Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Petroff

všechny recenze uživatele

Týpek má kameru a levnou amatérskou prostitutku. Oba dělaj, že se viděj poprvý... On jí nabízí prachy, aby mu ukázala kozy... Ona dělá stydlivku... On přihodí litr... Ona svlíkne triko. On chce vykouřit... Ona nechce ani slyšet... Pak střih a scéna se přesune za zastávku autobusu. On přihodí dva litry... Ona otevře pusu a strčí si do ní jeho penis. Střih a pár záběrů na souložící občany... Semeno, láva, smegma, magma na tváře a je vyděláno... Hmm, aha, tak to asi není ono... tak nic... jen mi to něco připomnělo... Jé, pardon, takhle dáma nejezdí, splet jsem si to s pokerem. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Výsledkem byla nerovnováha mezi aktivy a pasivy. Ale v čínštině má slovo krize stejný význam jako příležitost. Který hráč se chopí příležitosti? Kdo vydělá na téhle globální tragédii? Někdo z vás?“ A JW do toho vlítne se zápalem, až je mu z toho nehezky horko…Hnací motor je očividný. Vypadat jako chlap ve vatě, zařadit se mezi smetánku a okouzlit ženu. Ale divákovi je víc než jasné, že životní obchod, jakkoliv finančně závratný, je hlavně setsakramentsky riskantní a v provedení naivního studentíka asi neskončí dobře. Přesto ho člověk chápe. A co oceňuju, že nejen jeho. Režisér se snažil vyvážit znesvářené strany i tím, že u Srbů a jejich protivníků vybral postavy, ke kterým můžete chovat alespoň nějaké sympatie (i když občas lacině přes jejich rodiny). Každý riskuje, kdykoliv může být vyšachován, bez peněz a pod drnem, ale dle hesla „pokud chceš duhu, musíš mít i déšť“ pokračuje dál. A mě tohle krimi (místy i napínavé) povětšinu času bavilo, i navzdory např. naivní scéně „zamilovaností“ či finálnímu zkratu 1 z postav. Dávám slušné 4*. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zklamání. Začne to skvělým útěkem z vězení, o kterém se Michaelu Scofieldovi může jen zdát, ale pak se začne kecat a kecat. A já mám tyhle "kecací" filmy rád, jenže když čekáte spíše akci a dostane se vám drama… zkrátka, jste zklamaní a čekáte, kdy se něco začne dít. A v tom přijde skvělý konec. Zkrátka jako na horské dráze. Na začátku a konci jste nahoře a říkáte si, že to je bomba, ale mezitím se nudíte a myslíte si, že umřete nudou. 60 %. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Zatímco u starých mafiánských filmů platí pravidlo "nikomu nemůžeš věřit, kromě své (mafiánské) rodiny" zde se v etnicky zkrášleném Švédsku (v tom filmu se mluví bezmála šesti jazyky) razí naprosto protichůdná fráze. Poklidné budování charakterů, sem tam nějaké to násilí a nemnoho akčních scén pod taktovkou velmi zručného režiséra a kameramana, který se zrodil pro práci z detailem a světlem. Hlavní hrdina je mega nesympatický, ale tak nějak naschvál a to se cení. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Dospělejší švédský Bony a klid? Jo proč ne, příběh jednodušší a předvídatelný, ale vadilo mi to? Myslím že ne. A Holder resp. Joel Kinnaman totálně boží *:+* Skvělý taky Dragomir Mrsic. Fakt jsem měl podobný pocit u trilogie Pusher a Madse Mikkelsena, když jsem ho kdysi "objevil". Doporučuju všema deseti resp osmi z deseti a těším se na zbylé 2 díly. *:+* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama