Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 3

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (862)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je film až také veľké béčko s lacným príbehom, rýchlym strihom a príliš moderným vizuálom. Inak to má sympatického hrdinu, ktorého hláškovanie je podobne zábavné ako v Smrtonostnej pasci či v Poslednom skautovi. Útek z MS-1 je síce jednorázová, ale celkom príjemná záležitosť. Spomienka na hrdinov hláškujúcich s kadenciou guľometu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ona by to byla takový taková bezvýznamná píčovinka, nebejt postavy hlavního hrdiny, jehož kombinace cynismu a sebevědomí byla nadpůrměrně stylová a bavila od 0:00:01 do 1:31:04, některý hlášky pana Snowa byly lahodný a poslouchaly by se znova a znova. Celkový dojem kazila prezidnetova dcera, jednak v současný době začínám být na dcery prezidentů těžkou alergii, protože není nic horšího než když si nula myslí že je bůh a jednakt nějak rychle se nám dcerunak změnila z rozklepaný nány v drsňačku, to bylo směšný, ale jinak, jo frantici, můžete si v klidu zazpívat Marseillaisu, protože jste docela nečekaně zabodovali. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Mission Impossible ve vesmíru. MS One: Maximum Security si na nic nehraje, sází na jednoduchý humor, akci a především na chemii mezi ústřední dvojicí - v tom je jeho síla. Kdo by to byl řekl, před týdnem jsme Guye nenáviděli a dnes mu prostě musíme fandit - 70%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Po scénáristické stránce béčkový film z 80. let, který se někdo nepochopitelně rozhodl natočit v 21. století. (Podobnost s Útěkem z New Yorku v tomto případně není čistě náhodná.) Drsné slovní obraty půbobí v Pearcové podání nechtěně směšně, na čemž má asi stejný podíl viny Guy Pearce jako fakt, že už dnes skutečně není rok 1981. Kdyby to režisér pojal méně vážně a do hlavní role obsadil Roberta Downeyho Jr. mohl se člověk v kině zasmát. I když... takhle se nejspíš zasmějete také. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Pearce je vražedná hláškující mašina a film je příjemná vzpomínka na doby, kdy se scénáře psali jednoduše, béčkově roztomile a úderně bez často ubohých snah o podtext a intelektuální kecy či infantilní rovinu.. Jediný důvod, proč by tomuto filmu slušelo vzniknout právě v těch bájných letech osmdesátých, jsou digitální zrůdnosti a přece jenom málo pořádných zakončovaček ala Komando.. Ale jinak Besson zase dokázal přímý headshot, ať už myslíte čímkoliv :) Maggie splňuje všechny požadavky pro krasavici mezi stádem psychopatických šílenců, ten hlavní je pak náramně hnusný a musím říct, že zvyknout si na jeho vskutku výrazný hlasový projev bylo peklo.. Snaha o orámování hlavní zápletky podzápletkou trošku vyznívá do prázdna. 1 hvězda hlavně za ten feeling a Guye - skoro bych se odvážil mluvit o nejvýraznější roli jeho kariéry. Skoro, protože moc jeho rolí jsem neviděl :) Má pro mně táta nějakej vzkaz? Jo, seš adoptovaná. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • Natáčanie prebiehalo v metropole Srbska - Belehrade, a tiež v Štúdiu PFI, ktoré tam sídli. (MikaelSVK)
  • V závěru filmu je odhaleno křestní jméno hlavního hrdiny Snowa (Guy Pearce) – Marion. Totéž jméno má ve filmu Cobra (1986) hlavní hrdina poručík Cobretti (Sylvester Stallone). Je prozrazeno taktéž až během průběhu filmu. (Horryx)
  • Keď bola stanica zničená prostredníctvom (predpokladá sa) jadrovej hlavice, existuje veľmi malá šanca, že by Snow (Guy Pearce) a Emilie (Maggie Grace) prežili pri náhlej spŕške detritu. Atmosférické hustoty v takýchto výškach sú veľmi nízke, čo znamená, že je ľahké dosiahnuť vysoké rýchlosti v dôsledku nedostatku výrazného odporu. Emilie zasiahol veľký kus kovu do chrbta, a pre porovnanie ISS vykonáva manévre na vyhnutie sa detritu veľkého už 10 cm kvôli kinetickej energii, ktorú nesie. Hoci by ich obleky mohli ochrániť pred vypaľovaním v atmosfére, ich vzdialenosť od stanice v čase výbuchu robí prežitie extrémne nepravdepodobným. (Pat.Ko)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama