Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (112)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhá nemastná neslaná detektivka s nezajímavým příběhem. Opravdu nechápu, proč si zajímavý režisér Jiří Svoboda vybral tak mdlý scénář se všemi možnými trapnými dějovými i technickými klišé ze zahraničních krimi seriálů, nemluvě o naprosto neopodstatněném předělu obrazovky. Motivaci žádné z postav jsem nechápal, lidi prostě vedou nezajímavý dialog a pak najednou zvrat a postava se vzteká/je zaujatá/vraždí/pere se/mlátí manželku/chystá se k sebevraždě/bojuje o bar - i prskavka vydává víc žáru než tenhle scénář. Herci neurazí (i když Topfer nějak svojí roli moc neprožívá) ani nepotěší - což je v případě jedné z posledních TV rolí Vladimíra Dlouhého škoda, zasloužil by si lepší roli nebo film v médiu, které bylo jeho kariéře dosti přející. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Když člověk přehlédne většinou nesmyslné rozdělení obrazu na více částí, což sice působí docela originálně, ale jinak nemá valného smyslu, otevřený konec, kdy se pachatele vlastně nedozvíme, pak je to slušná kriminálka. Obsazení je především slušné a s tím souvisí i herecké výkony. Na druhé straně není případ vyřešen a podle mě je film zbytečně natažený. Milan Kňažko jako šéfík odříkává zpaměti text bez jakéhokoli náznaku emocí a oba policisté se postupně dostávají do problémů proto, že vztáhnou ruku, nebo spíše pěst, na někoho z podezřelých. Objevil jsem též jednu chybu. Když se reportérka krátce po vraždě ptá Pavla Nečase před podnikem, co říká tomu, že majitelka byla zavražděna a její muž, když to zjistil, dostal infarkt, je to nesmysl. V té době je totiž známý přesný opak. Lékařka z onkologie volala zavražděné, že její muž zemřel, alespoň to tvrdí kriminalistům. Vcelku normální krimi film, který vyčnívá pouze obsazením. ()

Reklama

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Primitivní, hloupé představení, plné klišé a kýčů. Všechny ty nesmysly, bordel, úředníci (měl to Töpfer zapotřebí?), skutečnost, že je někdo v této zemi schopen a ochoten obsadit slovenského nácka Kňažka (pravá ruka Mečiara z doby dělení republiky - to jste už zapomněli?) a vytvořit dvojici kriminalistů, kterým člověk tak věří ještě to, že jsou to v civilu bratři Dlouzí. Bože můj, teď člověk vidí, jaká je Kriminálka Anděl proti tomuhle veledílo. Nechápou, jak ta samá televize mohla natočit Případy prvního oddělení a omlouvám se i za příkré odsouzení těch hororskopových vražd. I to bylo poroti tomuhle veledílo.....připomíná to přitroublé adaptace amerických detektivek z osmdesátých let. Tohel je ale ještě mnohem horší. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Rukopis autora námětu - JUDr. Michala Dlouhého, který je známý hlavně Četnickými humoreskami - je patrný. Co ale působilo úsměvně v Četnických humoreskách (investigativní novinářka v podání Táni Vilhelmové), tak v Domině zavání trapností - TV Region natáčí skrytě policisty v akci. Celý příběh je založený na tolika náhodách a nehodách, na které autoři sami neznali odpovědi. Po zdlouhavém vyprávění rozmělněném do řady rádobyatkaktivních trojobrazů (snad pouze reakce aktérů na zprávu v TV byla účelná) končí příběh otevřeně s dovětky v podobě titulků. Rušivě působí neřesti v podobě opilých policistů a převztahovaných vazeb. A zajímalo by mě, jestli manžel "poškozené" (jak se o mrtvé policisté vyjádřili:-) byl nekrofil. Původně technici zjistili, že byl poslední, kdo s dominou souložil, následně při rekonstrukci se na ni vrhl a rovnou ji škrtil... Kromě dodatku in memoriam Vladimír Dlouhý upoutají i záběry na práci policejních techniků. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Myslím, že krimi snímek "Domina" patří k těm několika málo podařenějším výtvorům, které nám ČT1 o nedělních večerech nabízí (těch depresivních, stále připomínajících politiku a dobu bolševika bylo už dost, čété jedničko!!). Dobré obsazení i kamera zaručují divákovi slušnou podívanou znásobenou záběry současně ve dvou i více oknech na ploše obrazovky. Děj ani obraz není rušen zbytečnými akčními obrazovými i "uřvanými" vsuvkami, divák může sledovat děj bez zvukových a obrazových šoků. Pokud bych chtěl tedy srovnávat s něčím podobným, např. seriálem "Kriminálka Anděl" z jisté komerční TV, pak napíši, že z hlediska způsobu obrazového a zvukového zpracování seriál "Kriminálka Anděl" značně pokulhává. U krimi Domina je jedna zajímavost, kdy v jednom okně ještě děj dobíhá a v jiném již pokračuje nebo se v něm odvíjí děj minulý, svázaný s dějem z okna prvního. Velmi, velmi zajímavé, udržující pozornost diváka stále "ready". Scénář bych si dovolil ovšem místy pokárat za okamžiky, kdy dovolil oběma hlavním postavám vyšetřovatelů chovat se při vyšetřování jistým způsobem vyloženě neprofesionálně. Mám na mysli fyzická napadání vyšetřovaných. Takto se jistě na veřejnosti a před svědky žádný vyšetřovatel nechová. Tyto scény mi tedy připadaly trapné a nevhodné. Zde tedy byla akčnost ve scénáři nežádoucí. Tento snímek byl v neděli 27.6.2010 ve 20.00 mimořádně zařazen na ČT1 při smutné příležitosti úmrtí Vladimíra Dlouhého, představitele jedné z hlavních rolí. Tato filmová role, jak jistě všichni ti, jež filmová tvorba zajímá, byla jeho poslední. Samozřejmě mimo divadelní prkna. Herecké výkony Vladimíra Dlouhého považuji za vyzrálé a vybroušené. Přesvědčil mě o tom i v tomto TV snímku, který je bezesporu velmi slušným zakončením jeho herecké dráhy a bohužel i života. Čest jeho památce. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo se v Brně a ve Znojmě. (M.B)

Reklama

Reklama