Reklama

Reklama

Andalázie je kouzelnou říší, kterou již dlouhá léta ovládá zlá a krutá královna. Jedinou šancí poddaných je její nevlastní syn Edward, který je právoplatným dědicem trůnu. Královna však drží prince v ústraní, aby se nemohl nikdy zamilovat, oženit a tím získat nárok na trůn. Jednoho dne ale vyrazí Edward na lov obrů a při cestě do lesa zaslechne půvabný zpěv. Něžný hlas patří dívce Giselle, která stejně jako princ touží po polibku z lásky. Edward je dívkou zcela okouzlen a rozhodne se vzít si ji za ženu. Také Giselle věří, že byli stvořeni jeden pro druhého. Cestou na zámek padne do královniny pasti a jediným kouzlem se ocitá ve světě lidí - v New Yorku. V podivném místě plném divných lidí a věcí budí princezna ve svatebních šatech pozornost, ale nikdo jí nechce ukázat cestu k zámku. Po setkání s pohledným právníkem je Giselle nucena změnit své názory na život a lásku. Může ve skutečném světě přežít pohádková láska? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (442)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Už z kresleného úvodu je jasné, že tentokrát nepôjde tak celkom o klasickú disneyovku. Dokonca som mal pocit, že sa na začiatku film disneyho divákom vysmieva, akoby hovoril: "vidíš aké trápne klišé sa ti páči na našich filmoch?" Skutočná zábava ale prichádza v momente, keď sa dej prenesie do nášho sveta a začne sa prelínať naivita rozprávok s cynickou realitou. Tu hrozilo, že sa postavičky z rozprávkového sveta stanú len komickými bábkami a prinesú vtipy okopírované z Návštevníkov, lenže to by nemohla hrať hlavnú úlohu Amy Adams, vďaka ktorej tá naivita nie je na smiech a má svoje kúzlo, ktoré si vás chytí pri každej piesni. Keď sa ale tvorcovia pozerali s nadhľadom na rozprávkové klišé, úplne zabudli na to druhé- klišé romantických komédií a tak ide všetko po scéne kde princ nájde princeznú do hája. Tu už sa film vezie po roky starej ceste a nezachráni ho ani akčný koniec, ktorý tam IMHO ani nemal čo robiť. Blažený úsmev sa teda dostavil už v polovici filmu, na konci ale zmizol a ani mega-happyend ho nevrátil späť. Ale celkovo je to ten najkrajší gýč aký som kedy videl. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kouzelná romance plně odpovídá tradicím disneyovského studia zaměřeného na výrobu komerčně úspěšných rodinných filmů s pohádkovou tématikou vyráběných tím nejkonvenčněji myslitelným způsobem. Je to zoufale přeplácané, barevné, romantické, emotivní a především nesmírně přeslazené. Je to jako sníst čtyři velké čokolády najednou. Ne že bych se o to jako notorický mlsoun nepokusil, ale výsledkem byl pokažený žaludek - a tak nějak je to i s tímhle filmem. Vznikl roztomiloučký kýč, nad kterým se může leckdo rozplývat, ale mě jednoduše nesedí. Stejně jako mi nesedí výtvarný styl klasických disneyovek. Celkový dojem: 40 %. Za zmínku stojí snad jedině výtvarně pozoruhodné závěrečné titulky, které napodobují styl knih malovaných klášterními mnichy ve středověku. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Byla to romantika, byla to pohádka, takže konec byl předem jasně daný, ale to mi v tomto případě vůbec nevadilo. Tento snímek jsem si, na rozdíl od mnoha jiných, celkem dobře pamatoval, takže mi repríza vlastně jen osvěžila paměť. Pokud jde o hodnocení, nenašel jsem žádný důvod pro to, abych na něm něco měnil; sice mě vždycky štvaly písničky v pohádkách a ani tady tomu nebylo jinak (až na Píseň pracantů- tu jsem si užil), ale to jsem vyřešil nepřidělením pátého kousku, jinak šlo o veskrze zábavnou záležitost, která mi způsobila dobrou náladu. Princezna Giselle byla dokonale rozkošná, princ Edward byl dokonale.....statečný, dostávala mě Gisellina schopnost přetvořit jakoukoli tkaninu ve skvělou součást garderoby a u seznámení se s novými zvířátky jsem se chechtal jako malý. Abych to shrnul; film se mi postaral o parádní zábavu, tvůrci to nepokazili žádným patetickým závěrem, a i když šlo v podstatě o divácky nenáročný snímek, odnáším si po něm dobrou náladu, a to se počítá. / Poučení: Nepodceňuj hlodavce. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Režisér sice kočičko-pejskovským způsobem mixuje animovaný film, muzikál, pohádku, romantickou komedii a nadbytečné finále s digitální dračicí, olizující Empire State Building, ale pološílený James Marsden, digitální veverka a rozmáchlá taneční čísla od Disneyho zachraňují situaci. Pro Amy Adams mám slabost už v chvíli, kdy si ušije prvotřídní ohoz ze záclon a její uklízecí song a všudypřítomné pomrkávání Patricka Dempseyho zachránilo i dost brutální stopáž (108 minut!). Stydím se, ale tenhle film je natolik naivní, že mu nelze odolat. Pod tlakem opakovaných zhlédnutí navýšeno na nekompromisních osmdesát a prioritně zařazeno do seznamu klasik pro každé roční období. Člověk to tak nějak chce znovu a znovu. Susan Sarandon navíc dokazuje, že nejen Michelle Pfeiffer nepatří do starého železa. I když ty účty za make-up bych raději nechtěl vidět. :) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení od Disneyho, kterému nechybí humor, originalita, úžasné kostýmy a především skvělé písničky. Byl to vskutku zajímavý nápad, vzít námět na Sněhurku, začít film asi desetiminutovou animovanou pohádkou, a pak navázat hranou sekvencí a přesunout děj do současného New Yorku, kde se objevila hlavní hrdinka, princezna z pohádky. Toto téma doslova volalo po humorném až skoro parodickém pojetí, a zřejmě to došlo i tvůrcům, protože to jako určitou parodii na všechny rodinné filmy a pohádky skutečně pojali, a v první řadě si Disney dělá legraci především sám ze sebe, což je velmi příjemné zjištění. Celý film je tedy velmi vydařený, kouzelné je pozorovat, jak se pohádková princezna ve svých výrazných šatech adaptuje v lidském světě (pasáž s bezdomovcem, kterého považuje za kouzelného dědečka, je výborná), ale úžasné je i sledovat prince, kterak se snaží zabít autobus a na kouzelnosti tomuto filmu dodává i úžasná veverka, která taktéž přišla z pohádky. Jediná postava, která je pojatá trochu seriózněji, je princův poskok Nathaniel, který se ve světě lidí skvěle zadaptoval, a kterého úžasně ztvárnil Timothy Spall, který mi konečně dokázal, že se hodí i do komediálního rodinného filmu, ne jen do thrillerů a dramat. Takže celkovým pojetím filmu jsem příjemně překvapen a rozhodně si tenhle film budu hodně dlouho pamatovat. Chvíli jsem dokonce uvažoval i o pěti hvězdičkách, ale nakonec zůstávám na čtyřech hvězdách. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (24)

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Kouzelná romance bude pokračovat

Kouzelná romance bude pokračovat

10.10.2016

V roce 2007 šla do kin muzikálová pohádka Kouzelná romance a vůbec si nevedla špatně. Tržby se zastavily na 340 milionech dolarů, takže se ihned začalo mluvit o pokračování, dlouhé roky se s ním ale… (více)

Hugh Jackman je „Avon lady“

Hugh Jackman je „Avon lady“

20.02.2010

Ještě než v létě natočí akční sci-fi o robotické přesdržkové Real Steel, pustí se Wolverine v dubnu do komedie Avon Man pro studio 20th Century Fox. Scénář Kevina Bische (Hitch: Lék pro moderního… (více)

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama