Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Za mě mezi 2 a 3*. Ten nápad vůbec špatnej neni, ale nějak to na mě prostě nefungovalo. Janžurovou i Hrzána mám rád jako málokoho, tak bych čekal, že spolu ve dvojici budou i tady sázkou na jistotu, ale ať se na mě nikdo nezlobí - to, jak tady ten Hrzán estrádně až groteskně přehrává, to prostě hezký neni. Písničky/popěvky a některý hlášky jsou jinak skvělý, jen je to na mě všechno příliš afektovaný. A ty dvě báby jsou tak nesnesitelný a otravný, až mi z toho místama teda bylo až nepříjemně - "mile potrhlé sestry" z popisu filmu si představuju rozhodně jinak; podobnej typ důchodkyň-drben ve mě vzbuzuje spíš odpor než cokoli pozitivního. Možná i proto jsem si ten film neužil víc. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který mě moc neoslovil. Vtipných momentů je zde moc - to je to jediné co film drží před velkou katastrofou. Herci celkem průměrný. Nic víc zde nebylo moc dobře. Tím nechci tvrdit, že to byla ztráta času, ale byl to film na jedno podívání, takže jsem se zabavil, ale ne moc dobře. Za půl hodiny jsem si už nic nepamatoval z filmu. Bez dalších řečí hodnotím na 47% = ** ()

Reklama

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v TV. Má smůlu, že ho hodnotím 40let po jeho vzniku. I když jsem tehdy již koukal po holkách, až s odstupem doby a po jistém zmoudření mi dochází, že se tehdy točily daleko horší (režimu poplatná) díla. Hodnotíme-li film nynějším pohledem a dle mého vkusu, nedopadá moc dobře. Paní Janžurová se sice hihňá a šklíbí méně než jindy a jinde, ale stejně dost. Pan Hrzán užívá klasických prostředků, které mi připomínají němý film přesto, že dostal prostor zapět pozměněné šlágry (umění anebo švanda?). Nedávno jsem o něm shlédl dokumentární film a tak se jednak nemohu ubránit dojmu, že působí jak dostihový kůň (ti se také musí brzdit, aby nekontrolovaně nevyrazili vpřed) – aby někam nelezl, druhak mne popouzí jeho vztah k ženám... Všichni pak na můj vkus moc padají, aby bylo veselo. Tomuto režisérskému prostředku infantilně říkám „hapala!“... Děkuji tvůrcům, že se opanovali a nakonec přece jen nedošlo k „dortové bitvě“ i když to bylo jen tak tak - materiál na place byl! V záhlaví ČSFD je psáno Komedie/Krimi/Hudební... Nebylo by vhodné připojit i „Akční“? Vzpomeňte na zběsilé jízdy Škodou 110! Filmařům bych auto nepůjčil za nic na světě! Je zarážející, že se tou dobou k lizu dostali pí. N. Gollová i p. S. Beneš. Pravda jedna v roli praštěné stařenky, druhý jako maskovaný, rafinovaný škůdce střádajícího lidu, k tomu oděn v pracovním plášti, ne jak jsme zvyklí, čili obsazení do role bylo asi za trest. Kouzelná ovšem je dvojrole pejska... Nu což, pěkné, leč přežilé. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Herecké koncerty prakticky všech protagonistů. Zajímavé mi přijde, že zde hraje ve vyšším věku N.Gollová, která se ale pár let poté odmítala už nechávat fotografovat s vysvětlením, že chce, aby si ji diváci pamatovali z filmů v první republiky a za vlády nacismu. Pro J. Hrzáně jeden z posledních filmů. Výborný je i S. Beneš v roli vedoucího prodejny, a lupiče v jedné osobě. Na jeho obhajobu je třeba říct, že potřeboval peníze, víc než ostatní, tak se uchýlil ke zločinu. Ale díky dobré práci postavy vyšetřovatele, kterou hraje O. Sklenčka a titěrné práci všetečných starších žen je zločin odhalen a taky si postupně oblíbí nastávajícího manžela jejich drahé neteře (I Janžurová). ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další nenáročná komedie plná zpěvů. Aneb lehká detektivka, kde jsou všichni podezřelí ze zločinu neustále trápeni dvojicí stařenek. Nakonec přispějí k odhalení pravého pachatele díky své mánii všechno si zapisovat. Fany (Nataša Gollová) je z těch dvou stařenek urputnější ve svém boji proti pachatelům ohavného zločinu. Andělka (Eva Svobodová) je zase zapomětlivější a hodnější. Hermínka (Iva Janžurová) je jejich neteří, která jim přivezla ukázat svého snoubence Michala (Jiří Hrzán). Michal se pro Fany stává tím nejhlavnějším podezřelým, který díky všem okolnostem zažívá nejhorší chvíle svého života, kdy už se pomalu smiřuje s tím, že půjde do vězení. Z dalších rolí stojí za zmínku ještě kapitán Jedlička (Ota Sklenička), který případ vyšetřuje, skutečný pachatel drogista Vilda (Svatopluk Beneš) a nešťastný soused stařenek Tomeček (Jiří Koutný). Z hudebních čísel mě pobavily ironické odpovědi zpěvačce v práci. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Syn režiséra Podskalského Zdeněk Podskalský ml. popsal jednu příhodu z natáčení: „Při natáčení filmu potřebovali narychlo policejní vůz, který neměli. Přesvědčili proto kapitána na místní policejní stanici, ať jim půjčí jejich.  Nejen že kaskadér během hodiny auto zničil, ale když ho odváželi, byl tam propadlý poklop a auto spadlo do fekální jímky. Když ho vytáhl jeřáb, bylo nepojízdné a po strop plné fekálií. Průjezd vesnicí policejním autem se tak stal nejdražším záběrem celého filmu.“ [Zdroj: Teplický deník] (karlos_3)
  • Své si během natáčení užil Jan Skopeček, který ztvárnil postavu manžela záletné hostinské (Miriam Kantorková). Tu měl v jedné ze scén za úkol zfackovat. „Mlátit kolegyni, to je vždycky špatné. A ještě horší je, když po vás chtějí ten záběr opakovat. Takže jsem se jí snažil dát hned tu první facku pořádnou, aby se to nemuselo točit znovu. No, Miriam ji koupila tak, že se jí obrátila pusa kousadlem dozadu. Brečela. Pak mi ale poděkovala, že jsme to zvládli hned napoprvé,“ prozradil Skopeček. (SONY_)

Reklama

Reklama