Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cakal som drsny nekompromisny seversky film. Namiesto toho som sa dockal vlazneho, pomaleho a natolko civilneho filmu az som sa neskutocne nudil. Pritom namet je zaujimavy a ponúka dostatok prilezitosti na rozohranie napinavych situacii, ale je to podané velmi nezázivne. Joel Kinnaman ma tiez velmi sklamal. Nielenze mi je nesympaticky, ale ani ako herec sa mi nepozdava a pokial naozaj bude buducim Robocopom, tak mam z toho velke obavy. 5/10. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jó prachy jsou krásná věc, ale štěstí si za ně nekoupíš... JW je zjevně opačného názoru a usilovně na něm dělá, zvlášť poté, co se zahleděl do modrých očí dívky z "high society", nebo spíš do způsobu jejího života? Dříve, než bude mít šanci zjistit, že pro lásku, a nejen pro ni, už nezbude místo, provede nás balkánsko-arabskou gangsta komunitou v ikeácké domovině, kde vidina "snadných prachů" oslepuje stejně, jako ostré sluneční světlo, které nám kamera pere přímo do očí, snad abychom je přihmouřili v projevech svérázného smyslu pro rodinu... Realisticky pojatý, odstrašující příklad pro nedočkavce ve frontě na bohatství, kde se nevyplácí předbíhat, nikdy... ()

Reklama

Fíla 

všechny recenze uživatele

Jako procházka růžovým sadem. Jako švédskoalbánskoarabská honička za penězi. Joel hraje chlapce co to prostě dělá kvůli penězům jako každý. Zaplete se a začíná jeho osobní boj se samou samotným a hlavně s těmi, co mu mají platit. Kdo čeká přestřelky tak se jich nedočká. Střílení tu není na místě. Roztomilá holčička jednoho z aktérů je k sežrání a proto jsem dal vyšší hodnocení než na které filmové pojetí je. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný krimi thriller, ktorého veľkou prednosťou sú dobrý scenár, autenticita a naturálnosť. Drsný príbeh o mládencovi, ktorý sa silou mocou snaží dostať medzi zbohatlícku elitu a jedinú možnosť ako to čo najrýchlejšie dosiahnuť vidí v peniazoch z organizovaného zločinu. Zo začiatku sa ešte snaží bojovať so svedomím, ale pokušenie je silnejšie.... Tu vidno, ako veľmi môže byť život ľahký, keď sa človek narodí dobre situovaným rodičom a ako ťažké je presadiť sa vlastnými silami a v súlade s vlastným svedomím. Čo sa týka postáv miesi sa tu snáď každá možná národnosť, ktorú si podvedome spájame s drogovým obchodom - Hispánci, Albánci, Arabi, Srbi... už mi tu chýbali iba Ukrajinci a bolo by to komplet. Aj napriek tomu, že tu prakticky neexistuje vyslovene pozitívny hrdina a v konečnom dôsledku ani nie je koho poľutovať, je emotívna stránka, hlavne k záveru, pomerne silná. Navyše to dovoľuje zachovať si určitý odstup a ľahšie zamyslenie sa nad príčinami chovania sa jednotlivých postáv. Veľká spokojnosť. 85/100 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kdybych tenhle film měl nějak popsat, tak bych zvolil přirovnání, že je to něco jako trilogie Pusher, ale ne tak dobrý. Tváří se to dost reálně, hemží se to tam imigrantama a i když se to odehrává ve Švédsku, tak jediná osoba se švédskou národností je tam holka hlavního hrdiny. Násilí je tam spíše mimo obraz a akce v podstatě taky moc není. Hraje se tam na takové ty klasické špinavé intriky, kde jsou všichni svině. Já fandil Srbovi s malou holčičkou. Jo a největšího mafiána Radovana tam hraje titulní trouba z V číně jedí psy. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)
  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)

Reklama

Reklama