Reklama

Reklama

Po deseti letech ve vězení má Řidič (Dwayne Johnson) jediný cíl – pomstít smrt svého bratra během nezdařené bankovní loupeže, která měla za následek i jeho uvěznění. Teď je z něj svobodný člověk se seznamem "úkolů" v ruce, konečně se vydává za svým cílem... ale na stopě mu jsou další dva muži – policejní veterán (Billy Bob Thornton), kterému zbývá jen několik dní do důchodu, a mladý egocentrický zabiják (Oliver Jackson-Cohen), který se v umění zabíjení vyžívá a našel konečně důstojného protivníka. Lovec je současně i kořistí. Jde o závod s časem na život a na smrt. Záhady kolem smrti Řidičova bratra se prohlubují a na světlo vyplouvají další podrobnosti, které naznačují, že Řidičův seznam možná není kompletní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (550)

genetique 

všechny recenze uživatele

Sklamanie na celej čiare! Po piatich rokoch som mal konečne príležitosť zhliadnuť nádejnú hviezdu akčných filmov v roli, na ktorú bol tento ťažkotonážnik narodený, a Dwayne mal príležitosť vynahradiť tých päť rokov filmových podrazov vo forme cameí a rôznych sračiek pre deti. Nedočkal som sa ja, nedočkali sa ani jeho skalní. Nechápem ten príbehový výplach, úplnú absenciu základných pilierov, na ktorých by mal podobný žánrový film stavať. Svetlých momentov je síce vo filme dosť, ale nie sú to tie veci, na ktoré som čakal. Perfektná hudba, až príliš dobrá na celkové kvality filmu, kamera sa tiež zaslúžila o pár vychytaných momentov a aj niektoré hlášky, aj keď ich údernosť a hlavne frekvencia zďaleka nestačia ani na slabšie béčko. Potenciál aký mohli v Dwayneovi využiť je obrovský. Vedia to všetci, čo videli jeho skoršie filmy a pokiaľ nemá nejaké zdravotné problémy kvôli ktorým by nemohol predviesť nejaký ultimátny súboj a poriadne rozprášiť päsťami všetko čo mu stojí v ceste, tak nechápem prečo mu sakra dávali do ruky tú detskú pištoľku. 45%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak tady to vypadá jako bych měla oslavovat někoho, kdo by mě před deseti lety připravil o mé celoživotní úspory tím, že vyloupil banku, kam jsem je s bezmeznou důvěrou ukládala. Jako fakt smůla, že si to s nimi zase jiní zlí chtěli vyříkat a kořist uzmout a je dobře, že šel pak sedět i s destičkou. Jinak námět stokrát opakovaný, kdy se jde jeden naštvaný pomstít všem, kteří ho naštvali a udělali mu originální piercing přes půl hlavy. Nicméně musím ocenit psychologický nádech toho celého vyřizování si účtů a závěrečnou pointu, přesto se mi ten konec zdál tak nějak nedokončený. 2,5* ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $24miliónovTržby USA $23,240,020Tržby Celosvetovo $35,500,904Tržby za predaj DVD v USA $12,214,928 //počet predaných kusov 802,559║ Tak Dwayne Johnson je drsňák na pohľadanie a taký dnešný zástupca Arnolda Schwarzeneggera, moc toho nenahovorí ale za to ani sa moc nemusí snažiť a hneď pri ňom vedľajšie postavy vyznievajú nechcene do prázdna, hlavne ten nájomný zabiják tam je akosi na vyše, možno navodenie dramatu až tak tomuto filmu nesedí ale priamočiara akcia tu újde, priemer bez ambícií. /50%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na záčatku filmu jsem se tetelil radostí, že to konečně Dwayne zase rozjede minimálně jako v Kráčející skále a já se budu tetelit blahem nad parádně našlapanou akcí. Výběr hudby se zdá býti také v pohodě, cesta za pomstou nalajnovaná a pak ... Pak to celé časem jde úplně do kytek, nic neříkající postavy. Prázdné dialogy, akce prakticky žádná, The Rock dokonce míří pistolí i na vlastní mámu. Do toho všeho scénaristické úlety, typu že hlavní hrdina si už 4. den jen tak běhá po svobodě a střílí lidi a policie prakticky po něm nejde. Přitom jeho podobiznu mají. Nevím co měla znamenat postava Killera a B.B.Thornton se dost netrefil do výběru filmu. Vrchol všemu na konci nasadí kovová destička v hlavě. No po Takers další podprůměrný moderně se tvářící cool shit co si hraje na efekt, ale přitom by to natočilo i malé děcko. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem sympaťačku Jennifer Carpenter, která se tam sice jen mihla, ale i tak jsem se zatetelila radostí. Jaké byly dojmy z Foster? Viděla jsem nabouchaný chlapy, super auťáky, honičky, střílečky, pomstu, zkrátka to, co k akčňáku patří. Dwayne se snažil, až mu praskaly žíly po těle a tekly mu dokonce i slzičky:-) Ale bylo tam těch spoustu ale, které tentokrát nemohu přehlédnout, protože například akce v nemocnici mě nutila mlátit hlavou do zdi. Nicméně nuda to v žádném případě nebyla a Georgi, ten konec se Ti rošťáku povedl, takže to je jasná trojka. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Driver (Dwayne Johnson) jazdí na Chevrolete Chevelle. Podľa dvojitých zadných svetiel sa dá predpokladať, že ide o model z rokov 1971-1972, avšak predné svetlomety a mriežka chladiča pochádzajú z modelu, ktorý sa vyrábal iba v roku 1970. (m.a.t.o.)
  • Salma Hayek byla obsazená do filmu, ale týden před samotným natáčením odešla z projektu na vlastní žádost. (ČSFD)
  • Posrtava Olivera Jacksona-Cohena jezdí ve fimu italským sportovním vozem Ferrari 360 Modena, vyráběném v letech 1999-2005 s maximální rychlostí 300 km/hod. (JARDAHONDA)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Rockovi zachutnala akce

Rockovi zachutnala akce

23.04.2010

V zákulisních záběrech z natáčení akční krimi Faster si Dwayne Johnson pochvaluje, jak mu dělá dobře zase jednou mlátit lidi a střílet z velkorážních bouchaček. Není proto divu, že nehupsne rovnou… (více)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama