Reklama

Reklama

VOD (1)

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Mianelia2050

Mianelia2050 (hodnocení, recenze)

Naprosto s tebou souhlasím Proste..Jana, nedává to ve většina případech smysl. Když ale pomineme tyto menší chyby, film se mi moc líbil, vizuální efekty jsou efektivní a fantastické, Bill Nighy si zde zahrál opět jednu ze svých nejlepších postav a naprosto se mu to hodí. Pominu-li tedy nesmysli, ohodnocuji film 10 body z 10. Jinak by to asi bylo 9 bodů z 10.

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Srovnávání s původním filmem se prostě nedokážu vyhnout bez ohledu na to, že jsem se fakt snažila tento film brát jako cosi nového.

Celkově vzato to není tak špatná verze, ale...

Dejme tomu Austrálie, ta je hodně izolovaná, ale ten kousek Evropy by se nijak nemohl oddělit od "mrtvé zóny", která je ve filmu uvedená jako neobyvatelná a zamořená jakýmsi plynem(nosí tam ochranné masky). To jako v té době už neexistují ani vzdušné proudy a déšť?

Zeměpád? Gigantická megastavba, kde se ovšem nijak neobjasňuje, jak při budování kolem jádra zabránili výronu magmatu. 

Nejsem na fyziku žádný expert, ale tenhle film opravdu hodně popírá fyzikální i přírodní zákony - neexistence větru a deště, který by zhoubný plyn rozšířil po celé planetě; neexistence seismické činnosti a evidentně se jim tam zastavil veškerý pohyb litosférických desek, který by samozřejmě zeměpád zlikvidoval...

 

Ale jo, jinak se na to dá koukat :-D

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Acrobat

Acrobat (hodnocení, recenze)

Jakkob

dik. ak by film mal väčšiu popularitu boli by tu opäť dva tábory v rovine sen-realita. (niečo ako pri Inception). To aby niekedy dal človek od extended verzie ruky preč :)

Acrobat

Acrobat (hodnocení, recenze)

(Možné spoilery) Síce neskoro ale predsa, som dostal do rúk extended verziu. A zarazila ma scéna na konci, kde sa Farrel pri objímaní s Biel pozrie na ruku a nemá tam to tetovanie čo mu vyrazili v Rekall a čoho zneistí. V pôvodnej verzii to nebolo, ale toto mám chápať ako ... že to stále bola celá fickia... (?)

na příspěvěk reagoval Jakkob

lost815

lost815 (hodnocení, recenze)

Velmi chaotický film. Ani nachvilku se nedali do klidu, pořád samá akce, střílení, výbuchy, utíkání. Hrůza.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

JimmyMcNulty

Akoby režisér tohto "skvostu" chcel svetu dokázať Pozrite, videl som TR a spravil som z neho remake. Pozrite na to, pridal som digitalne efekty a hi-tech vychytávky, libujte si. No, ale absencia originálneho námetu v spojení s pomerne nesúdržným dejom - tak mi to pripadalo - miestami rozťahané, tu zase prenáhlené. V podstate žiadne postavy nie sú také sympatické.

 

Ale áno, dobrých sci-fi vzniká málo, takže OK. Škoda, že som videl aj pôvodný. Vlastne... bola by skôr škoda nevidieť pôvodný.

 (hodnocení, recenze)

 

Nerad to říkám ale tenhle remake,se vůbec nepovedl,jo sice to je skoro podobné s tím kde hrál Arnold,ale ten s Arnoldem bude navždy lepší než tento....:)

na příspěvěk reagoval breeder

JirkaKalous

JirkaKalous (hodnocení, recenze)

"Člověk by řekl, že jim tyhle myšlenky sebere propadnuvší Total Recall s Colinem Farrellem. (KarelR)"  Další smutné ale trefné připomenutí TR. 

JimmyMcNulty

JimmyMcNulty (hodnocení, recenze)

Tak nakonec to tak špatný nebylo. Atmosférou to Verhoevenovu světu nesahá ani po paty, v podstatě všechny dějové úpravy proti původnímu filmu jsou ke škodě. Ale i tak se jedná o solidní lehce nadprůměrné scifi, které neurazilo. 60%. 

na příspěvěk reagoval breeder

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

janejo

Tak nevím na kolik je rozbor Franty Fuky kvalitní, nicméně jeho připomínky k různým filmům bývají neskonale debilní. Ano, všichni víme, že je ten film píčovina. A brání bto něčemu? Řeší někdo, že v původním TR ten mimozemský stroj vyrobil dýchatelnou atmosféru na Masu za pár vteřin?

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Zeměpád může bejt asi tak stejná píčovina jako to, že už dávno existuje teleportace nebo že odtrháváním izolepy generuješ rentgenový záření nebo apod. ptákoviny ;o)

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Kult, lol. Terminátoři sou píčovina kult nekult, ale zábavná pičovina. Star Wars sou taky píčovina, ale stejně mě bavěj a zbožňuju je. No očekávat vod autora takových klišé béček jako je Underworld nějakou nepíčovinu je zoufale nereálný. :))

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Mě to třeba rozhodně jako pí*ovina nepřišlo a nebýt pův. filmu, tak bych s klidným srdcem dal plnej počet a to jsem remak(e)u do poslední chvíle moc nevěřil, že by mě mohl čímkoli nadchnout či překvapit. Že je Terminator kult - OK, to určitě je, ale to se s tím srovnáním nijak nevylučuje, nemluvě o tom že jsou tací, kterým Terminator jako kult nejen že nepřijde, ale dokonce to mohou považovat za tu tvoji pí*ovinu.. ;)

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Tak možná první dva Terminátoři jsou kult, ale Arnold mluví s přízvukem i ve třetím, který rozhodně kultem není. A mimochodem, Zeměpád je v kontextu sci-fi filmů stejně legitimní nápad/píčovina jako bojující opice, ženská se třema kozama nebo vojáci, který proti hordám brouků bojujou sapíkama, místo aby je vyhladili atomovkou.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

janejo

Jo, takže Zeměpád ti přijde jako píčovina, ale to že superinteligentní počítač Skynet vyrobí kyborga s rakouským akcentem, to ti koukám přijde evidentně pohodě:))

na příspěvěk reagoval maddy, Wacoslav1

janejo

janejo (hodnocení, recenze)

Prý Zeměpád :D tohle je moc i na sci-fi... a další nelogické věci komentovat nebudu.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Pozriet sa to dalo, ale len raz. Kopu logickych chyb a zly scenar, ale vizual a efekty dobre - taka moderna instantna zabava na jeden vecer.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Věru moc příjemné překvapení a zcela určitě jeden z nej remakeů poslední doby, aspoň tedy pro mě ano. A to mám původní Total Recall s Arnoldem fakt rád a jen z úcty k právě tomuhle dnes již skoro kultovnímu snímku dám "jen" 4*, jinak bych asi se zcela klidným svědomím dal plný počet. Fakt že jsem nečekal, jak moc tady bude všechno fungovat - her. obsazení luxusní, Země místo Marsu vůbec nevadila, mnoho báječných nápadů (ať už vlastních, či převzatých) a odkazů na původní film a to vše zabalené to hezkého audio-vizuálního kabátku.. :)

curfew77

curfew77 (hodnocení, recenze)

TaanStari

Tak je to vždycky diskutabilní, jestli by to bylo ku prospěchu věci, taky z toho může občas vypadnout dementní nápad, který celý film stáhne ke dnu. Nedokážu říct, jestli by to tady v Total Recall mohlo s Hawkem v první části fungovat, nebo jestli by to byl chaos, to bych se na to musel podívat znova... Ale jako herce ho mám rád, i radši než Farrella teda.

TaanStari

TaanStari (hodnocení, recenze)

MartinezZ

Lepší by bylo, kdyby autoři nemuseli ustupovat divácké demenci. Tady je to zrovna asi docela jedno, ale je plno dalších případů...

na příspěvěk reagoval curfew77

curfew77

curfew77 (hodnocení, recenze)

MartinezZ

Tak máte pravdu, našel jsem tu scénu z Director´s Cut i na YouTube a opravdu tam na obrazovce piana je Ethan Hawke., Taky jsem tam ale našel interview s Jessicou Biel, z něhož jsem vyrozuměl, že Ethan snad měl původně hrát Farrellovu postavu v celé té první fázi filmu, ale pak si tvůrci řekli, že už by to bylo na diváka moc složité, kdyby měla jedna postava během filmu dvě různé tváře, a všechno nakonec natočili s Farrellem. Nabídnu do zajímavostí :)

na příspěvěk reagoval MartinezZ

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

tak to by v tom případě toho spaní mělo být spíš obráceně né...? :-)

ty filmy v oblíbenejch mám protože tam mají svoje místo a sou dokonalý...  s délkou to nemá nic společného... na délce přece nezáleží....:-)

nevím občas se mi to takhle u nějakejch filmů stavá(třeba ještě ted jsem si vybavil tron legacy), u filmů, který jsou řekněme vizuálně dokonalý, jsou to akční filmy, který by měly člověka nějak zaujmout, rozhodně by se u nich neměl moc nudit, nebo usínat... ale občas to tak u nějakých filmů mám, že mi prostě absolutně nic neříkají a ničím mě nazaujmou... a do původní total recall s "Arným" mám docela rád a viděl jsem ho několikrát....

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

A není na tebe ten film moc krátkej? Sem si všimnul, že máš v oblíbených většinu filmů co maj přes tři hodiny:)

na příspěvěk reagoval Queb

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

ty jo, něco tak hroznýho jsem dlouho neviděl... hlavně teda NUDNÝHO, přesto že to má být akční film.... snažil jsem se to dokoukat několikrát, ale po tom co jsem prostě a jednoduše poněkolikáté usnul u tohodle filmu v normální kancelářský židli a to jsemj byl ještě vyspanej a odpočatej jak blázen... tak jsem to radši vzdal a ani to nedokoukal.... na filmu mě nic nezaujalo, jednoduše nemá nic, čím by upoutal mojí pozornost...

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

peto80

Je to tak, namísto obličeje Colina je tam obličej Ethana. Zkus si sehnat a pustit si ještě DC verzi, je v mnoha detailech odlišná od té DVD verze a té promítané v kinech.

na příspěvěk reagoval curfew77

peto80

peto80 (hodnocení, recenze)

curfew77 , MartinezZ : ja mám obyč. dvd a tam sa Hawke neobjavil, nie je ani napísaný v záverečných titulkách. V tej správe ukrytej v piáne bola hlava Colina Farrella, len bol zarastený.

Podľa wiki sa Hawke objavil v DirectorCut verzii.

na příspěvěk reagoval MartinezZ

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

curfew77

Pokud se nepletu, objevil se ve scéně nalezení zprávy ukryté v piánu jako ksicht odříkávající namluvenou zprávu - a to je v Director's Cutu, v kino verzi se neobjevil. - Kdyžtak mě někdo opravte.

curfew77

curfew77 (hodnocení, recenze)

Možná jsem slepejš, ale poradíte mi někdo, kdy a kde se v tomhle filmu (jinak pro mě příjemné překvápko za solidních 80 %) objevil Ethan Hawke? :/

na příspěvěk reagoval MartinezZ

Eldrazi

Eldrazi (hodnocení, recenze)

Váš názor na to? Podle mě je ten starší lepší, Arnie tam podal skvělej výkon. Ale tohle také neníšpatné :) váš názor?

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama