Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předčasné mateřství způsobuje závažné problémy emoční i psychické, mladičká maminka oklamaná ve své první, ještě naivní lásce, si myslí, že si ještě nic neužila a už se musí starat o miminko. I dokončení středoškolského studia se stává velkým problémem, jehož zvládnutí si vyžádá hodně sebeobětování. Příběh je ovšem nadmíru zjednodušený a schematicky vedený, jen obtížně přesvědčuje o své věrohodnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Dalsi velmi mily filmik, ktory zivotni invalidi dnesnej konzumnej doby zjavne vobec nepochopili. Ludske, citlive, zo zivota, o zivote, o laske, obeti, povinnosti.. Presne tie veci, ktore nenajdete v dnesnom kino-shit biznise. Co na tom bolo 'normalizacne' prosim pekne??? Iba ak to, ze to bolo vysoko normalne a malo moralny motiv. Vsetko zostalo, ludia svicky, co moralizuju kym sami nevyprodukuju nechcene dieta, opustene mamicky, co sa vedia obetovat a nedaju zavrazdit svoje dietatko priamo vo svojom bruchu. Vsetko zostalo, iba sa to nevola budovatelsky komunizmus ale odhnity kapitalizmus. 4* v pohode, som prekvapeny, ze sme vedeli na SK tocit pekne filmy. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Rodinná dráma slobodnej matky a zároveň študentky sa síce snaží o istú atraktívnosť a odvahu, socialistický realizmus ho však dokonale ubíja. Film pláva po povrchu, je hodne šablónovitý a využíva vtedajšie socialistické moralizovanie. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Slobodné matky a navyše študentky to iste nemajú ľahké. Spracovanie ale zodpovedá dobám najtvrdšej normalizácie. Navyše z filmu dýcha "depka" nechutne betónovej Bratislavy a sivého totalitarizmu. (5.9.2008) ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Ten film je zvláštní. Tak třeba v prvních patnácti minutách nám tvůrci představí spoustu nedůležitých vedlejších postav, zatímco na hlavní hrdinku se zaměří až později. Samotný příběh je hodně idealizovaný, v normálním životě by to těžko mohlo dopadnout takovým všeobecným happy endem. Postavy se chovají někdy normálně, ale většinou spíš divně (viz třeba postavu mladé učitelky) a nepřesvědčivě. Nejlépe tak z filmu vychází postava matky, která se chová nejnormálněji. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Socialistická štúdia o živote mladých ľudí, ktorí dospievajú akosi rýchlejšie. A že to nie je med lízať, bolo známe vtedy aj dnes. Čo sa týka posolstva, nie je filmu čo vyčítať. Hlavné postavy boli obsadené sympatickými a v podstate aj zdatnými hercami. Hlavne mladá Skopálová je ako lusk. Ako športového fanúšika ma potešila jedna z vedľajších línií príbehu - športová dráha jedenj z hl. postáv v nie práve filmom vyhľadávanom športe - rýchlostnej kanoistike. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v Bratislave a okolí. (dyfur)

Reklama

Reklama