Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dva dědci Gavenda a Kos jsou už dávno v penzi, ale stále jsou velmi činorodí a dbají na to, aby v obci bylo všechno v nejlepším pořádku. Ujmou se novopečeného důchodce Zemka a zavedou ho do své kůlny zvané Lajdárna. Tady skladují věci, které někdo odložil, vyhodil či zapomněl, jde vesměs o stavební materiál. Vše pečlivě evidují a snaží se najít majitele. Pokud majitel o věci nejeví zájem, ponechají si je, protože se někdy mohou hodit. Oba jsou také zdatní řemeslníci a zadarmo leccos opraví. Zemka přiberou do party. Trojice podnikavých staříků vytvoří pracovní četu, které se říká Tybys. (mibara)

(více)

Recenze (11)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, doposud jsem o tomto seriálu neslyšel, natrefil jsem na něj úplně náhodou brouzdáním na Youtube. Je to docela vtipná podívaná o životě obyčejných lidí na severomoravské vesnici (konkrétně Přídavky u Ostravy), které vévodí tři důchodci, kteří skladují a evidují vše, co někdo odloží, za což jim národní výbor nabídne, aby si založili pod jejich záštitou stavební firmu, kterou pojmenují Tybys. Místy mi to připadá jako starší verze Chalupářů, Je tu autobusák, na kterého se musí věčně čekat, také tam mají svého doktora, i když on to vlastně není doktor, ale jenom zubař.:-) Předseda národního výboru je srandovní figura, zvlášť s tím jeho rozčilováním: "Znáš mě, já jsem holubičí povaha!":) Škoda že seriál nebyl natočen barevně, na konci 70. let byl přece jen přežitek točit černobíle. Na seriál volně navazuje film Sólo z roku 1983. 55% ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Spracovanie tohto zabudnutého seriálu je dosť chabé. Je na zamyslenie prečo to bolo točené čiernobielo, na rok 1979 je to už povážlivé, asi bolo málo peňazí. Túto slabú technickú stránku bohato vyvažujú herecké výkony popredných ostravských hercov, pri ktorých som sa ja kráľovsky bavil. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Tak jsem byl zase jednou vyveden z omylu, že v oblasti československých seriálů už nemám žádné resty. Tybys v některých ohledech připomíná Chalupáře. Původně jsem ho dokonce chtěl pasovat na jejich předchůdce, ale pak jsem s překvapením zjistil, že ač je Tybys černobílý, je o pár let mladší než Chalupáři. Herci jsou tu sice méně známí, ale kvalitní a neokoukaní. Výhledově se na tenhle seriál rád znovu podívám... ()

Puerdraco 

všechny recenze uživatele

Seriál sa napriek kvalitnému scenáru a výborným hereckým výkonom nedokázal zbaviť moralít z itineráru socializmu a tak nepodmanivo, čo je treba vyzdvihnúť, glorifikuje čestných dôchodcov a aktívnych súdruhov budujúcich socializmus a zároveň bojujúcich proti záškodníckym živlom. To celé je prešpikované vedľajšími dejovými líniami, ktoré seriál poľudšťujú. Pri viacerých dobrých fóroch som sa kvalitne pobavil. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Nebát te socialistické agitky, přidal bych 1 star navíc. První 3 díly na to rozhodně měli. Rozhovory party Tybys mě nejednou pobavily, obzvláště exceloval Karel Vochoč! ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

plytká komunální satira, Karel Vochoč v ukřičení bodré šarži (ale mne se nelíbí, možná k němu nejsem spravedlivý), jako dítě jsem ho takhle viděl v nějakých TV estrádách a hrozně mne to štvalo, M. Holub taky nic moc, herecky taková třetí liga, režijně nijak stylotvorně výrazné, téma mne nezajímá. Ale možná jsem, jak jsem řekl v úvodu, nespravedlivý. Nicméně když už to někdo srovnal s Chalupáři, což je taky venkovská tematika a postava pana Kemra je taky takový opravím vše, tak vynikne proč se mi tohle nelíbí - režie a herci. Prostě pánové Sovák, Kemr, Vinklář a další jsou liga první, kolem nich Schmitzer, Hlinomaz, Větrovec, Filipovský jako spolehlivá druhá a pak už ani tak nevadí, jak slabé jsou některé příběhy. Tady mi to vadí, protože to nic nevykompenzuje. Režijní vedení a celý seriál je, nezlobte se na mne, takové - okresní úrovně. ()

Lykos 

všechny recenze uživatele

Ne ne, tak tohle ne. Seriál o třech důchodcích, kteří nemají nic jiného na mysli než jak co nejvíce pracovat zdarma ku prospěchu své obce. To je moc i na mě. Zaujala mě pouze naprosto totožná zápletka dílu Poklad a jednoho z dílů Paragrafů na kolech, které jsem shodou okolností sledovala ve stejnou chvíli taky. Karel Vochoč měl zřejmě v úmyslu sehrát nerudného dědka, ale jediné, co předváděl, byl neustálý nesmyslný řev. Ten musel ještě rok chraptit. Odkoukala jsem to, ale podruhé to fakt vidět není třeba. ()

Reklama

Reklama