Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od svadby Giselle a Roberta uplynulo už pätnásť rokov, ale Giselle prišla o ilúzie ohľadom života v meste. Rozhodnú sa presunúť svoju rozrastajúcu rodinu do ospalého mestečka Monroeville v snahe nájsť rozprávkovejší život. Bohužiaľ, jej nádeje sa nenaplnia. Predmestie má svoje nové pravidlá a svoju miestnu včeliu kráľovnú Malvinu Monroe, vďaka ktorej sa Giselle ešte viac cíti, že nezapadá. Zo zúfalstva, že sa jej nedarí nájsť svoj šťastný koniec, využije mágiu z Andalasie a premení celé mesto na skutočnú rozprávku, čím ohrozí budúce šťastie svojej rodiny. Giselle vedie závod s časom, aby kúzlo zvrátila a pochopila, čo šťastný koniec pre ňu a pre jej rodinu skutočne znamená. (Disney+)

(více)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (51)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Prokletá romance nezvládne navázat na kvality Kouzelné romance a rozhodně nepůsobí jako pokračování, které se chystalo přes dekádu. V součtu převazuje zklamání, které spasuje fakt, že sice existují mnohem lepší návraty k instantním klasikám, ale zároveň i mnohem horší. Z Prokleté romance alespoň nesrší neúcta k původnímu filmu a snaha na to jít alespoň částečně stejně. Ohýbání konceptu je ovšem ve finále nevyužité a Prokletá romance především postrádá uvědomělost, nadsázku a především kouzlo původního filmu. Jako záležitost pro celou rodinu na dvě hodiny neurazí, v katalogu Disney+ ovšem zapadne velmi snadno.... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Roky sme čakali na pokračovanie Disney komédie "Enchanted" a vo výsledku mám pocit, že to nakoniec asi nestálo úplne za to. "Disenchanted" nie je zlým filmom (to by som si nedovolil tvrdiť), no myslím si, že mal potenciál na to byť kvalitnejší. Musím však povedať, že po všetkých tých depresívnych dramatických rolách, ktoré na seba Amy Adams vzala ("The Woman In The Window", "Sharp Objects" alebo "Hilbilly Elegy") bolo super ju zase na chvíľku vidieť v niečom energickejšom a veselšom. A myslím si, že to zvláda tradične skvele. Problémom je ale trošku celkový príbeh, ktorý síce je vymyslený celkom kreatívne, no nie je to ani veľmi vtipné, ani veľmi zaujímavé a dokonca ani veľmi originálne. Opäť si robíme srandu z klasických Disney rozprávok (obzvlášť "Cinderella") no neviem čo si o tom celkovo myslieť. No zase vidieť Giselle v tých ohnivých šatách stálo za to. Rozhodne elegantná. A Maya Rudolph ako zloduch? Tej to rozhodne ide. Nemám s ňou problém. Po dlhej dobe bolo pre mňa super opäť vidieť Jaymu Mays, no prečo sa zase dostala do role, kde absolútne nevie pretlačiť svoj prirodzený šarm? To sa jej posledné roky dialo nejako furt. Vyzerá to okey (niektoré triky lepšie ako iné), hudba je dobrá, no príbeh to ťahá pre mňa dole. Ak ste zvedaví, tak si to čeknite, ale zázraky nečakajte. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Hvězdná Amy Adams si po letech vydupala pokračování svého úspěšného filmu Kouzelná romance. Někdo ale dokonale zadupal um ve vedení příběhu a jakoukoliv scenáristickou nápaditost. Návrat na místo činu rodinného muzikálu nebyl už od počátku úplně dobrým nápadem. V roce 2007, kam se datuje vznik prvního filmu, byla výchozí pozice herečky zcela jiná. Byla teprve na kariérním vzestupu a ambicióznější role ještě měly svůj čas i místo v jejím hereckém vývoji. První film sklidil úspěch, který byl korunován nominací na Zlatý Globus pro Amy Adams. Dvojka už má obměněný tvůrčí tým, tři scenáristé ze čtyř byli vytaženi ze zapomnění, režisér Adam Shankman je z formy a film je jedna velká zoufalost. Písně představují halekání na lesy, kde se neurodila žádná kloudná tónina. Pokud překlenete snůšku nejhorších písní, čeká vás upachtěný způsob vyprávění, do něhož se nedostal štipec zajímavé zápletky. Hrdinka má rodinu, náhle vlivem osobní nespokojenosti odchází do městečka Monroeville, kde touží najít pohádkový život. Když se asi hodinu nic neděje, tak tvůrce filmu napadlo konečně v té druhé hodině něco řešit. Hrdinka kouzlí a promění městečko na skutečnou pohádku, kde se stává zlou macechou pro svoji dospívající nevlastní dceru, jenže vůbec nic nefunguje, divák žasne, jak je to hrozně nepovedeně režijně vedené a úplně nesmyslně to má dvě hodiny. Většina heců vypadá ve svých rolích dost přestárle. Prošedivělý Patrick Dempsey s kordem u pasu je vyloženě směšný, věkově role nesvědčí ani Maye Rudolph, otřesný je i liftingem obličeje protažený James Marsden. Idina Menzel už má také po padesátce, alespoň to byla jedna z těch zajímavějších postav. Gabriella Baldacchino měla zřejmě zastupovat svěžest a krásu mládí, ale také nevypadá nejlíp. Amy Adams dělala vše možné i nemožné, aby film zachránila. Ono to ale nešlo. Nelze se spoléhat na hvězdnou hereckou akvizici v titulní roli, kvalitní technické zázemí a přijatelnou trikovou složku, když film postrádá kvalitu v zásadních atributech. Režie a scénář jsou prostě marné. 4/10 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrneme jednička byla v té době originální dílo svým způsobem fungovala a měla povedené písně i animaci. Naproti tomu dvojka je recyklát několika Disney pohádek , který nemá žádnou originalitu nenavazuje vůbec na jedničku (Giselle měla v jedničce obchod s módou tady o tom není žádná zmínka Pip v jedničce normálně mluvil tady se diví , že umí mluvit V jedničce jste potřebovaly něco, aby jste udělaly portál do New Yorku tady si ho dělají sami každý kdo chce ). Tak Giselle se stěhuje kamsi a hned do rekonstruovaného zámku  (kdo na to vzaly?) a tam zjistí, že tam nezapadá dostane hůlku a přeje si život jako v pohádce probudí se a to se taky stane. Logiku a scénář nikdo neřešil tak, že nikomu nepřijde divné, že v moderním světě to naráz vypadá jak v středověku (všem zmizí ze dne na den auta)  , že se zde ze dne na den objevuje drak nebo se objeví obr. Robert projde lobotomií během dne a myslí si, že je rytíř Morgana se nápadně (šaty) podobá Belle z Krásky a zvířete (dokonce je zde i jedna píseň co na to odkazuje druhá jí je nápadně podobná) , aby to mělo nějakou zápletku tak Giselle se mění v zlou macechu (jediný důvod k tomu je ten, že jí Morgana řekne, že není její matka, ale macecha) dává Morganu do věže (vykrádáme  animák  Na Vlásku) Morgana chce jít na bál (vykrádáme Popelku)  máme zde jinou  zlou macechu a její dvě posluhovačky (opět Popelka) a dalo by se pokračovat. Animace na začátku je horší než ta v jedničce  písně jsou příšerné ani jedna nestojí za pochvalu a děj taky za moc nestojí. 40 procent promarněný potenciál. P.s. Morgana se diví, že má v animovaném světě dokonalé obočí , ale nepřijde jí divné že má pihy , které v normálním světě nemá, ale asi má každá ženská jiné priority. Ta scéna zde ani nedává smysl ona není prezentovaná jako nějaká ženská co by jí na tom tak záleželo. ()

Lacike

všechny recenze uživatele

Pustil som si to náhodou úplne naslepo, takže som ani netušil, že to je pokračovanie nejakej rozprávky. A bolo to klasické Disneovské peklo so všetkými ich otravnými trademarkami. Trápny humor, otravné pesničky, priblblé absolútne jednoducho napísane postavy, ktorým kraľovala megaotravná ale stále sexy Amy Adamsová. Proste toto nie je film pre mňa a po pol hodine som to vypol, takže ani nedám žiadne hviezdičky. ()

Zajímavosti (2)

  • V Kouzelné romanci (2007) ztvárnila dceru Morgan herečka Rachel Covey. V tomto pokračování však Morgan ztvárnila Gabriella Baldacchino. Přesto zde můžeme Rachel zahlédnout, a to ve scéně, kdy se Giselle (Amy Adams) poprvé setká s královnou na trhu po změně městečka na království – Rachel zde stojí po pravé straně Giselle s menší holčičkou. (Barunn)

Reklama

Reklama