Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vybraní vojáci základní služby v 50. letech v malé pohraniční jednotce střeží oddaně západní hranici, bojují s narušiteli a odhalují síť jejich pomahačů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Skutečně to tam vypadalo jako na samém konci světa, takže název filmu je výstižný. Pro mě příjemné překvapení, čekala jsem totiž, že půjde o nějaké tísnivé drama, že života vojáků střežících státní hranici. Také mě překvapil Jirka Korn se svou úvodní písničkou. Každá doba si holt žádá své. Herecké obsazení se povedlo. Je tu plno zvučných jmen. Bronislav Křižan byl přemluven Radoslavem Brzobohatým. Nic proti panu Křižanovi, ale pan Brzobohatý si tu roli poručíka měl zahrát. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Je to tak nesmírně blbé a komunisticko-militantní, že se na to jako na komedii dívat dá. Luděk Munzar nakonec není zločinec, Andrea Čunderlíková nakonec není fanatická křesťanka, Oldřich Vízner geniálním způsobem odhalí narušitele hranic pomocí řecké filosofie. Velitel posádky miluje svou ženu nade vše. Doprdele, že já nežil na hranici jako voják v r. 1950. Tolik splněných ideálů a spravedlivých socialistických lidí....kteří navíc milují Zvířata! Svou kobylku si přivedu až do hotového, to dá rozum. Kde teď tyto skvělé lidi v nepovedené demokracii vzít? ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele

Film pána Nováka , zapadol do histórie filmov našich hraniciach. Film sa snaží ukázať život na hraniciach. Zaujal ma hereckým obsadením, a hudbou.. Hudbu zložil Petr Hapka a je to počuť... Film na konci sveta , bol aj veľkou príležitosťou pre Bronislava Križana. Tento herec bohužiaľ moc hlavných postáv nezahral ... Film hodnotím 50%. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Kdo by si po přečtení obsahu filmu myslel, že se jedná o agitační film, hluboce se mýlí. Prostředí pohraniční stráže je skutečně jen kulisou pro zajímavý příběh lidí, kteří najdou společnou řeč a díky ní se jim nakonec podaří odhalit i ty opravdové narušitele. Nechybí humor, napětí, okořeněné vynikající výkony hlavních postav. Myslím, že panu Brzobohatému, panu Lábusovi i paní Kotrbové by slušelo i ve filmu hrát a ne pouze propůjčit svůj hlas hlavním hrdinům příběhu. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tohle byl teda blábol o ničem. Pohraničníci vraždí lidi prchající z republiky a za to dostávají opušťáky. Žádná výrazná role, herci vesměs podprůměrní a navíc předabovaní Brzobohatým, Tokošem, Kotrbovou, Lábusem a Hanzlíkem. Špatná režie, špatný střih, některé scény vůbec nedávají smysl. Scénář pana Makovičky postrádá jakoukoliv logiku a jak vojáci, tak diverzanti mají k normálnímu IQ hodně daleko. Petr Hapka se s hudbou taky moc nevycajchnoval, zřejmě ho to nebavilo. Film svým tématem může připomínat Krále Šumavy, jenže to je úplně jiná liga! Na konci světa je nevýrazná ideologická hovadina, zatímco Král Šumavy staví hlavně na atmosféře a bezvadné kameře. Ivo Novák má na svém kontě rozhodně kvalitnější záseky, v tomhle případě šlápl hodně vedle. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Velitel čeká s Maryškou na manželku na nádraží pod názvem Pláně, ale na boku budovy je nápis Vysoká Pec. (Allster)

Reklama

Reklama