Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Petroff

všechny recenze uživatele

Týpek má kameru a levnou amatérskou prostitutku. Oba dělaj, že se viděj poprvý... On jí nabízí prachy, aby mu ukázala kozy... Ona dělá stydlivku... On přihodí litr... Ona svlíkne triko. On chce vykouřit... Ona nechce ani slyšet... Pak střih a scéna se přesune za zastávku autobusu. On přihodí dva litry... Ona otevře pusu a strčí si do ní jeho penis. Střih a pár záběrů na souložící občany... Semeno, láva, smegma, magma na tváře a je vyděláno... Hmm, aha, tak to asi není ono... tak nic... jen mi to něco připomnělo... Jé, pardon, takhle dáma nejezdí, splet jsem si to s pokerem. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jó prachy jsou krásná věc, ale štěstí si za ně nekoupíš... JW je zjevně opačného názoru a usilovně na něm dělá, zvlášť poté, co se zahleděl do modrých očí dívky z "high society", nebo spíš do způsobu jejího života? Dříve, než bude mít šanci zjistit, že pro lásku, a nejen pro ni, už nezbude místo, provede nás balkánsko-arabskou gangsta komunitou v ikeácké domovině, kde vidina "snadných prachů" oslepuje stejně, jako ostré sluneční světlo, které nám kamera pere přímo do očí, snad abychom je přihmouřili v projevech svérázného smyslu pro rodinu... Realisticky pojatý, odstrašující příklad pro nedočkavce ve frontě na bohatství, kde se nevyplácí předbíhat, nikdy... ()

Reklama

Rssa 

všechny recenze uživatele

Drsná krimi o podnikavém JW, který k úspěchu a penězům přišel jen díky svému důvtipu a předstírání, je podána velmi netypicky hlavně svou atmosférou a celkovým vyzněním. Velký vliv severské depresivní filmografie je znát, učesaný příběh není radno čekat. Defacto jediný Švéd v tomto švédském filmu je blonďatá slečna hlavního hrdiny, který je Nor, ostatní jsou buď muslimští přistěhovalci nebo Srbové nebo jiní. A taky ta slečna je jediný dobrý element příběhu, všichni ostatní jsou svině, tzv. bad guys. Temnost a deprese v druhé části filmu sálají na povrch, ale film je to hodně dobrý. 80 % ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Zádrhelem Snabba Cash je hlavní hrdina nebo lépe řečeno antihrdina, protože se mu nic nedaří, na co hrábne, to podělá, tváří se furt jak blbec, takže jsem za celou dobu nenašel k téhle postavě jakoukoliv cestu. Jeho praštěný chování se pak projeví především v závěru, kdy jsem u toho řekl "co to kurva dělá, asi mu hráblo?!" Tím pádem absolutně nazajímavá postava, která kdyby po půl hodině zmizela, ani by mě to nemrzelo. Zajímavější postavy se spíš najdou mezi přistěhovalcema, kterých je plnej film. Švédy byste spočítali na prstech jedné ruky. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Výsledkem byla nerovnováha mezi aktivy a pasivy. Ale v čínštině má slovo krize stejný význam jako příležitost. Který hráč se chopí příležitosti? Kdo vydělá na téhle globální tragédii? Někdo z vás?“ A JW do toho vlítne se zápalem, až je mu z toho nehezky horko…Hnací motor je očividný. Vypadat jako chlap ve vatě, zařadit se mezi smetánku a okouzlit ženu. Ale divákovi je víc než jasné, že životní obchod, jakkoliv finančně závratný, je hlavně setsakramentsky riskantní a v provedení naivního studentíka asi neskončí dobře. Přesto ho člověk chápe. A co oceňuju, že nejen jeho. Režisér se snažil vyvážit znesvářené strany i tím, že u Srbů a jejich protivníků vybral postavy, ke kterým můžete chovat alespoň nějaké sympatie (i když občas lacině přes jejich rodiny). Každý riskuje, kdykoliv může být vyšachován, bez peněz a pod drnem, ale dle hesla „pokud chceš duhu, musíš mít i déšť“ pokračuje dál. A mě tohle krimi (místy i napínavé) povětšinu času bavilo, i navzdory např. naivní scéně „zamilovaností“ či finálnímu zkratu 1 z postav. Dávám slušné 4*. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)

Reklama

Reklama