Reklama

Reklama

Konkurenti

  • USA Glengarry Glen Ross
Trailer 1

Obsahy(1)

Pulitzerovou cenou ověnčenou divadelní hru Davida Mameta, která pojednává o skupině zoufalých realitních makléřů, převedl na filmové plátno režisér James Foley. Alec Baldwin se představuje v roli motivačního řečníka, která mu byla ušita na míru. Informuje čtyři zaměstnance o tom, že se musí zúčastnit podivné "soutěže" - mají do čtyřiadvaceti hodin co nejvýhodněji prodat bezcenné pozemky. Vítěz vyhraje luxusní auto, poražený dostane padáka. Každý ze zaměstnanců zvolí jinou metodu, jak obstát. Jeden z nich dokonce přijde s nápadem vyloupit kancelář, ukrást seznam perspektivních klientů a prodat je konkurentovi. Snímek Konkurenti, v němž excelují Al Pacino jako šéf obchodního oddělení, Jack Lemmon jako stárnoucí zkrachovalec, Alan Arkin a Ed Harris jako frustrovaní obchodníci, Kevin Spacey jako vyčerpaný vedoucí kanceláře a Jonathan Pryce v roli klienta, je v jádru charakterovou studií o skupině mužů, kterým už dávno ujel vlak. (Cinemax)

(více)

Recenze (226)

Tom:) 

všechny recenze uživatele

Je to natočeno velmi divadelně. Když někdo není vidět, je to proto, že za sebou zavřel dveře. Mimo jiné taky dobrý trénink v anglických nadávkách (NEDÍVEJTE SE S DABINGEM - je to asi to nejhorší, co jsem kdy viděl). Alec Baldwin na začátku je super! ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Skvělý herci a jejich výkony, ale film je takový bez šťávy...spousta dialogů (skvělých!), ale film je statický a uspává a to je velká škoda.... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jo - tak takhle nějak si představuju herecký koncert. Všichni jsou opravdu úžasní, ale i tak ještě nad nimi ční Pacinův výkon. Dost dobrý byl taky fuckující Baldwin z úvodu filmu, který mi trošku připomněl Cruise z Tropické Bouře :) 7/10 ()

baXter 

všechny recenze uživatele

Super podívaná, výtečné dialogy a naprosto netradiční soutěživá zápletka + Alec Baldwin jako namyšlenej bohatej kokot :D Al Pacino klasicky vyniká se svými výtečnými dialo/monology. ()

MaaaR@ 

všechny recenze uživatele

Drama z prostředí, které osobně nemám rád (prodejci, kteří vám lžou, aby vám vnutili něco, co nechcete), které však stojí na vynikajících jednotlivých výkonech, kde jednoznačně vedou Al Pacino a Jack Lemmon. De facto je to celkem o ničem a přitom mě to dokázalo udržet přilepeného k obrazovce se zatajeným dechem. Brilantní dialogy. ()

Pretender 

všechny recenze uživatele

"You stupid fucking cunt. You, Williamson, I'm talking to you, shithead. You just cost me $6,000. Six thousand dollars, and one Cadillac. That's right. What are you going to do about it? What are you going to do about it, asshole? You're fucking shit. Where did you learn your trade, you stupid fucking cunt, you idiot? Who ever told you that you could work with men? Oh, I'm gonna have your job, shithead." ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

ALL STAR TEAM!!! Parádně jsem se bavil! Al Pacino opět nezklamal, on nikdy nezklame! Asi jsem se do něj zamiloval... Neuvěřitelný charisma!!! Ale tady měl navíc zajímavé konkurenty... Jeden z nejukecanějších filmů co jsem kdy viděl! 90% ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Jak už bývá zvykem, Al Pacino udělal svým výkonem ze všech ostatních herců s výjimkou Jacka Lemmona ochotnické šmíráky a vykecal skrze svou postavu ostatním komparsistům do hlavy díru o velikosti prdelního otvoru pornohereček z různých análních šíleností. Aniž bych se nějak namáhal objasnit význam tohoto slova, je to vážně saďór, když někde vystoupí, nikdo se na něj nechytá. (Alec Baldwin se zlatýma varlatama na těch pět minut taky zaujal.) ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Výborná konverzačka založená na ukrutně rychlých, řízných dialozích... a samozřejmě také na hercích, kteří jsou tady výborní do jednoho. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Človeka na začiatok filmu upúta hlavne to hviezdne obsadenie. Málokedy sa stane, že až toľko skvelých hercov sa ocitne naraz v jednom filme a v jednej miestnosti. Na úvod ma očarila scéna, kde Baldwin brútalne nakladá všetkým zúčastneným. Hlavne to ako sa začne správať ku Lemonovy, k obrovskej legende a silnej osobnosti. To dokazuje ako sa dokáže odosobniť od skutočného sveta, kvôli dobrému výkonu. Al Pacino je geniálny. Jeho oči, chôdza, gestikulácia, slovná zásoba a spôsoby ojebov na ľudí sú jedinečné. Hlavne odrbávanie ľudí a to ako sa všetci v kancli dokážu pred klientami zahrať na dôležitých mi dlho ostane v mysli. Spacey ako šéf si toho musí vytrpieť fakt dosť a na koniec ma prekvapil ako to dokáže len on. Prostou jednoduchou frázou uzemní podriadeného. Koľko krát sme to už videli v jeho filmoch. Konkurenti sú brilantným Bussines filmom, ktoré ale nemusím. Väčšinou sú plné nudných dialógov, ale v tomto filme som si to naprosto užíval. Už len rozhovor Arkina a Eda Harrisa v aute o kolegovy Al Pacinovy je esom dialógového neba. Proste je to excelentné. Doporučujem pozerať s titulkami a ne v dabingu. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Až příliš utahané a ukřičené, bez možnosti vytvořit si k některé z hlavním postav nějaký pozitivní vztah. No - obchodní zástupci to určitě nemají lehké, ale je zjevné, že to dělají lidé s určitými (podle mě ne příjemnými) charakterovými vlastnostmi. Navíc jsem film viděla s tak otřesným dabingem, že to určitě také hraje roli v mém hodnocení.... ()

asanakis 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co si o sobě tvůrci myslí... nevím co ci myslí o divácích... nevím co si myslí o byznysu, který tvůrce filmu živí, ale MĚ nasrali. ... ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Úžasný Jack Lemmon a výborně vybraní představitelé všech postav. Skvělé obsazení. Vynikající adaptace divadelní hry o cesťácích v nemovitostech. Herecký koncert. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, co mě dokáží bavit celou dobu, přestože jsou jenom o několika postavách vedoucích dialogy o něčem, čemu z velké části nerozumím. Tenhle taky navíc dost dobře vypadá na to, že se odehrává víceméně jen v jedné kanceláři a jedné restauraci. Pacino a Lemmon jsou tady fakt neskuteční. 8/10 ()

waits 

všechny recenze uživatele

Lahůdka. Vidět tak tohle divadelní představení na Broadwayi v tomhle obsazení! Al Pacino, Lemmon, Spacey, Harris Arkin jsou prostě (pro mě v tomto pořadí) reálnými realitními agenty od prvního okamžiku (stejně tak Baldwin jakožto návštěva z vedení s cílem povzbudit prodej) a všem jede pusa jako mašina. Jediné, co ve filmovém vyznění trochu drhlo byly výsostně divadelní kulometné dialogy Arkin/Harris v baru, jinak prostě perfektní. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Skvělej koncept, postavy i jejich obsazení. Filmy podle divadelních her mám rád, protože se tvůrci nesnaží táhnout diváka skrze pokleslé aspekty jako je akce nebo exotické lokace, čímž je tvůrčí pozornost soustředěna do scénáře, hereckého projevu, kamery, blockingu a střihu. Výsledný dojem působí dost přesně. Osobně jsem se u toho i dost nasmál, protože všechny postavy jsou morálně křivé (ač každá má trochu jiný temperament) a je zábavné sledovat jejich počínání i vzájemné interakce. Právě to je naprosto klíčové, ač se to většině filmům vůbec nedaří zhotovit: Většina tvůrců se mě snaží sžít s postavou skrze průhlednou a ohranou manipulaci, jež spočívá ve snaze vzbudit soucit skrze to, že je divákovi řečeno/ukázáno, v čem tkví její trápení. Pokud mě nebaví/nezajímá postava, proč by mě mělo zajímat její trápení? A jestliže mě postava baví a zajímá, je vážně potřeba tolik vysvětlovat?  ()

frolish 

všechny recenze uživatele

Naozaj to posobi viac ako divadlo nez film, pretoze praca s vizualom, hudbou, strihom ci celkovo rezia je uplne fadna a cele to dost stoji na mieste. Ale o to viac priestoru potom dostavaju bravurne zahrane postavy (dal som si to hlavne kvoli mojim oblubencom Spaceymu a Pacinovi, no mozno este viac ma strhol perfektny Jack Lemmon) a vyborne dialogy od sviznych a odusevnenych fuckovaciek az po Alove hlbave uvahy. Ak sa vam pozdava casting, je to jasna volba. ()

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Reklama

Reklama