Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Největší průser je v tom, že od začátku víme, že vrahem je samotný Ďábel. Kdyby nás tvůrci trochu nechali věřit tomu, že v tom výtahu je jeden z uvězněných nějakej vraždící magor, odhalování jejich minulosti a celá atmosféra by byla úplně na jiné úrovni. Takhle jen čekáme, až všichni zdechnou, protože je jasné, že všichni zdechnou, a zajímá nás až co se bude dít potom. Ale nelze tomu upřít zajímavý a zručně natočený příběh. Příjemný horůrek s ideální stopáží. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Moja logika má síce väčšie nároky, no aj tak je to príjemne krátke so skvelým námetom a ku koncu s celkom hustou atmosférou. No a zjavenie diabla je bravúrne. Shyamalanovský filozoficko-náboženský rukopis je neprehliadnuteľný, nabudúce by to ale chcelo väčší rozpočet a lepšieho režiséra. Privítal by som viac takýchto malých originálnych hororov od Shya. V dnešnej spleti remakov je takýto film ako požehnanie... ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Pět lidí v kabině a jeden z nich je Debil. Ten má nabiflenou "Teorii výtahů" a umí jej nejen zastavit, tak, že hasiči musí rozřezat půl mrakodrapu, aby se k němu dostali, ale navíc si nadrttil i vyhlášku padesát a tak si jako obvykle z elektřiny dělá papírové čerty... Noční Šajlamalajn nám unyle servíruje jednu ze svých indických bubu bajek, kde pravda a láska zase zvítězí nad lží a nenávistí a logika se zřítí do výtahové šachty, jen co pasažéři naklepou poschodí! A poučení? Zcela katolické! Ať uděláte cokoliv, stačí pár Otčenášů ve španělštině, hezky se omluvit a jste sp(r)aseni! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pod Shyamalanovým dohledem, vznikl neskutečně napínavý, atmosferický horor, uzavřený do čtyř stěn rozbitého výtahu. Nečekal jsem od tohoto filmu příliš, ale byl jsem mile překvapen a doslova přikován k obrazovce. Dostal jsem necelou hodinu a půl skvělé zábavy a solidní závěrečnou pointu. Vynikající film ten Ďábel. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Scéna behu za čiapkou z 15tej minúty, zakončená prudkým sekom kamery na pohľad z mrakodrapu, bola pre človeka, ktorý ma strach z výšok, veľmi nepríjemnou vložkou. Čo sa filmu samotného týka, hodnotím ho tromi hviezdami, pretože ma nenudil, udržal si moju pozornosť, za čo treba vďačiť aj krátkej stopáži, no taktiež celkom pútavému dianiu pred kamerou. Za čo ale dve hviezdy strhávam je chabé herecké obsadenie, z ktorého naozaj nikto v dobrom nevyčnieval a koniec koncov na to, že sa píše k snímku žáner horor/thriller som sa teda vôbec nebál a to som Devila pozeral sám o 10tej v noci. Sledovateľná záležitosť, ale žiaden ťažký nadpriemer. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Zápletka a pointa filmu je převzata z knihy „Deset malých černoušků“ od Agathy Christie. (Natabar)
  • Všech pět postav ve výtahu má na sobě něco červeného: starší paní má červené vlasy, mladá žena nehty, obchodník kravatu, mechanik aktovku a červená je i insignie na uniformě člena ochranky. (becki_tu)
  • Ústřední budova mrakodrapu se ve skutečnosti nenachází ve Philadelphii, ale v kanadském Torontu, a jmenuje se Bay Adelaide Centre. (Koldyn)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno