Reklama

Reklama

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (461)

L-V 

všechny recenze uživatele

Filmový kýč od začátku do konce! Nebýt to příběh podle skutečné události, tak by něco tak klišoidního snad ani nemohli myslet scénaristé vážně... Pokud nejste blázni do surfování nebo pokud není zrovna dovolená na Havaji vaším snem, tak asi budete místy úpět pod patosem záběrů tamních scenérií (některé by se opravdu hodily spíš do incomingové reklamy), nicméně solidní herci a vhodný výběr hudby nedovolí klesnout výslednému hodnocení do podprůměrných vod... P.S.: Potěšilo cameo Branscombe Richmonda z Odpadlíka :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zajímavý filmeček natočený podle skutečných událostí to tedy bezesporu je, ale že by musel figurovat v červených číslech? Ta holka si opravdu zaslouží respekt a palec nahoru, že se dokázala vypořádat s následky po útoku žraloka a nezanevřela na surfing – já bych to asi nedal. Nádherné prostředí filmu mě však uchvátilo ze všeho nejvíc. Asi nejvíc mi lezly na nervy některé zbytečně zdlouhavé pasáže, ale chápu, že potřebovali přidat i tu omáčku okolo Bethany Hamilton – nejen její znovu se postavení na prkno…Co se týká AnnySophie Robb tak ta si nevedla vůbec špatně…65% ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Klasický, typicky americký hrdinský teenage film v "twillight-ovém" obalu. Nechyběl ani klasický a pro americké filmy typicky přeslazený happyend. Chápu, že je to film podle skutečné události. A s filmy s takovýmto tématem, podle skutečné události, hodně soucítím, ale takovéto filmové zpracování si Bethany Hamilton podle mého názoru nezasloužila. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Nádherný film o surfařce, pro kterou je surfování v podstatě celý její život. Jednoho dne, jak při tréninku na moři, jí žralok napadne a ukousne celou jednu ruku, asi nikdo by nevěřil, že by se dokázala ke své životní zálibě vrátit. Ale stal se pravý opak, nevzdala to a pokračovala. Co je pikantní, že je film natočen podle skutečné události, čímž stoupá na atraktivitě a zajimavosti. Tento snímek jen dokazuje, že nikdy se člověk nemá v životě vzdávat, ať už ho potká jakákoliv nepříjemná/tragická nehoda... 75% ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Z jednoho pohledu je to slabé drama a životopisný film a z druhé strany je to velmi vydařený teenagerský film. Mě moc nezaujal hned ten začátek, kdy to bylo samé chychotání mladých holek a já jsem čekala dramatický film:). Pak jsme se zase přesunuli na vlnu trapných řečí typu: "Nechci, aby to bylo snadné. Chci, aby to bylo možné!". To mi už trochu pilo krev. Chtěla jsem emoce a ne prázdnou lidskou schránku, která se se vším umí poprat. Tím ale nechci říct, že ta skutečná dívka taková byla - to ne, je to hrdinka. Jen se mi nelíbila tato filmová adaptace. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Skutečná Bethany si sama přála, aby její postavu ztvárnila AnnaSophia Robb, která ji přesvědčila svým výkonem ve snímku Most do země Terabithia (2007). (Sartorius)
  • Skutečná Bethany Hamilton, o které je film natočen, se objevila ve 25. řadě reality show The Amazing Race  (od r. 2001) jako soutěžící. Partnerem v závodu kolem světa jí byl její manžel. (Anyk)
  • Předlohou k filmu je autobiografická kniha od Bethany Hamilton „Soul Surfer: A True Story of Faith, Family, and Fighting to Get Back on the Board“ z roku 2004. (Fjera)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama