrhne prdel dejakej Múmií je teraz tlsťoch čo sa mastí s mývalmi a lasicami. Moje prvotné hodnotenie bolo teda zrezané viac ako o polovicu za čo môže Amerciká naturálna povaha písania scenára komédií s Happy endingom. Tak aspoň two stars za vymakané zvieratká. 28% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ten mýval je strašný zmrd! Když se navíc spojí s takovou sviní, jako je veverka, vůbec se nedivím, že je proti nim prasátko Brendan úplně bezmocné. Jsem na rozpacích. Hlísta František v Kouzelné školce přece říkal, že slabším a bezmocným se má pomáhat a pak musím hodinu a půl čumět na to, jak si bezskrupulózní partička lesní havěti dělá z ubohého, nevinného vepříka boxovací pytel. Ne, to není vůbec správné a strašně tím pohrdám! A ke všemu v tom nejsou vůbec žádné kozy a ani jeden bobr. Když jsem naposledy vytáhl tatínkovi ze skříně dévédéčko s názvem Chlupatá odplata, nehrál v tom sice pan Nafta, i když to mělo podtitul XXX, ale zato to bylo kulantní, charakterní drama o multiotvorovém ponižování militantních feministek. Ne jako tahle sračka! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V této bláznivé rodinné komedii hraje Brandon Fraser developera, který v Rocky Springs vede výstavbu obchodního komplexu pro bohatého asijského podnikatele, který lživě tvrdí, že jde o ekologický projekt. Problém je v tom, že projekt má být vybudován na území lesní rezervace, a to se ani trochu nelíbí lesním zvířátkům, které svůj milovaný les nehodlají dát zadarmo. Vykácením lesa by totiž přišla o svůj domov. Od té chvíle začnou zvířátka tropit schválnosti a ztrpčovat rodině Sandersových (Fraser, Shieldsová, Prokop) život všemi možnými i nemožnými způsoby, až do závěru s morálně ekologickým poselstvím. Tvůrci naštěstí diváka ochudili o "vymoženost", že zvířata nemluví lidskou řečí (i když sova v závěru přece jen lidským hlasem promluví) a s řídkým scénářem se pokusili dělat zázraky v podobě chrlení, pokud možno, infantilních a trapných gagů v každém druhém záběru. V praxi to znamená, že po většinu filmu dělá Brandon Fraser před kamerou šaška, různě se pitvoří, někam padá, popřípadě před nějakým zvířetem prchá a dost často to taky pěkně schytá. Zdatně mu sekunduje jeho filmová manželka Brooke Shields, která si ze sebe v závěrečných titulcích také udělá legraci a uvidíme ji, jak paroduje svou postavu v Modré laguně, nebo nám předvede Britney Spears. Jasně, Chlupatá odplata je komedií z kategorie velmi infantilní a silně předvídatelná, ale asi víc nikdo od ní nečekal. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nedopatřením jsem se nachomýtl k filmu, který mě opravdu nenadchl. Fraser tlustej jako prase a kupa zvířátek, která by zasloužila postřílet a vycpat. Protože jsem se několikrát zasmál (možná i nechtěně), dávám 2*. Ale...tvůrci si zřejmě neuvědomili, že co funguje v kreslených groteskách, nemusí fungovat naživo. A jako v každé správné amícké komédii i tady se prdí (skunci), lítaj hovna (byť ptačí) a páchají se jiné nechutnosti. Kdyby létaly hlavy následované provazci střev a hektolitry krve, pak bych i jednu hvězdu přihodil. A pokud by se každých 10 minut svlékla nějaká šťabajzna, tak bych dal i čtvrtou hvězdu. Jenže to by pak byl úplně jiný film... Dobře, je to nejspíš pro děti. Znamená to však, že děti jsou úplně blbé? A jsou schopny pochopit, co značí duhový deštník ve Fraserově pracce? Jistěže ne....asi tak. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $17,630,465Tržby Celosvetovo $29,282,952║ Keď už nič iné, tak som sa aspoň trošku zabavil na tejto ináč strašne tuctovej šablónkovej zvieracej záležitosti, počítačová animácia zvierat nie je najhoršia, Brendan Fraser herecky len klesá a klesá, až asi skončí v zabudnutí tých najfádnejších filmov. /videl v kine: 35%/ ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • Ve snaze ušetřit náklady bylo mnoho zvířat ve skutečnosti ztvárněno loutkami. Brendan Fraser tvrdil, že v celém filmu byla jen jedna scéna, kdy pracoval se skutečným zvířetem. Jednalo se o scénu s krocanem. (rafix)

Reklama

Reklama