Reklama

Reklama

VOD (1)

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (462)

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Nádherný film o surfařce, pro kterou je surfování v podstatě celý její život. Jednoho dne, jak při tréninku na moři, jí žralok napadne a ukousne celou jednu ruku, asi nikdo by nevěřil, že by se dokázala ke své životní zálibě vrátit. Ale stal se pravý opak, nevzdala to a pokračovala. Co je pikantní, že je film natočen podle skutečné události, čímž stoupá na atraktivitě a zajimavosti. Tento snímek jen dokazuje, že nikdy se člověk nemá v životě vzdávat, ať už ho potká jakákoliv nepříjemná/tragická nehoda... 75% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Málem jsem přidal čtvrtou hvězdičku jen díky druhé čtvrtině, která prostě byla naplněná emocemi jako v poslední době žádný jiný sportovní film. Všechno ostatní tu už však několikrát bylo, schéma sportovního filmu (ať už podle skutečných událostí nebo podle výmyslů scénáristů) se téměř vždy musí zákonitě opakovat a je jen na filmovém štábu, jak k látce přistoupí a zda-li ukáží i něco jiného než něco stokrát provařeného. Sean McNamara sice natočil svůj doposud nejlepší film (při pohledu na jeho filmografii to není vůbec překvapivé), ale krom druhé čtvrtiny a vcelku podařeného hereckého projevu Kevina Sorba (a ano, i Dennis Quaid byl výraznější než ženské představitelky) jsem na této rutinní letní filmařině neshledal nic výjimečného. Navíc Thajské intermezzo hrálo až moc okatě na city a já osobně AnnuSophii moc nemusím. O malý kousanec nad průměrem. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě trošku zklamalo. Výborný námět podle pravdivé události do značné míry zazdili tvůrci, kteří nedokázali vtisknout tomuto filmu žádnou atmosféru. Všechno na mě působilo hrozně hraně a nepřirozeně. Výběr herců taky nebyl ideální. Škoda no. Mohl to být nej sportovní film posledních let, ale amatérnost zvítězila. Díky fajn závěru jsem se přiklonil ke 3 hvězdičkám. ()

L-V 

všechny recenze uživatele

Filmový kýč od začátku do konce! Nebýt to příběh podle skutečné události, tak by něco tak klišoidního snad ani nemohli myslet scénaristé vážně... Pokud nejste blázni do surfování nebo pokud není zrovna dovolená na Havaji vaším snem, tak asi budete místy úpět pod patosem záběrů tamních scenérií (některé by se opravdu hodily spíš do incomingové reklamy), nicméně solidní herci a vhodný výběr hudby nedovolí klesnout výslednému hodnocení do podprůměrných vod... P.S.: Potěšilo cameo Branscombe Richmonda z Odpadlíka :) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Sympatické obsadenie na čele s talentovanou a krásnou AnnouSophia Robb, oddychový i dramatický príbeh plný nešťastia, smútku, ale rovnako aj rodinnej podpory a nádeje. Zápletka filmu nie je naozaj ničím výnimočná, no jej spracovanie sa pohybuje v slušných výškach nadpriemeru. A teraz úprimne, ľudia, hádam by ste na leto nechceli niečo frustrujúceho a pekelne zložitého? Myslím, že súčasné spracovanie bolo najlepšou možnou varientou aká sa dala očakávať. Spokojnosť! P.S. pozerajte v HD kvalite! Tie vlny stoja vážne za to!! __ VIAC TU ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Film se natáčel v roce 2010 na Havaji a na Tahiti. (Fjera)
  • Bethany Hamilton se účastnila střihu filmu. Podle ní byl útok žraloka ve filmu moc intenzivní a vyzvala filmaře k tomu, aby jej zmírnili. Prozradila, že během samotného incidentu byli všichni klidní. (Michi88)
  • Pes, který se ve filmu objevil, ve skutečnosti patří Bethany Hamilton. (Fugas.cz)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama