Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 2194 začne na Zemi invaze mimozemského národa Gamilionů. Lidstvo se usilovně brání ale jejich armáda je poražena a veškerá populace téměř vyhubena. O pět let později je povrch planety zamořen radiací a ti co přežili se skrývají pod zemí. Jedním z nich je i bývalý špičkový pilot Susumu Kodai. Jednoho dne při prozkoumáváni povrchu blízko něj přistane záhadný objekt. Ukáže se, že je to komunikační kapsule z planety Iscandar vzdálené od Země 148 000 světelných let. Na té se podle všeho nachází zařízeni schopné odstranit radiaci. Obranné jednotky Země připraví vesmírnou loď Yamato a vybaví ji novým motorem postaveným podle plánu z kapsule. Kodai se vrátí k jednotce a stane se kapitánem Yamato. S osudem Země ve svých rukou se posádka lodi vydává na vzdálený Iscandar. Mají jeden rok, než radiace zcela pohltí Zemi a zabije zbývající lidstvo. (Raztubyl)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (68)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka všech možných vesmírných sci-fi + kýble japonského patosu (srsly, americký patos hadr). Obsazení je ale poměrně sympatické, příběh jednoduchý a člověk se u toho zasměje, kvalita efektů je velmi kolísavá, ale je to nefalšovaná space opera a to se počítá. Kdyby se vyhodily ty nekonečně salvy hrdinských keců, uslzených pohledu a snahy o sebeobětování, mohl by mít film 100 minut. Takhle tomu místy chyběl ten pověstný tah na branku. Závěrečný song je ovšem hodně fajn. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jako fraška na sci-fi a parodie "Star Treku" je tato snůška nesmyslného děje, přepjatého patosu, nemotivovaných spaceoperových schémat a umělých efektů skvělá. Jenže je to v základu odporný film. Jednak je zde glorifikace japonského nacionalismu a ideologie kamikaze. Celý projekt, ostatně jako již původní anime oživující významově zatíženou bitevní loď Jamato pro poválečnou dobu, připomíná problematickou reflexi druhé světové války v Japonsku - v zásadě je to do popcornového hávu zakuklená svatině Jasukuni. Ideologická problematičnost vyvstává i z díla samotného bez zohlednění vnějšího kontextu. Film v zásadě pojednává o tom, jak hrstka emocionálně rozháraných lidí provede genocidu mnohonásobně vyspělejší rasy bytostí, které navíc evidentně jsou silně emaptické. Jak jinak si vysvětlit, že se všemi útoky vždy vzorně počkají, než si lidští hrdinové odbudou své sáhodlouhé patetické výlevy emocí? Alespoň mají diváci příležitost si potvrdit, že hollywoodský patos je jen slabým odvarem toho v japonském mainstreamu. ()

Reklama

panPsax 

všechny recenze uživatele

Remake, nebo spíš zfilmování původního japonského animovaného seriálu a filmu. Battlestar Galactica líznutá Star Trekem. Nic nového a převratného nečekejte. Akce a efekty na příjemné úrovni. Pokud bychom odfiltrovali polovinu dialogů a většinu megapatetického závěru, dal bych čtyři hvězdy. Pro fanoušky akční sci-fi povinnost! :) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Sci-fiíííí, sci-fiíííí, sci-fi je náš kamaráááád... ~~~ Chtělo to trochu vyladit scénář a najmout někoho více než dvanáctiletého na psaní dialogů, jinak jsem ale spokojen a klidně mohlo vesmírně-emzácké akce být víc. Podzemní mimozemská část mi, nevím proč, připomínala hru Halo a z lodi vyloupnuvší se Analyzátor byl takovou (záměrnou) vzpomínkou na R2D2. Jen škoda těch nezamýšleně vtipných dialogů a hloupých rádoby dramatických protahovaček. ~~~ Vesmírných sci-fi je tááák málo, až mám i za tohle málo "na jazyku" 4*, ale skutečně toho patosu bylo příliš. Zasloužené *** si ale Space Battleship ヤマト zaslouží určitě. V našich kinech se tohohle nikdy nedočkáme, ale umím si na základě filmu představit nějakou coop střílečku :) ~~~ PS: Nevím, kde vzal kolega T2 informace o rozpočtu $12 milionů, já se z několika zdrojů dočetl rozpočet $23,9 milionu, což je sice dvojnásobek, ale i přesto směšně malá částka. Točit tohle Hollywood, 100 milionů by v tom utopil bez mrknutí oka. ()

gauron666 

všechny recenze uživatele

Tak film mě vcelku potěšil. Původní mangu má na svědomí fenomenální Matsumoto Leiji a první anime série se začala vysílat už v roce 1975, to jen pro zdejší děti, kteří tady neustále operují, že Space Battleship Yamato vykradlo Battlestar Galacticu, takže to spíš bylo naopak. Film má spád, efekty jsou na velmi slušné úrovni. Bohužel je ale přítomný i patos a přehnané hrdinství, jak známe z made in USA. Herecké obsazení je dobré, mě osobně potěšila Kuroki Meisa v hlavní ženské roli, tuhle krasavici mám hodně rád, i když spíš jako zpěvačku:-). Nejlepší část filmu: SPOILER - přichází, když lidé přistávají na cizí planetě, kde obrněný transportér a vojáci střílejí emzáky ve velkém. Závěr filmu je už tak trochu nelogický, kdy se například mimozemštané chystají zničit zemi, ale v klidu počkají, než si naši hrdinové vylijí srdce, prostě moc okaté KONEC. Všichni asi známe lepší sci-fi, ale kdo dá tomuhle filmu šanci, tak litovat nebude. PS: Vesmírný křižník Yamato vypadá jako lod, protože má představovat skutečnou válečnou lod se stejným názvem, kterou Japonci nasadili ve druhé světové válce a byla to jejich chlouba a zároveň poslední naděje v prohrané válce. Do služby vstoupila 16.12.1941 a potopena byla 07.04.1945 severně od Okinawy. Jo a ještě Aya Ueto a Koyuki Kato v tomhle filmu rozhodně nehrají, to je další blbost, kterou jsem tady na čsfd našel a není jediná, podívejte se raději na IMDb. Dodatek: No tak už jste si to spravili, proč to ale nejde hned to nechápu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • V devadesátých letech koupil Walt Disney práva na zfilmování původního anime z roku 1974. Pro film byl už i napsaný scénář, po odchodu Michaela Eisnera od Disneyho se však práva vrátila zpět do Japonska. Tam se poté natáčení filmu připravovalo přes pět let. (Raztubyl)
  • Křižník Yamato byla skutečná loď nasazena Japonci za 2. světové války. Vesmírná loď Yamoto pak vypadá podobně, jen s výjimkou nového technického vybavení. (Zdroj: Future Gate) (Terva)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama