Reklama

Reklama

Laputa: Nebeský zámek

  • Česko Laputa: Zámek v oblacích (více)
Trailer

Chlapec z hornického městečka a dívka, jejíž původ je zahalen tajemstvím, jsou zataženi do honby za pokladem ukrytým v bájném létajícím městě Laputa. Během krkolomných dobrodružství, razantních honiček i dechberoucích odhalení musejí čelit nejen hamižným vzdušným pirátům, ale také armádě a tajným agentům. Celosvětově uznávaný režisér a scenárista Hajao Mijazaki do snímku promítl svou fascinaci létáním, vášeň pro klasickou evropskou dobrodružnou prózu a pro fascinující epochu konce 19. století, která s sebou přinesla rozmach letectví a vzducholodí. Díky těmto vlivům se Laputa: Nebeský zámek vyznačuje výrazně evropským, až verneovským nádechem, ale současně si uchovává kvality charakteristické pro produkci Studia Ghibli i japonskou animaci obecně. (Aerofilms)

(více)

Recenze (300)

old salt 

všechny recenze uživatele

Není co řešit. Druhá půlka (po příletu na Laputu) je ale přece jenom lepší než první. Vynikající film. Bez debat a po všech stránkách. Možná pouze hudbu bez umělých synt. bych si přál. ()

žabař 

všechny recenze uživatele

Moje premiérové anime..Musím říct, že jsem z počátku k japonským anime měla svoje předsudky a tímto bych se za svou omezenost chtěla hluboce omluvit. Nádhernej film, kterej mě dojal. K tomu ta nádherná hudba a ten nádhernej příběh...No pokud ve vás film zanechá jen jediný takovýhle slovo, nelze ho jinak hodnotit. prostě nádhera!:-) ()

Ruadek 

všechny recenze uživatele

Nádherná Verneovská atmosféra a pohádková doba, pomalu v příbehu přerůstající v epické sci-fi. Další " létající " film od mého oblíbence, se vší tou dětskou naivitou, snovostí, kouzly a nevšední animací. I zde ty dvě hodiny utekly jako voda a mě nezbývá než usoudit, že žádný další takový tvůrce podobný panu Miyazakimu tu není. O to víc se těším na každý nový film. ()

Maiken Algren 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to menej ako ostatné od Miyazakiho, ale možno to bude len tým že titulky ktoré som k filmu zohnal očividne vytvoril mentálne zaostalý orangutan, pravdepodobne s ťažkou dysgrafiou. ()

ferrca 

všechny recenze uživatele

Začínám tomuhle žánru přicházet na kloub, a ač jsem byla dost skeptická, příběh mě zkrátka unesl na Laputo... Jako nedostatek vidím prodlužování konce, chvílemi až opravdu přehnané. Fascinována jsem ale byla Pazuovou vytrvalostí a odhodláním, dále se mi líbily vykreslené vzducholodě a další létací (mucholetky?) stroje :) ()

DonFrolimo 

všechny recenze uživatele

Laputa je silou příběhu trochu těžkopádný ostrov s o něco menší balancí pohádkové epiky a laskavého humoru, oproti Miyazakiho vrcholným klenotům. Eleganci letu ale zvyšuje fantastická hudba podobná úchvatným scenériím nadýchaných kumulů a působivé panoptikum technologických snů. Jeden z nejskvostnějších kánonů steam-punku. ()

Houli 

všechny recenze uživatele

Hračičkář Miyazaki se zase blýskl tentokrát létajícími stroji. Opět a znovu jej obdivuju pro jeho fantazii a obrazotvornost. Krásný film, který pohladí na duši. :) ()

Muf911 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu neskutečně promakaný animovaný film. Již jsem viděl napřed Cestu do fantazie nebo Zámek v oblacích, takže některé motivy pro mě tak nové nebyly, ale myslím si, že tento a podobné snímky by měly dostat víc prostoru ve všeobecném povědomí a mainstreamu, protože jednak poselství a filozofii, které v sobě mají jsou unikátní a nezapomenutelné a navíc kvalita animace je prostě skvělá. Animátoři si fakt vyhráli s nejmenšími detaily a vše je takové krásné a přitom ne kýčózní. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Ze všech těchto Miyazakiho animáků se mi tenhle líbil nejméně, i tak je ale krásně nevšední. Jsou to úplně jiné pohádky než máme tady v Evropě, a i když bych ty "naše" neměnil, tak tyhle mají také něco do sebe. Zejména výborný scénář, vysoká úroveň zpracování a propracovanost je "vyhazují" tak vysoko. Laputa není vyjímkou. =) ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Jsem na rozpacích. Super doprovodná hudba. Povedený scénář. Je tam ale pár "momentů či postav" co mě kazí celkový dojem z filmu. Myslím ty přehnané, až absurdní situace a charaktery, které tam nějak nesedí. Jinak je to krásný silný hlavní příběh... ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

V tomto snímku sice Mijazaki opět ukázal svou bezednou studnici fantazie ovšem tak nějak v tom tentokrát nebylo příliš tajemna jak je zvykem. Ano, letící zámek bezesporu uchvátí, avšak zbylé události jsou spíše (jak to říct..?) plné techniky než čar.. a to je velká škoda. ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Fakt precizní steampunková záležitost. Ale připravte se na nostalgicky nekorektní svět, ve kterém malí sirotci musí pracovat, aby neumřeli hlady, a kde nad desetiletou holčičkou slintají dospělí piráti. Epická animace a podmanivý hudební podkres. ()

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama