Reklama

Reklama

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (462)

Larky 

všechny recenze uživatele

Zbytečně zdlouhavý film s dějem, který by se dal v pohodě odvykládat během pár minut.Dobře nepůsobí ani podivné přeskakování mezi žánry, kdy nám tvůrci ze začátku servírují rozjuchanou letní jízdu, aby za chvíli přešli na regulérní drama a končili u ubulené pubertální tuposti.Vypjaté scény díky AnněSophii Robb a její hezké tvářičce sice nepůsobí vůbec špatně, ale je jich málo na to, aby se to projevli nějak výrazněji pozitivně na celkovém hodnocení filmu.Chápu, že Bethany po ataku žraloka měla těžký život, nicméně do filmu se to prostě nehodí, spíš by tomuhle slušel nějaký srdceryvný dokument, než podivná a hlavně strašně nudná zpatlanina, která ani neví v jakém žánru se chce vlastně celou událost a její následky vyprávět. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $43,853,424Tržby Celosvetovo $47,158,652Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,906,679 //počet predaných kusov 145,407Tržby za predaj DVD v USA $15,067,346 //počet predaných kusov 964,160║ dobre obsadenie a pôsobivý príbeh s peknými zábermi /70%/ ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Málem jsem přidal čtvrtou hvězdičku jen díky druhé čtvrtině, která prostě byla naplněná emocemi jako v poslední době žádný jiný sportovní film. Všechno ostatní tu už však několikrát bylo, schéma sportovního filmu (ať už podle skutečných událostí nebo podle výmyslů scénáristů) se téměř vždy musí zákonitě opakovat a je jen na filmovém štábu, jak k látce přistoupí a zda-li ukáží i něco jiného než něco stokrát provařeného. Sean McNamara sice natočil svůj doposud nejlepší film (při pohledu na jeho filmografii to není vůbec překvapivé), ale krom druhé čtvrtiny a vcelku podařeného hereckého projevu Kevina Sorba (a ano, i Dennis Quaid byl výraznější než ženské představitelky) jsem na této rutinní letní filmařině neshledal nic výjimečného. Navíc Thajské intermezzo hrálo až moc okatě na city a já osobně AnnuSophii moc nemusím. O malý kousanec nad průměrem. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,KONIEC... BÝVA NIEKEDY ZAČIATKOM." __ Nerozumiem užívateľom píšucim o citovom vydieraní, ubolenom gýči a znevažujúcim v podstate skôr okrajovú líniu kresťanskej viery hlavnej hrdinky. Pokiaľ sa najmä mladý človek nechce po zvyšok života trápiť nad vlastným osudom spôsobeným ťažkým úrazom je podľa mňa prirodzeným nájsť v čomsi oporu na prekonanie následných prekážok. V mojich očiach podala AnnaSophia Robb veľmi sympatický výkon a keď sa z času na čas objavili nejaké slzy, súviseli skôr s počiatočnou nemožnosťou dosiahnuť stanovený cieľ, hoc treba dodať, že povzbudzujúce dialógy o počúvaní vlastného inštinktu znejú skôr ako frázy. Osobne ma skôr zaujal životný štýl rodiny Hamiltoncov; akým spôsobom vychovajú svoje deti a či sa mladí Havajčania stíhajú popri surfovaní vôbec venovať typickým školským povinnostiam svojich rovesníkov? Menej podstatnou pre vyrozprávanie príbehu mi takisto prišla časť zo vlnami tsunami zničeného Phuketu a ešte menšou svojrázna herecká účasť Boobyho SixKillera a Herkulesa, ktorý prakticky nemá čo hrať. Na koniec dodávam, ako veľmi ma oslovil minimalistický, iba zopár sekundový útok žraloka. (9376. hodnotenie, 442. komentár k filmu) ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Snad jen Malina Berchová se možná skutečné události v chování lehce vyhnula, aby mohla v těch pár krátkých scénách hrát bezcitnější filmovou soupeřku Hamiltonové, ale kdo ví. Film nejvíce ocení hlavně diváci, kteří si bez určitého sportu nedokážou představit svůj život. Záběry ve vodě jsou opravdu skvělé, ale mnohem větší zážitek zanechá samotné vypořádání Bethany se vzniklou situací. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Šest týdnů před natáčením AnnaSophia Robb tvrdě trénovala surfing pod dohledem profesionálky Bethanny Hamilton. Trénovat musel také Denis Quaid, zatímco Helen Hunt už byla amatérská surfařka. (Kacitr)
  • U inspirace námětu skutečnými událostmi ve filmu nezůstalo. Do snímku byla vpravena i řada detailů, které potkaly Bethany, její rodička i psa. (fimler)
  • Společnost FilmDistrict Pictures původně chtěla film promítat maximálně ve 300 kinech, ale s výsledkem byli nakonec tak spokojení, že se film dočkal více než 2000 kin. (hellstruck)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama