Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 1

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (861)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se náramně a je mi úplně jedno, že skoro ze všech zdejších komentářů vidím zoufalý křik nudááá! Tak to není zrovna nejchytřejší film pod Sluncem, no. Kdyby byl, zase by ho polovička lidí nepochopila a zase bych tu slyšel samou nudu. Nevím, jak se Guy Pearce připravoval na svou roli, ale vypadá to, že bral lekce hláškování u Johna McClana, a hodiny moderního kadeřnictví u střihorukého Edwarda. Maggie Grace pak působí jako nádherný přívěšek na krku vesnického burana. Jejich společné dialogy, nabroušené jako břitva a štiplavé jako smrad na veřejných záchodcích, mi řádně procvičily břišní svalstvo. A zbytek? Jó, zbytek byla nudááá... =) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Béčko, jak má být. Svižné, tupé a sympaticky zkratkovité. Rychlý rozjezd, průběh i závěr (snad jen poslední 3 minuty maličko drhnou). Pearce hláškuje v jednom kuse (i když málokterá replika je skutečně vytříbená), akce je dost (byť je vždy odbyta hodně rychle, občas i nepříliš přehledně a labužnických vychytávek nabídne duo režisérů minimum), triky i přes svou lacinost docela fungují (ovšem Pearcův úprk na motorce v úvodu je těžká mizérie) a zaujme i dvojice hlavních záporáků (pragmatik a psychopat). Dobrý letní výplach, který by neměl urazit žádného fandu přímočarých chlapáckých akčních sci-fi. 60 % ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ona by to byla takový taková bezvýznamná píčovinka, nebejt postavy hlavního hrdiny, jehož kombinace cynismu a sebevědomí byla nadpůrměrně stylová a bavila od 0:00:01 do 1:31:04, některý hlášky pana Snowa byly lahodný a poslouchaly by se znova a znova. Celkový dojem kazila prezidnetova dcera, jednak v současný době začínám být na dcery prezidentů těžkou alergii, protože není nic horšího než když si nula myslí že je bůh a jednakt nějak rychle se nám dcerunak změnila z rozklepaný nány v drsňačku, to bylo směšný, ale jinak, jo frantici, můžete si v klidu zazpívat Marseillaisu, protože jste docela nečekaně zabodovali. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: FilmDistrict // Počet premietajúcich kín v USA: 2,308 // Otvárací Víkend USA: $6,231,836 // Hlášky Guya Pearcea a herecká retardácia Josepha Gilguna sú hlavným dôvodom úspechu filmu. Tvorcovia si však kľudne mohli odpustiť posledný zoskok a začiatočnú digitálnu naháňačku, ktorá bola asi tak kvalitná, jak 15 minútová práca v skicári. No na spríjemnenie večera je Lockout určite postačujúci. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Milé akční překvápko, které se liší od těch ostatních tím, že tenhle počin byl vtipný. Pokud zde Gay Pearce Bruceho v nejlepších letech, co se týče hláškovitosti, netrumfl, tak ho minimálně dorovnal. Je zde vidět, že scénář psalo více osob, takže jsou dialogy hlavního hrdiny dovedeny k dokonalosti. Bohužel už nezbyl čas a asi ani chuť na nic dalšího. Příběh je debilní, akce za nic nestojí, ale jak už jsem výše zmínil - film je vtipný. Hlavní hrdina nevypouští z úst taková ta stereotypní hovna, jaká bychom v podobných filmech očekávali. Všemu co řekne se dá zasmát, nebo to alespoň přejít bez pocitu trapnosti. Člověk je poté ochoten odpustit filmu ledacos. Za zmínku stojí počáteční honička, závěrečný let skafandrem z oběžné dráhy i zázračnou proměnu hloupé blondýnky v novodobého Colomba. Solidní 3*. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • Společnost CanalPlus, která vlastní s Johnem Carpenterem práva na film Útěk z New Yorku (1981), žalovala scenáristu Luca Bessona o 3 milióny eur za přílišnou podobu scénáře se zmíněným filmem. Se žalobou uspěli, ale mimosoudní vyrovnání bylo nakonec nižší. (BoredSeal)
  • Wilhelmov výkrik: väzeň, ktorý zakopne a spadne hneď po tom, čo vyjde zo stázy. (Pat.Ko)
  • Keď bola stanica zničená prostredníctvom (predpokladá sa) jadrovej hlavice, existuje veľmi malá šanca, že by Snow (Guy Pearce) a Emilie (Maggie Grace) prežili pri náhlej spŕške detritu. Atmosférické hustoty v takýchto výškach sú veľmi nízke, čo znamená, že je ľahké dosiahnuť vysoké rýchlosti v dôsledku nedostatku výrazného odporu. Emilie zasiahol veľký kus kovu do chrbta, a pre porovnanie ISS vykonáva manévre na vyhnutie sa detritu veľkého už 10 cm kvôli kinetickej energii, ktorú nesie. Hoci by ich obleky mohli ochrániť pred vypaľovaním v atmosfére, ich vzdialenosť od stanice v čase výbuchu robí prežitie extrémne nepravdepodobným. (Pat.Ko)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno