Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

snebka 

všechny recenze uživatele

Sasuke sleduju od roku 2010 co začali soutěž dávat na COOLu. Jde zde o sílu , rychlost a vytrvalost účastní se ho i olympionici a většinou pohoří . A já pořád čekám kdy se něco podobného objeví i u nás :) První živý záznam 27.12 2012 . Viděny Turnaje 29. 30. a 31. - 35. 99 / 100 SPOILER ALERT!! Vítězové Kazuhiko Akiyama 4.turnaj Makoto Nagano 17. turnaj Yuuji Urushihara 24. a 27. turnaj Yusuke Morimoto 31. turnaj 96/100 ()

Athree 

všechny recenze uživatele

Naprosto srdeční záležitost. Tento pořad je naprosto legendární a taktéž "otcem" zahraničních verzí. Líbí se mi, že za mnohaleté působení, na vrchol dosáhl pouze zlomek jedinců. Poctivě jsem série sledoval až do roku 2011 a stálo to za to. Pak bohužel přišlo tsunami, ale pořad se opět posléze obnovil, takže mám co dohánět. Doporučuji každému japonskému nadšenci. :-) ()

Reklama

vaclaw 

všechny recenze uživatele

Mě tohle oproti jiným přispěvatelům tady baví víc než Takeshi Castle, pořád je to japonská šílenost, u které se člověk místy popadá za břicho a místy nevěřícně kroutí hlavou, ale zároveň je její absolvování dost náročný a některý výkony jsou docela obdivuhodný. Není to sice zábava na každodenní večerní sledování, ale jako občasná oddechovka je to myslím velmi fajn. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Opičích drah tu už bylo více. Ta velmi pamětihodná (kterou se asi v televizi rozhodli už nikdy nezrekapitulovat a mě to štve, protože sem byl v době jejího vysílání děcko) také pocházela z Japonska, ale byla vyloženě o té čistokrevné držkopádové zábavě, kterou má vyspělá civilizace tak ráda. Ale tahle soutěž se bere vážně, nejméně půlka soutěžících se bere vážně a vážně překvapivě to funguje. Takže jsem rád, že si na začátku prohlédnu pár cvoků co si přišli rozbít hubu a že pak uvidím i pár opravdovejch borců. Když máte komu fandit, je tam i dobré napětí. A dráha se mění, což je hodně dobrý prvek, show zůstane svěží. A tak to jediné, co mě na pořadu vadí, jsou nesmyslné prostřihy a neustálé opakování pro západního fanouška, který tam má 147 reklam a vidí to jednou za tejden. ()

mosem 

všechny recenze uživatele

pořad který kultivovanou formou ukazuje, kam je možno cílevědomostí, výcvikem a vůlí posunout možnosti vlastního těla. Nepotřebuje k tomu, aby součástí soutěže byly různé odpornosti jako přenášení krys v ústech, samoúčelné máchání se a plavání ve splašcích, psychické deptání soupeřů a podobně., s jakými se setkáváme u jiných pořadů, označovaných také jako soutěže. Samostatnou kapitolou je pak průvodní slovo, a to jak v originále, tak v nenapodobitelné české verzi. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Od roku 1997 soutěž dokončili pouze 3 lidé, a to ve 4. klání 16. října 1999 lovec krabů Kazuhiko Akiyama (číslo 86), v 17. klání 11. října 2006 rybář Makoto Nagano (číslo 99) a ve 24. klání 1. ledna 2010 prodavač bot Yuuji Urushihara (číslo 93). (Rominator)
  • Existuje aj ženská verzia Ninja Factoru, ktorá sa viac sústredí na obratnosť a rovnováhu. (Amityville)
  • Ženskú verziu Ninja Factoru dokončili iba Satomi Kadoi, Rie Komija a Ajako Mijake, ktorá ju ako jediná dokončila 3-krát. (Amityville)

Reklama

Reklama