Reklama

Reklama

VOD (1)

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (462)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Sportovní drama, které se nezabývá pouze touhou po vítězství a není jen o tom, jak se sportovec zdokonaluje, trénuje a nakonec všechny převálcuje (samozřejmě to nechybí ani zde, ale ne v takovém měřítku). Tuhle kýčovitost přenechá jiným adeptům, ale aby o tuhle nafintěnou šarádu nepřišel, tak jí hned nahrazuje jinde. Milé, krásné tvářičky, usměvavá gesta tam, kde se moc nehodí. I tak mi to nepřišlo až tak moc “americké“, jako jiné filmové sportovní zážitky. Možná vše zachránila dvojice ostřílených a kvalitních herců Quaid a Hunt, možná ty brilantní záběry vln a surfařek. Každopádně mě tahle limonáda se slaďoučkým koncem až tak neurazila a našel jsem si tam to lepší. Není to kdovíjaký film, ale tenhle má pro sebe + a tím je skutečná předloha života Bethany Hamiltonové, kterou můžeme v závěrečných titulcích spatřit, a prolétnou jejím světem. Co bylo záměrem, bylo splněno dobře. Touha a síla se postavit nepřízni osudu je tu velmi silná a o to v Soul Surfer šlo, ukázat to, co člověk dokáže, když opravdu chce, když má pevnou vůli, odhodlání žít a hlavně, žít po svém. Za emoce - herce - solidní písně, které trefně podtrhují atmosféru a prostředí - kameru dávám právem 4 hvězdy. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Známy príbeh o surferke, ktorá sa stala inšpiráciou, no pritom išlo len o návrat do života po ťažkom úraze, kde navyše začala znovu surfovať, lebo sa to už predtým dobre naučila sa dá považovať za zaujímavý a silný príbeh, aj keď existujú aj silnejšie a toto z toho pohľadu nebolo nič, stále to nie je normálna záležitosť. Film by však musel byť inak spracovaný, veľmi sa tu striedal pátos, nuda, úsmevy na všetky strany, plno znakov tej anglosaskej kultúry, ale nijak zvlášť som sa pri tých srandičkách ako z komerčnej čiastočne hudobnej stanice MTV striedaných priam kresťanskými obrazmi a rečami nenašiel. Obyčajný priemerný životopisný film od zatiaľ nie príliš úspešného režiséra, ktorý sa drží u ľudí v dobrom povedomí asi len pre ten silný príbeh. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Jestli to plné hodnocení není objektivní, tak se omlouvám, ale mně k tomu bohatě stačí takovýto silný příběh, který Vás vtáhne do děje, je emotivní a něco Vám poví. Krom toho sympatické herecké obsazení, velmi slušně natočeno a doplněno pěkným soundtrackem. Na tenhle malý-velký film se opravdu krásně dívalo. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Začátek... Bethany smyslný pohled na moře, cca 20.min. Bethany opět vážný pohled na moře (obzvlášť na jednu vlnu). Aaaaa žralok aaaa, chybí ruka, co teď?! Beznaděj, smutek, utrpení a opět smyslný pohled na moře. Možná to má silný biografický podtón, no ne v podání McNamary. Hodně slabé, takže nechápu tady ty opičí mozky, co se vyžívají v šestém smyslu surfistů a podobných gagech, co tady padly. 3/10 a to 2* jen za Hawai jako... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl nějaký ten příběh podle pravdy a tak jsem se na Soul Surfer docela těšil. Udělal mi totiž hroznou radost, hlavně v závěru. Je to totiž příběh o holce, která překonala osud a ukázala, že chce žít...a to mi příjde hrozně sympatické. Celý film jsem jí děsně přál, aby byla šťastná a k tomu si to přála i solidní sorta dobrých herců jako je Helen Hunt, Kevin Sorbo, Dennis Quaid nebo ústřední herečka AnnaSophia Robb. Opravdu je radost na takovéto filmy koukat. I když víte, co takový film obnáší, prožíváte to s nimi každou minutu. Tedy v případě, kdy máte nějaké city, nejste lhostejní a bezcitní. Takoví se totiž taky najdou. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Pes, který se ve filmu objevil, ve skutečnosti patří Bethany Hamilton. (Fugas.cz)
  • Předlohou k filmu je autobiografická kniha od Bethany Hamilton „Soul Surfer: A True Story of Faith, Family, and Fighting to Get Back on the Board“ z roku 2004. (Fjera)
  • AnnaSophia Robb nosila při natáčení na levé paži zelený rukáv, který byl posléze digitálně odstraněn. (hellstruck)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama