Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Billie777 

všechny recenze uživatele

Náhodou já jsem tuhle komedii měla vždycky ráda a podle mě by si zasloužila i o kapku vyšší hodnocení. Není to nic světového ale je to milé a na nedělní odpoledne ideální podívaná. A navíc s milými herci. "Michale, co to děláš?! - "U-utrh jsem si jablko" - "Prosim tě, Michale, co tě to napadlo, to je strašně vzácná jabloň, má každej rok jenom pět jablek a to si piš, že teta to má spočítaný". ... A navíc je hezké vidět po tolika letech zase spolu Natašu Gollovou a Svatopluka Beneše. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Natašu Gollovou mám rád. Její rozpustilost a hlas, který by člověk poznal na míle daleko. Drahé tety a já je film nabitý (dle mého názoru) hvězdami. Nikdo ale nestačí na Jiřího Hrzána. Na toho zde prostě nemá nikdo. Jeho přirozené charisma, pohybové nadání, sebedůvěra...on dokáže utáhnout film úplně sám:-) Co se týče scénáře, jsem lehce na rozpacích z urychleného konce. Celý příběh plyne pěkně pomaloučku, vyšetřování se blíží ke konci a je proplétáno nehoráznou spoustou vtipných scén, ale onen zatraceně rychlý a uspěchaný konec nechápu. Kdyby z posledních 10 minut udělali tvůrci další půlhodinu, rád bych se bavil dál. Scénář: ****; Režie: ****; Herci: *****; Hudbu tentokrát hodnotit nebudu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sláva, nazdar výletu, usměju se na tetu, teta tam, teta tu, tetám hlavu popletu." Já tedy nejsem fandou filmů, ve kterých herci bez zjevného důvodu přecházejí do zpěvu, ale Hermínčin snoubenec Michal to je jiná. S ním už jsem si ty jeho kraviny několikrát zanotoval a hned mi bylo líp. A i když obvykle nesnáším vyšetřující důchodkyně, tak popletené Fany s Andělkou to zamotaly naprosto skvěle ("Ale pane kapitáne, my máme ještě jednoho pachatele doma v kůlničce.") ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Nejsem schopen objektivně zhodnotit proč, ale i po několikerém zhlédnutí na mě tenhle film působí vysloveně nepříjemně. Není zde jediný herec, ke kterému bych cítil sympatie - obě tety jsou na zabití a Hrzán i Janžurová jen opakují role, které už hráli desetkrát před tím. Vím, že Drahým tetám nikdy na chuť nepřijdu. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Na ohodnocení docela tvrdý oříšek. Na jednu stranu je to taková blbůstka s přehrávajícím Hrzánem a nadbytkem písniček, na druhou stranu celkem milá bláznivá krimi komedie. Třeba scéna v hospodě, kdy díky pohledům herců a kamery odhalíme nevěru bez slůvka nápovědy, to je hotová hitchcockárna! Nebo scéna s policejním portrétem, ta mě vždycky rozesměje. Ale zase jen 75 minut stopáže, a to je ještě znát, jak film nuceně nastavovali písničkama. Asi by bylo lepší natočit to jako hodinový televizní krimi příběh, nebo to dějově nějak rozvést a zahustit, těžko říct. Taková milá blbůstka. Silné tři hvězdičky. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Přestože byly Nataša Gollová a Eva Svobodová kamarádkami na celý život, během natáčení této komedie spolu nemluvily. Gollová totiž nechtěla Svobodové napsat rodinný recept na svíčkovou. Usmířily se až na premiéře. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Naproti spořitelně je na dveřích napsáno bílou barvou restaurace a na obou stranách dveří jednota. Když tam ale příjde Michal (Jiří Hrzán), tak je jednota napsána už jen na levé straně dveří a nápisy jsou vybledlejší. (Duoscop)
  • Iva Janžurová poprvé ve filmu vystupovala se svými vlastními vlasy, které paradoxně filmařům moc nevyhovovaly. „Měla jsem je až do pasu. Potěšilo mě, že jsem je konečně mohla uplatnit,“ uvedla herečka Iva Janžurová. (SONY_)

Reklama

Reklama