Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

netWoor 

všechny recenze uživatele

Večerní zpravodajství bývají plná smutných příběhů týraných dětí. Todle je jeden z nich, naštěstí se šťastným koncem. Bohužel, námět je jeden z mála pozitiv filmu. Ne, že by byl špatný, ale mě to prostě nebavilo. Nedokážu říct proč, možná proto, že to je britské (nemam nic proti Britům, jde o způsob zpracování). Nelíbila se mi kamera, herci, ani již zmíněný způsob zpracování. Ale možná jsem jen ovlivněn hrůzou, která se tomu dítěti děla a podvědomě dávám nižší hodnocení, protože už se na to dívat nechci. Nevím. Tři hvězdy ... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Jsi fajn kluk kamaráde. Máš velké srdce. Jsi moc milý a to ti nikdo nikdy nevezme. Na to nikdy nezapomeň“.... PODLE SKUTEČNÉHO PŘÍBĚHU. Tatínek nám trošku chlastá, nemá (nechce) práci a maminka je taky zlato. A děti? Na ty každej sere! Prostředí, že by se čeští sociálně nepřizpůsobivý měli čemu učit (nebo ne?). Hnusnej příběh, kde každá naděje je záhy udušená tunami beznaděje a prázdnoty. Po 40ti minutách ,,životního hnusu“ se zdá, že zázraky se dějí. Ale co je vlastně zázrak? Přežít dětství? Umět se rvát? Mít pochybný kámoše, který ti dávaj prachy? Proč se v životě nestačí jen snažit? Silný příběh o nesnadné životní cestě ke štěstí, na jehož konci se klidně nechám dojmout. A vy? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chodím s rodiči sbírat vajgly. 2.) Uvidím, kdy je rozumné kombinovat prášky a chlast. 3.) Mám rád příběhy, po jejichž zhlédnutí si vážím toho co mám. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film s úžasným námětem, který sice není nijak zvlášť originální, ale který zaujme svou hlavní postavou a tím, jak se dokáže vyrovnat s nepřízní osudu. Dobře působí zakomponování tří různých herců v různých životních etapách. Rupert Friend opět zahrál na jedničku a jeho proměna v Kevina byla perfektní. Kdo překvapil, byla Natascha McElhone; v takové roli jí neznám a musím říct, že mi vyrazila dech. Co dodat, výborné britské drama. ()

HareS 

všechny recenze uživatele

Štylistická vycibrenosť (a to predovšetkým z úvodnej sekvencie, v ktorej titulky neslúžia len ako doplnok filmu ale sú jeho neprehliadnuteľnou súčastou) plne kontrastuje so scenáristickou nefungujúcou ošúchanosťou. Výsledný filmový tvar (spočiatku sa tváriaci ako "niečo" so sociálnym podtextom, postupom filmového času však prerastajúci v čoraz väčší dramaturgický zmätok) tak zaujme hlavne vysokokvalitnou hudbou (samozrejme, britský film) a atraktivitou anglického prostredia, menej však už rutinnou, takmer až hallmarkovsky televíznou réžiou (nerátajúc tých zopár už spomenutých štýlotvorných hrátok). 55% ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Původně jsem zamýšlela dát o hvězdičku míň, protože jistá část filmu mi přišla až zbytečně zdlouhavá a rozvleklá, říkajíc to samé co by se dalo vyjádřit šikovným sestřihem - až poslední část filmu mě přesvědčila, abych od toho upustila. Ale to nic nemění na tom, že The Kid je vynikající drama s perfektně zvolenými herci, kde sílu příběhu umocňuje fakt pravdivosti. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)
  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)

Reklama

Reklama