Reklama

Reklama

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 382)

krachman 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zas tak zlé, ale čekal jsem samozřejmě trošku víc. Sci-fi prostředí je parádně zvládnuté, herci taky úžasní....jen ten scénář pokulhává :-( ()

Simir79 

všechny recenze uživatele

Film, který splňuje veškeré parametry žánru akční sci-fi. Při pohledu na Farrella nezůstanou jediné kalhotky suché a cca v páte minutě filmu nenechají bílé kalhotky na sexy zadečku Kate Beckinsale v klidu kdekterého horňáka, o dolňácích nemluvě. Svižné honičky, nábojů jak na třetí světovou, efektní bojové scény. Odkazy na slavnějšího předchudce jsou znát po celé délce filmu, nicméňě ho tvůrci naštěstí slepě nenásledují, což je příjemná změna, vzhledem k tomu, že se jedna o remake. Očekávejte akčnější "Minority Report", nicméně i jednoduší děj. V kině to snese i nemilovník sci-fi (vyzkoušeno na partnerce:-), která z tohorto filmu byla nadšenější jak já. ()

lumpcz 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, Len Wiseman nám tu předvedl strhující akci v podobě naháňky Colina Farrella okouzlující a vyloženě se naháňkou bavící Kate Beckinsale v roli hlavního lovce. Čekal jsem akci,dostal jsem mega akci, takže jsem si ani nestihnul všimnout že děj je vlastně není nebo je??? Vlastně podle Kate by se dal děj vystihnout asi takto: Colin musí zemřít!!! :-)¨ To je stručný děj. Srovnávat se starým Total Recall a Arnoldem nemá smysl, filmy se dosti liší a jsou založené na různých atributech. Arnold je arnold a Colin je Colin!!! V tomto filmu chybí trochu více vtipných hlášek.......ale zase nabízí jeden skvost a to je Kate Beckinsale........záporná role,sexy postava a totální přesvědčení zabíjet...to je největší devizum tohoto filmu plus jak už jsem uvedl akční honěná. Takže já jsem vcelku dost spokojen a jít na tuto podívanou do kina se vyplatilo! Hodnocení: 8/10 ()

david666 

všechny recenze uživatele

ABSOLUTNĚ nesouhlasím s hodnocením na CSFD:-) Já si to v kině parádně užil - jízda od začátku do konce, skvělé efekty, výborně ztvárněná města budoucnosti. K tomu dobří herci v čele s nádhernou Kate. Nevím, co někteří čekali - já akční sci-fi, a to jsem dostal plnými hrstmi. 2 hodiny utekly jako voda. Asi se budu rouhat ale jak si vzpomenu na původní "recall" tak tohle bylo o třídu lepší, co se týče zpracování. V původní verzi mi připadaly zejména efekty hodně dětské a naivní. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Škoda, že člověk po celou dobu má nepotlačitelnou tendenci porovnávat s původní Recallem. Navíc, ať chcete nebo ne, tak v jistých chvílích se přenesete do JÁ ROBOT, MINORITY REPORT a BLADE RUNNER. To všechno tenhle film hodně shazuje. Když se ale nebudete dívat na tohle všechno a zkusíte si užít film pokud možno nezasvěceně, užijete si hodně slušnou podívanou, co se triků a akce týče. Sice je to všechno chvílema vážně nudně předvídatelný a občas lidi dokážou fyzicky to, co jinak nnei absolutně možný, ale pokud v tom nehledáte žádnej mega trhák, tak je to zajímavý. Za mě 3* hlavně kvůli trikům, obsazení a akci... ()

Mezonito 

všechny recenze uživatele

Velmi solidni sci-fi. Sel sem na to s tim, ze nejdu na klasiku se stejnym jmenem - a jak je videt, tak tenhle pristup se vyplatil. Jak uz se zminovalo nize - je tam par vykradacek a velmi nelogickych situaci, ale vem to cert - ja se velmi dobre bavil. A ta upornost Kate Beckinsale - ta byla az roztomila..U me tedy hodne dobry. ()

mseet 

všechny recenze uživatele

Obraz postapokalyptického světa a následné honičky ve futuristických, přitom nijak sterilních městských kulisách byly výtečné. Postupně však svižný sled akčních scén střídá čím dál upocenější snaha o velkolepé finále, z něhož nezbyde téměř nic a závěr vyzní do ztracena. Z mého pohledu se film láme po vypuknutí invaze a od té doby to jde, navzdory přání tvůrců, do Zeměpádu. 65% ()

Digmen 

všechny recenze uživatele

Když vyslovíme název "TOTAL RECALL", tak snad každý z nás si okamžitě vybaví Švarcíka, kterak běhá v tesilkách po Marsu, coby špion Douglas Quaid, který má v hlavě zmatek. Nyní přišel do kin remake Lena Wisemana, kde ústřední roli hraje Colin Farrell. Příběh je dost podobný původní zápletce, pouze kulisy se nepatrně změnily. Země se po nukleární válce stává neobyvatelnou a existují na ní pouze dvě území bez radiace. Těmi jsou Spojená britská federace (území Evropy) a Kolonie (území Austrálie a Oceánie). Ty jsou spojeny podzemní dráhou, zvanou Pád. Doug Quaid pracuje v továrně na kyborgy, má spokojené manželství a krásnou ženu. Ovšem každé ráno se probouzí z noční můry, kde se mu opakuje jedna a tatáž scéna. Protože je již vyčerpaný z neustáleho koloběhu, rozhodne se navštívit centrum na implantaci nových vzpomínek s názvem REKALL. Jak už to tak bývá, než mu stačí vzpomínky dostat do hlavy, přepadne komando centrum a chce Quaida zabít. Tím se spouští koloběh situací, velmi podobných původnímu filmu a Quaid se pokouší zjistit, kým vlastně je. Více prozrazovat není třeba. Co tu musím zmínit, jsou parádní kulisy. Ty se sice změnily z Marsu na Zemi, ale vůbec to nevadí a jsou jedním slovem úchvatné. Postavy jsou na můj vkus příliš ploché a ne moc uvěřitelné. Colin Farrell ještě ujde, ale například Kate Beckinsale v roli jeho manželky Lori, vše hrozně moc přehrává až je to místy i nepříjemné. Hudebního doprovodu si v záplavě všech těch dechberoucích kulis moc nevšimnete. Přesto přezevšechno je to solidně odvedená filmařská práce a film mohu s velkým klidem doporučit všem, kteří mají rádi netradiční sci-fi. Wisemanovi se, dle mého názoru, remake povedl, byť má některé mouchy, ale ty v celkovém pohledu na film zřejmě nebudou nikomu moc vadit. Hodnocení: 75% ()

LoboNegro 

všechny recenze uživatele

I když jsem skalní příznivce toho, aby se původní filmy znova nenatáčeli pod taktovkou jiných režisérů nebo třeba v jiných zemích, protože to není ku prospěchu, mnohokrát se mi stalo, že jsem viděl některý film a myslel jsem si jak je skvělý a následně jsem, zde na csfd zjistil, že to je již několikátá verze tohoto filmu. Myslím si, že tento film se zcela povedl. Jeho hlavní zápletka je značně odlišná od původní verze z roku 1990. Hlavní hrdina je také značně odlišný (Colin prostě nemůže hrát Arnieho), ale vše je pěkně zpracováno. O srovnávání nemůže být řeč. Líbil se mi celý film jako celek, nejen jeho začátek, i když, co si budeme nalhávat, ten je prostě visuálně strhující a nedovolí nám odtrhnou oči od plátna či obrazovky. Zápletka, hlavní hrdina, hrdinovy lásky, záporní hrdinové a technologie neznámé budoucnosti jsou dobře sladěné. Doporučuji jej shlédnout všem, kteří mají rádi mix science fiction, bojových umění, honiček, dobrého děje a samozřejmě kvalitní visuální kreativity. ()

aannemer odpad!

všechny recenze uživatele

Pro člověka, který viděl Total Recall ještě na VHS s amatérským překladem na začátku 90. let je tohle absolutní zbytečnost a prznění nepřekonatelného. ()

pursuer 

všechny recenze uživatele

Ten film existuje, jen aby existoval. Skvělé efekty, které ale nepřipomínají realitu, hezké hračičky, které jsme ale viděli tolikrát předtím. O scénáři se ani nezmíním. Poukážu místo toho na přehnaně dlouhé a nudné mono/dialogy, které stejně jako zbytek filmu dlouze směřují nikam. Znalec originálu se občas uchechtne. Ostatně nevím, kdo je cílovou skupinou snímku. Klasik se urazí, nováček nechápe (a polovina replik mu unikne). Ten film nemusel a nejspíš ani neměl vzniknout. ()

Kusic 

všechny recenze uživatele

Hned moji tři oblíbení herci se sešli, a nemusíte ani dlouho hádat, kteří to jsou. Kate Beckinsale je skoro ve čtyřiceti ještě hot, že tomu ani já sám nemůžu uvěřit. Neuvěřitelná kočka a Jessica Biel jí dost dobře konkurovala. Vybrat tyhle dvě prdelky byl od Wisemana parádní tah, ale ať tu nepíšu jen o ženských. Colin Farell uzavírá můj trojlístek, parádní výkon. Hodně lidí dává malé hodnocení proto, protože to, jak jinak, srovnávají s původním dílem z roku 1990. Málokdy se povede remake lepší než originál, ale tady se to podle mně povedlo, respektive dosáhl téměř stejných kvalit, ať si řiká kdo chce co chce. Skvělé zachycení futuristického světa, výkony herců, akční scény, ani vteřinu sem se nenudil a bez porovnávání dám s klidnou hlavou čtyři hvězdy. Možná kdyby se Wiseman vyvaroval se stupiditou výtahu napříč Zemí (ano, i zemským jádrem), kde to trvalo z jednoho bodu na druhý pouhopouhých a necelých dvacet minut, aby se tam pak po výtahu proháněli jako po horské lanovce, to chtělo hodně odvahy. Najdou se nesmysly, možná ještě kdyby se na samém konci probudil Farell v křesle Rekallu, dal bych hvězd pět :) ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Wiseman je špatný režisér(pravda, některé scény nebyly špatné). Definitivně mě o tom přesvědčil. Ani na chvíli tomu světu nevěříte. Je to jako lego(tak doslova vypadají některé budovy v united Británii) inspirované známými filmy. Dialogy o hovnu, děj sterilní a zapojení ženského elementu(Beckinsale) tomu bere koule, které tam má reprezentovat Farell, který se na roli nehodí. Tak, jak exceloval v minority report, tak tady mi vůbec nesedí. Velká škoda. A dal bych tři hvězdy, jelikož to je určitě vhodné do průměru, ale nechápu proč se taková břečka tváří tak hrozně vážně a po vzoru Arnolda tam nepadne alespoň nějaká ta hláška na odlehčení, až na dvě věty, které jsou neuvěřitelně suché a originálu nesahají ani po kotníky. Paranoia? Kdeže..ani na chvíli jsem si nemyslel, že je v Re(c)kallu. Jestli má Wiseman, jak říkáte talent, tak proč si neukočíroval ani jedinou složku filmu? Chápal bych břečkodní scénář(ten holt píše scénarista)...ale nějaké vyšperkované dialogy, či pamatování hodné scény by zvládnout mohl. Většina scén nepřesahuje kvality dnešních trailerů u her. A invaze ala Star Wars...to ne, přátelé. Ale tu krásnou brunetu Kate chci pořád za ženu. PS: Británie vs kolonie?...Děláte si ze mě prdel? Nebo to byl remake "patriota" v roce 2100...ovšem zbraně si chlapci vzali z muzea, to jooo. PPS: CO akčnímu filmu nelze odpustit je to, že jsem se NUDIL. ()

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

I po druhém shlédnutím musím říct,že to nebylo moc dobré a do mého vkusu se to netrefilo. Nebýt to remake možná bych šel o stupeň víš,ale takhle to zůstává na lepších 2* ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Mno, co na to cele povedat. Ak by som to bral skutocne staby "remake", tak pardon, ale od remaku to ma viac nez dost daleko, pretoze alfou a omegou povodneho filmu bol predsa Mars (!!!). Kde je? Zostrelil ho niekto z obeznej drahy? Na druhej strane vsak uznavam, ze vo filme sa nachadzaju viacere odkazy a narazky na povodne dielo a v konecnom dosledku sa na tento aktualny pribeh pozera dost dobre. Kvitujem fakt, ze ide o cistokrvne sci-fi. takze fanusikovia zanru si rozhodne pridu na svoje. Podobne ako ja. Netvrdim, ze by som z toho celeho padol na prdel, ale film ma dokazal dostatocne dobre uputat. Celu jazdu som si uzil v dostatocnej miere. Keby to vsak autori pomenovali inak, urcite by som prejavoval vacsiu davku nadsenia. Za tychto okolnosti si myslim, ze hodnotenie 70% je viac nez dostacujuce. // Po dalsom zhliadnuti DC verzie mi zas a znova doslo, ze toto nie je ani tak "remake", nez skor akysi pokus o "rebuild" povodnej verzie... A, zial, nemozem si pomoct, ale original bol po vsetkych strankach lepsi (ak teda neratam efekty, co je vsak na dobu vzniku pochopitelne). Prave preto znizujem hodnotenie na 60%. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Videl som niečo, čo chcelo aby sa o tom hovorilo, že je to úspešný remake. Možno to bolo trochu viac sci-fi, možno to bolo trochu viac akčné, ale nie je to vôbec tak sexi ako klasika s Arnoldom. Lepšie povedané toto vôbec nie je sexi! ()

pds 

všechny recenze uživatele

Myslím že je to celkom podarený remake. Pristupoval som k nemu trošku s despektom, ale milo ma prekvapil. Veľmi dobré vizuálne efekty ala Minority report či Ja, Robot. Ale nejak nemôžem prísť na chuť tomu "efektu" odrazeného svetla v kamere pri každej príležitosti. Už sa to objavilo aj pri Star Treku. Ale inak klobúk dolu. PS: žena s trojkami, teda s tromi ma pobavila :) Dobre že na ňu nezabudli :) 70% ()

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama