Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (112)

Aidina 

všechny recenze uživatele

Filmy Jiřího Svobody nejsou špatné, a dá se na ně dívat. I když vlastně, kdo byl vrah? Variant bylo více , stejně tak jako motivů. Jenom jeden se už nemohl bránit a tvrdit, že je nevinen. Byl po smrti. Je škoda, že oba bratři, Vladimír Dlouhý a Michal Dlouhý, nedostali více hereckých společných příležitostí. Ta chemie mezi nimi prostě byla, o tom není pochyb. Vladimír Dlouhý byl úžasný herec. Škoda, že právě tato detektivka byla jeho poslední televizní práce. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slušná televizní detektivka, se zajímavým příběhem a ústřední dvojicí detektivů, jež mi ale není příliš sympatická. Co mě ale vadilo nejvíce, byl moderní obraz. Koupil jsem si velkou placatou televizi a kamera a režie mi nabídla půlku filmu v malých obrázcích, poházených po velké ploše. Škoda též nicotného useknutého závěru filmu, typického právě pro televizní filmy, i když stopáž filmu je dlouhá i tak až dost. Možná proto tvůrci vměstnali více obrazů do jednoho? Nenudí, neurazí, ale také nenadchne. ()

Reklama

macetoma 

všechny recenze uživatele

Česká detektivka v moderním střihu. Zvláště záběry více kamer na obrazovce se mi fakt líbily a zajímalo mne, jak se bude příběh vyvíjet dál. Proto jsem to dokoukal až do konce-nekonce, autoři jakoby se báli to nějak uzavřít a nechali to skončit "volně". Dávno je pryč doba, kdy Rada Vacátko pátral po kasařích s lupou v kapse. Dnes je to samá PC technika, stopy tělních tekutin, sado-maso salóny a dvě pressa za 150 Kč. Dávám 4 hvězdy. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Ve vší k úctě k nedávno zemřelému Vladimíru Dlouhému, kterého i já považuji za jednoho z těch opravdu dobrých českých herců, tohle byla obyčejná TV detektivka. Průměrná zápletka, tradiční TV obsazení, i když pár stálic chybělo, vcelku standardní výkony, ale cca po půl hodině bylo jasné, kdo je vrah, kdo mu pomáhal, atd. Pak začalo rušit množství hloupých detailů, přehrávaných scének, zkrátka a dobře, památku svého kmenového herce mohla čím dál trapnější Janečkova ČT uctít lépe. ()

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Po scenáristické stránce celkem zajímavá (ale trochu kýčovitá) detektivka, po technické stránce katastrofa, vizuálně to vypadá jak nějaký americký béčko z devadesátých let a ze zvuku se mi chtělo zvracet, hudba sice poměrně dobře navozuje atmosféru, ale ty zk**vený post-synchrony! Jo a mimochodem, na konci mají v titulcích v textu o smyšlenosti postav překlep. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo se v Brně a ve Znojmě. (M.B)
  • Když policie provádí rekonstrukci u baru Lilie, přijíždí na místo televizní štáb. Policajt sice štáb z místa vykáže, ale štáb si tam stejně dělá, co chce, točí záběry přesto, že by tam od zátarasu nemohlo být vidět. A také „strážící“ policajt nic nedělal, což ve skutečnosti by takhle se chovající štáb nenechal na místě... (pjotri)

Reklama

Reklama